BKS Lechia Gdańsk-Jagiellonia Białystok, Pt,6.03 20:30
strona 1/2
2 marca 2026, 19:50 / poniedziałek
Już w piątek bardzo ważny mecz w kontekście tabeli. Do Gdańska przyjeżdża lider naszej cudownej ligi czyli baba jaga. Mam nadzieję/wiarę/czuja że wygramy… tak jak wiele wiele lat temu ( obecni małpkarze mogą nie pamiętać ) 3:0 na T29 gdzie tradycyjnie już zamknięto nam stadion i doping szedł z leśnej.
My wierzymy tylko w BKS!!! Małpki przemycać ale nie rzucamy panowie i panie
3 marca 2026, 11:35 / wtorek
Mecz który musimy wygrać, wygramy i ruszamy w górę tabeli. Obstawiam 2:1.
3 marca 2026, 14:46 / wtorek
Była porażka, był remis to według sekwencji ciągu postępującego czas na zwycięstwo, tym bardziej że przewaga nad strefa spadkowa niewielka
3 marca 2026, 19:40 / wtorek
Wtedy na T29 było 3-1 :)
3 marca 2026, 22:33 / wtorek
Fakt. Duzo dużo dużo fajnych rzeczy na leśnej było:)
4 marca 2026, 07:31 / środa
Kiełbasa była grillowana z bułką. Tylko trzeba było przejść przez bramkę na krytą,ale w celu nabycie i konsumpcji puszczali.
4 marca 2026, 12:25 / środa
Takiej giętej jak na Traugutta była to już nigdy nie będzie...w piątek wygrywamy oczywiście po bramkach Bobceka Żelizki.
4 marca 2026, 14:56 / środa
@d.g. Duży wpływ na to ma fakt, że już nie ma takich wędlin jak wtedy, dzisiaj kiełbasa smakuje jak mielone zawinięte w plandekę ze Stara. I chyba przede wszystkim jednak atmosfera z T29 jest nie do podrobienia, piękne czasy...
Co do meczu... zawodnicy indywidualnie i zespołowo pokażą, że w przeciwieństwie do wędlin prezentują coraz wyższy poziom i wygrają . Wyniku nie typuję, ważne trzy punkty.
Pozdrawiam Ciebie kolego i całą białozieloną brać
4 marca 2026, 18:33 / środa
Mam nadzieję że tym razem murawa nie będzie aż takim przeciwnikiem jak w piątek (a trochę mam obawy bo reprezentacja kobiet grała tam wczoraj) i np. Mena będzie w stanie się pokazać.
Liczę też że to będzie ostatnie spotkanie w tym sezonie z kiepskawą murawą i zaraz rozpocznie się marsz w górę tabeli.
5 marca 2026, 17:44 / czwartek
Dawno nie byłem tak pesymistycznie nastawiony. Wszystko we mnie mówi, że przegramy. Ale serce krzyczy 3:2 dla nas. No to jedziemy i wygrywamy. TLG
6 marca 2026, 15:35 / piątek
rynio musisz wlać więcej wiary w swoje serce. Wlej też coś do brzucha to od razu troski pójdą daleko że hej. Panowie już niebawem mecz przez duże M. I niech was nie zwiedzie pogoda jaka jest obecnie, ma być 2 stopnie o 20. Więc krótkie rękawki jeszcze nie nie nie. I przypominam nie rzucamy małpkami!!!
6 marca 2026, 19:02 / piątek
Jesteśmy w stanie dzisiaj wygrać.
Kluczem do zwycięstwa będzie dobra dyspozycja w obronie i lepsza gra niż ostatnio naszego napadziora.
6 marca 2026, 19:49 / piątek
Arcy trudny grajacy ofensywie rywal co paradoksalnie może być dla nasz szansą zeby isć na wymianę ciosów i ukłuć ich raz więcej niż oni nas! W skladzie Cirkovic! Chłopie czas cos pokazać! Z drugiej strony Wójtowicz który nam zgasł i zaczał popełniać mase błędów. Panowie liczymy na was!
6 marca 2026, 21:10 / piątek
A my to już z Jaga się tak nie lubimy ? Czy każdy nowy młynowy sobie wybiera ?
6 marca 2026, 21:24 / piątek
Jozin na to wygląda, Kapić maestro!
6 marca 2026, 22:15 / piątek
Jozin a cos sie zmienilo ? Nic mi nie wiadomo, abysmy sie lubili. Conajmniej kilka awantur w ostatnich latach.
6 marca 2026, 22:24 / piątek
Dziękuję. Pięknie LECHIA!
6 marca 2026, 22:25 / piątek
Piękna sprawa. Lechiko dziękuję
6 marca 2026, 22:27 / piątek
Cyrkowiec super mecz. Bobcek energia jak zawsze i oddał gola na pewniaka. Zespołowość, zaangażowanie. Bardzo dobry mecz.
6 marca 2026, 22:32 / piątek
Brawo Lechia,Cyrkowiec tak mnie dzisiaj irytował a walnął dwie bramki.
6 marca 2026, 22:34 / piątek
W ostatnich latach jakoś się nie jebalismy. Począwszy od pucharu Polski w wawie. Ale widać PESEL mój robi swoje. Ale Jaga nie widziała o co biega :)
6 marca 2026, 22:41 / piątek
Patrząc przed meczem na skład i widząc Diaczuka zamiast Pllany, miałem pewne obawy o szczelnoć obrony. Ale widać że trener wie najlepiej i należy mu ufać.
Brawo drużyna.
6 marca 2026, 22:43 / piątek
Rynio mam nadzieję że wynik cie uspokoił… a co do meczu …. Brawo- nawet znajomi z nielubianych drużyn piszą - BRAWO !!!
6 marca 2026, 22:47 / piątek
Wow! Brawo Carver, brawo piłkarze, ta drużyna cały czas się rozwija,dzisiaj zagrali jak jakbysmy to my byli liderem.
6 marca 2026, 22:49 / piątek
Ale mi Bobcek zaimponował w ostatniej akcji szacunek!!! Brawo Lechia !!!
6 marca 2026, 23:02 / piątek
Piłkarsko mecz stał na naprawdę wysokim poziomie. A Lechia to wygrała 3:0! Czy to był najlepszy mecz Lechii od lat? BARDZO MOŻLIWE!
6 marca 2026, 23:13 / piątek
Nie rozumiem dlaczego w ocenach po maczu, autor (Tytan) tak słabo widział Kacpra. Chłopak charował na całym boisku, przebiegł największy dystans, nie popełnił żadnego błędu, miał okazję na gola i asystę a mimo to ostał oceniony najgorzej. Taki Ivan np.sprokurował groźną kontrę przeciwnka. Mena też nie błyszczał i napewno nie zagrał lepszego meczu miż Kacper. Wytłumacz mi proszę Tytanie.
6 marca 2026, 23:26 / piątek
Moze dlatego że miał asyste do Kapicia, wcześniej kapitalne zagranie do Meny ten do Bobcka a ten nie trafia z 10 metra. Kolejne zagranie do Kacpra które przyjął na klatę i powninen coś więcej z tego zrobić...
6 marca 2026, 23:37 / piątek
No nie wiem ale jeśli gramy na zero z tyłu a nasz bramkarz dostaje ocenę 5 to jest cos nie tak :)
Świetna gra całej drużyny a bramka Kapica to majstersztyk absolutny. Takie bramki chcemy oglądać, coś pięknego!
6 marca 2026, 23:50 / piątek
Nie boję się sformułowania, że w rundzie wiosennej to Lechia piłkarsko jest najsilniejszą drużyną ligi, oddawać 5pkt i mamy dwa punkty straty do rozgromionego właśnie lidera
6 marca 2026, 23:50 / piątek
Te oceny to chyba z Flashscore brane.
Bobcek najlepszy na boisku. Był wszędzie, wspierał obronę, mnóstwo przechwytów, biegał do końca meczu, a ocena 6.
6 marca 2026, 23:52 / piątek
Powiem tak. Kamień spadł mi z serca. Jestem w szoku, ale zajebiście szczęśliwy. Tego się nie spodziewałem. Tak Jozin jestem bardzo zadowolony. Wkurza tylko, że z tak dobrymi ekipami jak amika, baba jaga wygrywamy bez problemu, a z takimi cipkami jak śledzie i krety męczymy i zwycięstw nie ma. I jeszcze dodam, że naprawdę gdyby nie te minus 5 to mogli byśmy powalczyć o mistrzostwo. I może bym doczekał. A zdrówko już nie to. TLG.
7 marca 2026, 00:15 / sobota
Kapitalny mecz Lechii i wszyscy zasługują na uznanie. Kapić przy golu magiczny! Dla takich akcji warto być na stadionie. A Bobcek w ostatniej akcji pokazał absolutną klasę i udowodnił, że dobro Lechii jest u niego na pierwszym miejscu. Tomek wielki naprawdę wielki szacunek dla Ciebie!
Troche martwi kontuzja Meny, oby to było tylko naciągnięcie ale i tak odpocznie z kilkanaście dni na pewno.
7 marca 2026, 01:03 / sobota
Nie rozumiem. Zagraliśmy bardzo dobry mecz a komentarzy znacznie mniej niż po porażkach. Na prawdę Lechia nie zasłużyła na graty ?
Panowie trochę obiektywności, kiedy trzeba,,pomarudzić" to ok, ale kiedy można chwalić to to róbmy
7 marca 2026, 01:47 / sobota
@czarny bo większość świętuje. A my swoje!!!!
7 marca 2026, 02:02 / sobota
@Mihal, jak tak to ok ;) świętujmy bo jest co. Takiego wpie...lu Jaga w lidze chyba nie dostała w tym sezonie, zresztą nie ważne, chłopaki zrobili nam wieczór ;)
7 marca 2026, 07:36 / sobota
Bardzo dobry mecz naszej Lechijki. Wręcz rozpiera mnie duma z jakim zaangażowaniem wczoraj graliśmy. 😃
Rifet świetnie organizował grę. Bardzo dobrze było to widać z trybun. Jego bramka, klasa światowa!
Zauważcie ile mieliśmy ładnych akcji kombinacyjnych. Ile strzałów itp. Na początku spotkania Jaga nie istniała. Widać jaka różnicę robi lepsze boisko.
Chłopaki naprawdę dawaj z siebie wszystko. Aktywny Wójtowicz, Mena. Walczący Kacper. Aktywny, grający zespołowo Bobcek. Naprawdę każdy w mniejszym lub większym stopniu dołożył się do zwycięstwa.
Jozin, co do Jagi to oni pierwsi zaczęli na nas bluzgać. Aż się zdziwiłem bo, tak jak ktoś napisał, od finału PP było dość neutralnie. Odpowiedź z młyna musiala zatem nadejść.
7 marca 2026, 07:47 / sobota
Brawo Panowie, Kapic zwłaszcza za gola. Oby z Meną nic poważnego nie było.
7 marca 2026, 08:54 / sobota
Tak sobie na tą chwilę pomyślałem... jak cudowną rzeczą byłoby wbić gwóźdź do trumny tej złodziejskiej ku... podczas majowego meczu z mistrzami wszechświata i okolic. Wówczas można będzie powiedzieć, że dokonała się dziejowa sprawiedliwość. I oby tak też się stało.
7 marca 2026, 08:54 / sobota
Zupełnie innego meczu się spodziewałem! Zachwycony jestem tym jak drużyna biegała, doskakiwała i to do samego konca! Bobcek to jest taki tytan pracy, facet jest wszędzie! Nie maja rywale chwili oddechu przy nim. Sezon i Cirkovic dosłownie stali i patrzyli jak Bobcek zasuwa. Swoją drogą Cirkovic to jest fenomen, facet jest beznadziejny, nie pracuje z drużyna, odpuszcza defensywe, na skrzydle nie daje zupelnie nic...a znajduje sie w takiej sytuacji, wykańcza jak rasowy napastnik i kończy meczu z dwiema bramkami. Fenomen ale wciąż wolałbym go na ławce. Bardzo mnie cieszy drugi z rzedu solidny wystep Vojtko! Ta lewa strona spędza nam sen z powiek a jest duzy progress! Za to Tomek musi się ogarnąć bardziej. Było dzisiaj kilka głupich strat, asyst dla rywali dosłownie ale Diaczuk zagrał naprawdę solidnie! Choć przy głowce imaza obserwował z 2 metrów. Mam nadzieje, ze Mena bedzie zdrów i zwykła profilaktyka wystarczy! Chciałbym szybciej widzieć zmiany, Nojgi, Viunyk, Kłudka mogli sie pojawiać stopniowo od 60 minuty. Generalnie jestem zachwycony ile Carver, Bella, Blackwell potrafią wycisnąć z tego składu, budować piłkarzy! kto nie widzi tutaj pracy naszego sztabu ten trąba! A tylu chciało drużynę rozwiązywać...
7 marca 2026, 09:38 / sobota
Akurat szczerze wydawało mi się, że wczoraj Cirkovic próbował bardziej się drużynie przysłużyć W defensywie, jakby ten ochrzan od Kapicia z Motorem na niego podziałał. Niby mało widoczny, ale koniec końców coś w meczach daje, a jak nie jest to liczba to jest groźny w ataku (Motor). Tak naprawdę na te 6 meczów wiosennych to tylko te poprzednie dwa domowe miał gorsze.
7 marca 2026, 09:41 / sobota
Mamy taką ekipę że ho ho. Ale największym plusem tej ekipy jest pan Trener. To on dokonał cudu zmieniając takiego Sezona ( i innych )w pana piłkarza. Gratki za to. Z perspektywy łuku nie słyszałem że to Jaga zaczęła. Więc jako że zaczęła wróciła stara normalność - Jagiellonia jest zboczona stara kurwa pierdolona :) Jak dla mnie doping całkiem całkiem - nie było małpek ( i rzucanych i śpiewanych )
7 marca 2026, 10:27 / sobota
Mecz, który przez lata będzie wspominany. Znakomita gra wszystkich, Cirković pokazał swoją wartość, ale wszyscy zasłużyli na wielkie brawa. Uri zorganizował ekipę młodych, ambitnych piłkarzy. Mimo trudności nie poddał się. Graba zrobił z nich ekipę i tchnął wiarę we własne umiejętności, Carver wydobywa z nich co najlepsze, szlifuje jak diamenty, by błyszczały, zachwycały swoją grą, stworzył dobrze naoliwioną maszynę do wygrywania. Blackwell swoim doświadczeniem i chłodnym okiem podpowiada, wspiera sztab. Świetną pracę robi trener Bella. Walczymy o mistrza, minimum o puchary.
7 marca 2026, 11:17 / sobota
Brawo Lechio Zasluzylisci i w pelni zdecydowanie z nami wygraliscie Powodzenia w nastepnych meczach Pozdrawiam (Siostra mieszka w Gdansku z 20 lat i chodzi na Lechie)3 majcie sie
7 marca 2026, 12:01 / sobota
Kilka uwag na chłodno.
1) Jagiellonia jest mocna, ale nie ma już indywidualności ani mega talentów jak Czurlinow,
2) Przesuper ustawienie Lechii, bez dziur między formacjami - odwrotnie niż w meczu z Zagłębiem. Tutaj pomoc trzymała linię, tam się gubiła, chłopaki szli albo za bardzo do przodu, albo do tyłu. W konsekwencji wczoraj obrona zawsze miała do kogo odegrać w pomocy i zawsze była asekuracja obrońców nawet, gdy przeciwnik wychodził z wydawałoby się bardzo groźnymi kontrami,
3) Wynik to efekt zaniechania taktyki obrony Częstochowy, co sprowadza się zazwyczaj do oddania rywalowi za darmo 4/5 boiska i ułatwienia mu kolejnych wjazdów w pole karne. Zamiast na 1:1 skończyło się więc na 3:0.
4) obydwa podania otwierające na 2:0 oraz na 3:0 to nie przypadek, tylko świetny przegląd pola i świadomość sytuacji taktycznej,
5) Piłkarsko byliśmy od przeciwnika lepsi, mamy lepszy klej w nogach, lepszy refleks, lepsze wymiany, lepsze wyprzedzanie, lepszy przegląd pola (tutaj jednakże szkoda szeregu niecelnych podań). Wynik to nie efekt farta. Podobnie wyglądał mecz w Gdyni, gdzie jedna strona szarpała się ponad siły a druga grała to, co umie plus zaangażowanie.
6) Dobrze radzimy sobie z klubami, które uważane są za silne a słabiej z tymi, które z jakiegoś powodu lekceważymy, uważając za słabsze.
7) Zejście kluczowego zawodnika jak Mena nie odbiło się na grze a Neugebauer dał wartościową zmianę.
Oby tak dalej i oby nie zlekceważyli Katowic.
7 marca 2026, 13:21 / sobota
W zasadzie niemal wszystko, co chciałem uwypuklić ze spostrzeżeń pomeczowych, to zrobił to mój poprzednik @11thCommandment. Rzeźbiarz tak zagrał, jak powinien, czyli wykorzystaliśmy fakt, że oni muszą a my ? niby tez musimy, ale niekoniecznie tu i teraz. Taka grę nasza druzyna może zawsze ułożyć i to z niezłym skutkiem. Stary wyga Ojrzyński miał farta, bo to oni szybko strzelili bramkę i w jednej chwil zrobił z nas petentów do ( strzelania sobie dalszych bramek ). Po strzeleniu bramki nie zamknelismy sie na naszej połowie a wykorzystywalismy fakt, że rywal musiał wzmocnić szyki pod naszą bramkę i wystawiał sie na kontry. To klasyka gatunku, ale to co nasi zrobili przed końcem meczu, to dla mnie majstersztyk. Niecelne podanie bramkarza, genialny Bobcek widzi, że przejmiemy piłke i już nabiera prędkosci, uważa jednak na linie spalonego, dostaje podanie i ma juz przewagę nad obrońcą. Wszyscy chwalą Bobka za oddanie piłki, ale ja chwalę go za wyjście do akcji zanim piłka trafiła do nas a Cyrkowca za to, jak podziękował Tomaszowi.
7 marca 2026, 15:34 / sobota
Co do Cirkovicia to można mieć do niego różne zastrzeżenia. Ale fakty są takie, że w 18 meczach zrobił pięć bramek i 4 asysty. To są bardzo przyzwoite statystyki.
7 marca 2026, 16:05 / sobota
d.g
Dokładnie jak piszesz
Ta ameba z obecnego Zabrza , o którą nasze forum się grzało - podpisał nie podpisal...
U nas w całym sezonie ekstraklasowym gdzie zagrał 30 spotkań - 4 bramki
Tu do rozegrania jeszcze wiele meczy
7 marca 2026, 18:27 / sobota
To co Carver zrobił z Kacprem to jest coś niesamowitego.Pamiętacie wszyscy jak człapał niezależnie czy wszedł od pierwszej minuty czy od 60. Druga sprawa ,przygotowanie fizyczne.Nie ma praktycznie kontuzji póki co (Mena mam nadzieję nic groźnego)Świetna praca całego sztabu przy tak mizernej kadrze .Oby wystarczyło sił bo nigdy nie robimy pięciu zmian!
Brawo Lechia.
7 marca 2026, 20:41 / sobota
@dario.lg. Brak kontuzji to jedno, drugie to siły na cały mecz. Nie ma w e-klasie drugiej drużyny, która w końcowych minutach do kontry idzie jak by mecz dopiero się zaczął.
Chyba nie przesadzę jeśli napiszę, że Lechia jest najlepiej przygotowanym zespołem pod kątem motoryki