GKS Katowice-BKS Lechia Gdańsk,sb 14.04 godz17:30
strona 1/2
10 marca 2026, 19:31 / wtorek
Już w sobotę zagramy na wyjeździe z Katowicami…. Mecz (prawdopodobnie będzie tak do końca tego szalonego sezonu ) bardzo ważny w kontekście tabeli…. Niby mało punktów straty do górnej części tabeli, ale również mało przewagi nad dolną częścią…. Dlatego panowie i panie pełni wiary - będzie dobrze. Tylko zwycięstwo i jedziemy z tymi co pogrążyli sąsiadkę zza między jakiś czas temu. My wierzymy tylko w BKS!!!! I proszę uważać na ekrany aby pozostały całe po meczu - czyli już tradycyjnie - nie rzucamy małpkami!!!!
10 marca 2026, 22:49 / wtorek
Z tego co widziałem w GKSie za kartki wypada 2 podstawowych obrońców (Jędrych i Czerwiński), więc będą musieli wystawić trochę eksperymentalną defensywę. Szczególnie Jędrych ma u nich niepodważalną pozycję, właściwie gra wszystko od deski do deski, a i czasem coś strzeli. Tym bardziej trzeba to wykorzystać i cisnąć od początku.
Najtrudniej będzie wyłączyć Nowaka, bo chyba jako jedyny u nich może zrobić coś z niczego i ma całkiem niezłe liczby w tym sezonie (7 goli, 9 asyst), ale wierzę, że Boss coś wymyśli.
11 marca 2026, 14:19 / środa
Nowak Nowak... pomyśleć, że ten człowiek był o krok od Lechii. Jeden z najbardziej niedocenionych zawodników w lidze. Zaryzykowałbym grę Kłudką w obronie a Wójtowiczem na skrzydle w miejscu meny. W środku Nojgi, Sezon na skrzydle a Cirkovic ławka. Mam nadzieje, ze chlopaki juz są na tyle mocni mentalnie, ze nie dadzą sobie narzucić gry rywala i nie cofniemy sie zbyt głęboko. Jak intensywność bedzie taka jak z jagą to i wynik będzie podobny! Bobcek czas dołożyć coś do generalki!
11 marca 2026, 14:55 / środa
Jeżeli Mena wypadnie, to Sezon na jego miejsce, Neugebauer do środka, i gramy swoje. Cirković zostaje, po dwóch bramkach pewność siebie skoczy mu kolosalnie.
12 marca 2026, 09:57 / czwartek
Cirković z meczu na mecz gra coraz lepiej i z meczu na mecz widać, że również zaczyna pracować w obronie więc korzystajmy z tego że mamy lewoskrzydłowego dopuki go faktycznie mamy. Myślę, że będzie miał dużą ochotę do tego aby zrewanżować się Tomasowi za asystę w meczu z Jagiellonią.
Trzeba wykorzystać brak dwóch doświadczonych obrońców i nie dać się zamknąć pod swoją bramką. Ten mecz może ważyć bardzo dużo bo strata punktów może nas umiejscowić blisko strefy spadkowej a wiadomo jak się gra z nożem na gardle.
Obstawiam 0:2 i podtrzymanie meczów na "zero" z tyłu.
Jak wygramy to mecz z paprykarzami też powinien pójść dobrze.
13 marca 2026, 12:12 / piątek
Jakoś jestem spokojny o pozytywny wynik, ale obawiam się meczu dla koneserów.
Co do składu to Mena raczej nie zagra i jest kilka opcji na zmianę. Większość się rozpisuje że w 11 wejdzie Nojgi (Sezon przesunie się na prawo), ale ja myślę że na pozycji Meny zagra Wójtowicz a na PO zagra Kłudka.
13 marca 2026, 17:00 / piątek
Zostało 10 meczy do końca tegorocznego sezonu i gdyby utrzymać średnią z dwóch ostatnich meczy to na koniec rundy byśmy mieli 51 pkt. Plan jest prosty wygrać 5 i zremisować 5 meczów. Żadnych porażek żeby nie dawać nadziej drużynom z końca tabeli.
Co do meczu z GKS to dla mnie remis może tam paść w Katowicach. Jednak wobec absencji Jędrycha to można pokusić się o wygraną.
Do boju Lechia Gdańsk!!!
13 marca 2026, 17:19 / piątek
Mena wsiadł do samolotu razem z resztą drużyny więc zagra! pytanie w jakim wymiarze czasu.
13 marca 2026, 20:24 / piątek
Mam lepszy plan. Samych zwycięstw i na koniec mistrzostwo.
13 marca 2026, 22:52 / piątek
Castorp. Mam dokładnie ten sam plan. Tylko, że ja tak od trzech miesięcy, a może trochę wcześniej. Wygramy 3:1. I tyle w temacie meczu. Bramki Mena Bobczek i Sezon. Dziękuję za uwagę. TLG
14 marca 2026, 11:48 / sobota
Bobcek nie zagra,kontuzja! Oby to tylko ściema.
14 marca 2026, 12:27 / sobota
Rozmawiałeś z nim? Czy tak pierdolisz żeby powkurwiać? Wygrywamy na trudnym terenie i w górę tabeli...
14 marca 2026, 15:43 / sobota
Ale ta tabela jest zryta w tym sezonie…. Tragedia.
14 marca 2026, 16:34 / sobota
Bez Meny i Bobcka na Katowice
14 marca 2026, 16:41 / sobota
Bobcek to się mocno połamał ?
Miał ostatnio gorszy okres ale Kurmin to już w ogóle wyglądał katastrofalnie jako zmiennik.
14 marca 2026, 16:42 / sobota
Co z Tomasem? Poważnego coś? Piast ogrywa Jagiellonię w Białymstoku...ciasno w tabeli coraz bardziej a my bez dwóch liderów. Mimo wszystko trzy punkty nasze!
14 marca 2026, 16:55 / sobota
Katowice nam zupełnie nie leżą... jeszcze tak solidnie osłabieni. Mam nadzieje, że BOSS ma jakiś plan a Kurminowski bedzie zakasał rękawy bo niestety ilekroć dostaje szanse to tego zaangażowania u niego brakuje! Taryfa ulgowa za gola w derbach nie bedzie trwać wiecznie! Do boju Kurmin!
14 marca 2026, 17:03 / sobota
Daliśmy radę w Lublinie to damy radę w Katowicach. Sprawdzian dla drużyny, ile możemy bez Bobcka i Meny.
14 marca 2026, 17:03 / sobota
Nie pierdole by powkurwiać jak coś.Bobcek 2-3 mecze pauzy.
14 marca 2026, 17:09 / sobota
14 marca 2026, 17:12 / sobota
Ktoś poratuje linkiem ?
Powyższy nie działa :(
14 marca 2026, 17:13 / sobota
14 marca 2026, 17:17 / sobota
Mena problem z dwugłowym, Bobcek problemy z pachwiną - brak info kiedy wrócą.
14 marca 2026, 17:18 / sobota
@dario.lg bez urazy...podobno coś z pachwiną ale niegroźne. Oni bez filarów obrony my ofensywy. Czekam na dobry mecz Kurminowskiego.
14 marca 2026, 17:20 / sobota
cały czas oglądam więc działa (skończyły się wywiady)
14 marca 2026, 17:21 / sobota
Mecz wygra druga linia.
14 marca 2026, 17:23 / sobota
14 marca 2026, 17:25 / sobota
main.wwin.cloud/player/104
14 marca 2026, 17:58 / sobota
Nie znam się ale Kurminowski to nieporozumienie..
14 marca 2026, 18:08 / sobota
Gieksa jest spokojnie do pyknięcia dziś. Pilnować najbardziej Nowaka bo on potrafi zrobić różnice.
14 marca 2026, 18:18 / sobota
do przerwy przegrywamy 1:0
14 marca 2026, 18:18 / sobota
Słabo to wygląda. Bez Meny i Bobcka gramy bez pomysłu. Bramka na konto Paulsena - ten strzał był spokojnie do wyjęcia.
14 marca 2026, 18:19 / sobota
Paulsen i Sezon najsłabsi. Paulsen dwa wielbłądy a Sezon niewidoczny.
14 marca 2026, 18:20 / sobota
Piernicze! Siedzimy na nich, gramy jak u siebie. Duża intensywność a przegrywamy po golu który nie miał prawa wpaść. Jestem zwolennikiem Alexa ale błąd popełnił okrutny! Dalej uważam, ze Cirkovic urwał sie z okręgówki. Bez zmian. Więc coś może znowu strzeli. Vojto ma doskonałą lewą noge! Za malo dosrodkowań z lewej strony! Wójtowicz rzuca piłki byle gdzie... Sezonienko wyróżniał się błędami najbardziej. Kurminowski to nie bobcek, obrońcy nie cierpią bo Kurmin dyskretnie schowany. Jestem pewien, ze bedziemy dalej kreowac sytuacje, gramy odważnie, asekurujemy. Nojgi coś trafi z dystansu!
14 marca 2026, 18:24 / sobota
Poulsen po raz kolejny nie przekonuje... Sezon faktycznie słabo no i Kurminowski też. Brakuje zdecydowania pod bramką.
Optycznie przeważamy ale nic z tego nie wynika. Dałbym Wjunnyka za Kurminowskiego. Brakuje Tomasa bardzo z jego agresywnym pressowaniem...
14 marca 2026, 18:31 / sobota
Kol. d.g. zna się jak najbardziej. Kurminowski jest po prostu bez formy i to na skalę tragiczną. Nie rozumiem wpuszczania gościa, niech gra za niego Wiunnyk czy choćby Głogowski. Zero refleksu, źle ułożona stopa. Strzał "na bramkę" naszego "napastnika" nawet nie wychodzi na aut bramkowy - co tu jeszcze komentować?
Pozostali dostosowują się poziomem. Cirković kiwnął już wszystkich, ma przed sobą pustą przestrzeń - to wali na trzy metry obok prawego słupka. Neugebauer na dwa metry, ale obok lewego.
W pomocy dziura.
No i gol dla tamtych - strzał w naszego bramkarza nasz orzeł przepuszcza między rękami, choć powinien odbić. Jakoś tamten bramkarz umie obronić strzały kierowane w niego.
Rozumiem, że skład jest rezerwowy, ale przynajmniej trafiać w bramkę powinni.
Czarno to widzę przed 2 połową.
14 marca 2026, 18:51 / sobota
Po meczu, tu już nie damy rady się podnieść z 2:0. Nie ma kim
14 marca 2026, 18:56 / sobota
Źle to wygląda.. za dużo niedokładności.. brak zdecydowania.. i ta interwencja papilarna plus jego wykopy piłki to jakiś dramat
14 marca 2026, 19:03 / sobota
Brak trzech najlepszych zawodników. Oby wrócili bo walka o utrzymanie będzie ciężka.
14 marca 2026, 19:11 / sobota
Ta druga połowa to tragedia ...i nic tu nie ma do rzeczy osłabiony skład. Jesteśmy po prostu bezradni.
14 marca 2026, 19:13 / sobota
Źle to wygląda.. za dużo niedokładności.. brak zdecydowania.. i ta interwencja papilarna plus jego wykopy piłki to jakiś dramat
14 marca 2026, 19:18 / sobota
Kurwa ale paździerz.
14 marca 2026, 19:21 / sobota
wygrane z Jagą i amicką nie dadzą utrzymania. W bajki włożyć plany europejskie. Jeśli przegrywamy z tymi co walczą o utrzymanie to spadamy.
14 marca 2026, 19:24 / sobota
Faktycznie kurwa przegrywamy z tymi co walczą o utrzymanie. Z Pogonią wygrana, z Piastem wygrana, ze śledziami 4pkt z Termalica wygrana, z Widzewem wygrana, z Legią remis.
14 marca 2026, 19:25 / sobota
Paradoksalnie to nie był zły mecz Lechii. Przegralismy z geniuszem Nowaka i fatalną dyspozycją Paulsena. Szanse dzisiaj dostali zmiennicy i juz wiemy dlaczego Carver robi tak mało zmian. Garnitur jest wyjątkowo krótki.
14 marca 2026, 19:28 / sobota
Przeszli obok meczu a najbardziej znamienne ostatnie 15 minut - czy ktoś widział tam szturm bramki Katowic? Jedyny, komu się dzisiaj na boisku chciało to wg mnie Carenko a reszta kompletnie biernie. Kapić - wszystkie podania niecelne, Żelizko - był, a jakbyu go nie było, Sezonienko podobnie.
Niestety tej drużynie się zdaje, że mecze ze słabymi wygrają się same. Nie wygrają i w pełni zasługujemy na katastrofę w tabeli.
14 marca 2026, 19:28 / sobota
Kurwa, mogło być 6-te miejsce w tabeli i 3 pkt do 4-go miejsca (gwarantującego puchary), a jest 13-te miejsce i 2 pkt nad strefą spadkową...
14 marca 2026, 19:34 / sobota
Czy istnieje życie bez Meny i Bobcka? Jak widać w pierwszej lidze pewnie tak.
Sinusoida ta gra Lechii, co dobry mecz to kolejny kibel, szkoda, bo w tym roku między mistrzem a spadkiem zadecydują detale i takie szaro bure mecze
14 marca 2026, 19:35 / sobota
Sugeruję jednak zejść na ziemię i przestać marzyć o pucharach...
Wypadło nam dziś z kadry ok 50% naszej siły ofensywnej więc nie ma się co dziwić, że ciężko było o jakąś akcję skoro wszystko w ostatnich meczach szło przez Menę. Mamy szczęście, że zaraz przerwa na reprezentację i będzie więcej czasu i mniej meczu na powrót do zdrowia. Dziś było bardzo słabo...
14 marca 2026, 20:35 / sobota
Bez Bobceka i Meny nie ma ich...