Gdańsk: niedziela, 19 lipca 2026

Lechia Gdańsk - Pogoń Szczecin 21.03.2026 r. g. 17.30

strona 1/1

18 marca 2026, 22:37 / środa
Wielkie Derby Pomorza zapowiadają się obiecująco. Zwłaszcza przy możliwej 20 tysięcznej frekwencji.

Po porażce w Katowicach czas na rehabilitację. Mam nadzieję, że wyciągniemy wnioski i pewnie pokonamy właścicieli pustej gabloty.

Oby wrócili Mena i Bobcek a Lechia na właściwe tory.
19 marca 2026, 12:37 / czwartek
Zaczyna robić się gorąco. Po meczu z Jagą nie chciało się wierzyć, że może nam realnie zagrażać spadek a jednak. Sytuacja nie jest ciekawa bo z powodu kontuzji nie zagrają najlepsi gracze odpowiedzialni za ofensywę a zaraz mogą pojawić się kolejne absencje spowodowane choćby kartkami. Specyficzna jest ta liga bo na dzień dzisiejszy to chyba łatwiej jest zdobyć mistrzostwo niż utrzymać się w elicie. W klubie chyba też czują pismo nosem bo ponownie głośno zrobiło się o probie walki o zwrot ujemnych punktów.
Czeka nas zajebiście ciężki koniec sezonu , każdy mecz to walka o życie. W najbliższą sobotę szykuje się wyższa frekwencja niż zwykle , często przegrywaliśmy mecze gdzie kibice potrafili się mocniej zmobilizować oby tak nie było i tym razem.
19 marca 2026, 14:59 / czwartek
Mecz ważny, zwycięstwo obowiązkowe, obecność na trybunach obligatoryjna. Jeśli wrócą Mena i Bobcek, nie będzie wielkiego niepokoju o wynik. Niestety zmiennicy w Katowicach pokazali, że mocno odstają. 2:0 dla Lechii.
19 marca 2026, 15:08 / czwartek
Przewiduję rollercoaster. Będzie powtórka z królestwa paprykarzu 4 dla nas 3 dla paprykarzy
19 marca 2026, 15:24 / czwartek
Wychodzi na to, że wyjdziemy bez Meny, Bobcka i jeszcze Rodina. Więc faktycznie rollercoster pasuje idealnie do tego co się może dziać na boisku! byle o jedną wiecej dla gospodarzy!
19 marca 2026, 16:54 / czwartek
Zależy od składu z przodu. Jak wyjdzie taki sam, jak na drugą połowę w Katowicach (nie ukrywam że głównie myślę tu o Kurminowskim), to cienko to widzę.
19 marca 2026, 19:08 / czwartek
Od siebie bym dodał, że warto wykorzystać skuteczność z ostatnich dwóch meczy z paprykarzami Sezona. Jeżeli nie będzie mógł zgrać Bobcek, to w jego miejsce widziałbym właśnie Kacpra, a nie Kurminowskiego czy Bohdana
20 marca 2026, 17:01 / piątek
Wyjdziemy potężnie osłabieni ale są jeszcze Kapić, Żelizko, Nojgi czy Sezon. Obecna Pogon jest dużo słabsza niż GKS i powinniśmy ich pyknąć mimo braków filarów ofensywy. Myślę, ze boss jeszcze raz postawi na Kurminowskiego i będzie to jego ostatnia szansa na pokazanie, ze zasługuje na grę w Lechii. Osobiście wystawił bym tam Sezona. Kacper lepiej się czuje ustawiony wyżej. Mimo trudności wygramy i 3 punkty nasze.
20 marca 2026, 17:35 / piątek
Ach te kontuzje,ale cóż zrobić takie życie.Ja bym dał Sezona na szpicę ,w miejsce Meny dał Wójtowicza a Kłudka na prawą obronę a reszta to wiadomo.Do boju Lechijko.
20 marca 2026, 22:33 / piątek
Piast wygrał, Motor wygrał. Ciężko wierzyć w nasz skład bez trzech podstawowych zawodników. Na boisko wejdzie ciamajdan. No i po raz kolejny zobaczymy na co nas stać. Serce mówi, że wygramy. Skromnie, ale wygramy. Stawiam 2:1 dla nas.
21 marca 2026, 05:59 / sobota
Ale mnie ta liga wkurza… kilka kolejek temu spece widzieli jako kandydatów na spadek : Piast, Motor niektórzy Wisłę Płock…. Musimy zacząć punktować bo będzie lipa. W odzyskanie 5 punktów w tym sezonie wierzę tak jak w lot świń na Marsa. A co do meczu - są zmiennicy to jak nie teraz to kiedy maja pokazać że coś potrafią. Swoją drogą bycie zmiennikiem i człapanie jak dostanie się szansę, powinno powodować że trzeba zastanowić się nad zmianą zawodu…
21 marca 2026, 10:09 / sobota
Mam nadzieję, że to odszczekam ale będzie nam ciężko wygrać ten mecz.
Już dawno mówiłem - Mena to największy skarb tej drużyny , czasem irytuje ale bez niego tracimy bardzo wiele z przodu.
Ogólnie szykuje się zajebiście ciężka końcówka sezonu. Od dawna obawiałem się, że krótka ławka i ujemne punkty mogę finalnie nas pogrążyć. Obym się mylił.
21 marca 2026, 10:22 / sobota
Wyniki w tej kolejce nie układają się zbyt korzystnie, ciężko będzie w tym zestawieniu kadrowym. Liczę że Boss błysnie geniuszem i odprawimy paprykarzy z kwitkiem. Może być skromne 2:0. Czekam na wiatr co rozgoni... !!!
21 marca 2026, 10:35 / sobota
Też myślę że będzie 2-0
21 marca 2026, 11:04 / sobota
Tak, tu potrzeba geniuszu czyli dobrego planu, a przede wszystkim dużego zaangażowania. Szczęście też się przyda. Mecze z nimi do dużo emocji, wiadomo ostatni wyjazd wygrany, ale na zwycięstwo w Gdańsku czekamy już od 2019 r.
Dlatego dziś tak bardzo potrzebne jest wsparcie z trybun.
Lechia Gdańsk!
21 marca 2026, 15:48 / sobota
Ostatnio Lechia ma dobrą prasę. Mogło to sie udzielić piłkarzom i tremerowi. Mami się ich, że jeszcze 3 punkty i będzie kontakt z czołówką ... a realia są według mnie takie: bez Bobka i Meny stajemy się niezbyt silni, do tego chęć szczera czyli przemotywowanie oraz z tyłu pustki otworzą na szeroko bramy Grosickim i jemu podobnym. Boję się bardzo, że nas wydupcą dzisiaj kontrami. Oby ich pogięło, ale może być ciężko jak z Katowicami.
21 marca 2026, 16:27 / sobota
A ja, może trochę życzeniowo Wstalem dziś dziwnie spokojny
Brak liderów Lechii może być też jakimś problemem dla paprykarzy Lechia była od jakiegoś czasu bardzo rozpoznawalna , dziś będzie trochę zagadkowa Jeśli zmiennicy pokażą że nawet zmiennik może być pewna wartością a Boss na pewno ich dobrze ustawi , to będzie dobrze panowie Nie płaczemy Jazda !!!
21 marca 2026, 18:03 / sobota
Taki skład przewidywałem że wyjdzie tydzień temu - bez Rodina, ale reszta tak. Od razu czuć inną energię.
21 marca 2026, 18:19 / sobota
Tak na szybko. Wójtowicz do zmiany. Wszystkie decyzje złe. Gol z czapy ( pierwszy celny strzał?), paprykarze dziś do pyknięcia.
21 marca 2026, 18:21 / sobota
Wójtowicz niestety tragedia,no i Diaczuk niepotrzebnie łeb wkładał.Muszą grać dokładniej ostatnim podaniem,bo to co zrobił Cirković do Sezona to tragedia.Do boju.
21 marca 2026, 19:36 / sobota
A to co zrobił Cirković do Nojgiego to poezja
21 marca 2026, 19:40 / sobota
Brawo, brawo, brawo! Nareszcie Alex coś pobronil, Ivan profesor.
21 marca 2026, 19:44 / sobota
WIELKI mecz Paulsena. Wyciągnął ze 3 bramki. Stracona bramka to znowu zupełny przypadek. Trzeba się pozbyć takich sytuacji!
Również świetny był dzisiaj Cirkovic. Co prawda początek miał słabszy, znowu męcząc swoim postępowaniem, bo powinien mieć asystę już na początku meczu, gdy kopnął piłkę w zupełnie niezrozumiały sposób (murawa?...) do Sezona zamiast wystawić patelnię po ziemi, ale potem zagrał koncert. A asysta do Nojgiego na 2:1 to zapewne jedna z najlepszych indywidualnych akcji w całym sezonie Ekstraklasy (obok pamiętnej akcji Kapicia) - różnica taka, że tutaj nie było żadnego przypadku/zbiegu okoliczności. Przy lepszej skuteczności Lechia spokojnie mogła strzelić nawet 4 bramki, a Cirkovic mógł skończyć mecz z 3 asystami.
Tak czy siak, to było bardzo, bardzo ważne zwycięstwo Lechii. Szczególnie, że Lechia grała go z teoretycznie najsłabszą kadrą meczową! Bez Bobceka, Meny i Rodina. A mimo to wygrali. Czapki z głów!
21 marca 2026, 19:46 / sobota
Ci co najczęściej krytykowani... Cyrkowiec i Paulsen wygrali nam mecz. Choć Cyrkowiec mógł też przyczynić się do jeszcze dwóch bramek... Super, że są te punkty. Po przerwie, o ile wrócą nasze 3 gwiazdy powinno być spokojniej. Gdyby dzisiaj było w plecy tabela wyglądałaby dla nas dramatycznie. Super Boss poustawiał zespół.
21 marca 2026, 19:57 / sobota
Bardzo ważne 3 punkty. Chyba najważniejsze w kontekście tego co z tyłu się dzieje.Cirkovic - Najpierw mega lipa po czym odpala się coś i robi nam mecz… Ale jednak to mecz bramkarza … brawo brawo brawo
21 marca 2026, 20:03 / sobota
Nie ma to, tamto. Dużo okazji, gdzie niewiele brakowało. Fajnie się to dziś oglądało.
Bardzo dobry mecz Lechii.
Dwa razy ograliśmy paprykarzy .Bravo!
Tylko Lechia!
21 marca 2026, 20:10 / sobota
Tak jak piszecie - Cyrkowiec i Paulsen MVP. Brawo!!!
21 marca 2026, 20:41 / sobota
Nie da się nie kochać tego zespołu. Kiedy większość wieszczyła nam wpierdol to chłopacy walnęli kolejny kadrowo bardzo mocny zespól. Panowie dziękuję
21 marca 2026, 20:58 / sobota
Drużyna pokazała charakter. Bardzo ważne 3 punkty. Krytykowałem ostatnio Poulsena ale dziś bronił fantastycznie! Asysta Cirkovicia jak z brasiliany. Osłabieni a jednak potrafili po wyrównaniu odwrócić wynik. Powołanie do kadry chyba podziałało pozytywnie na Plannę bo dziś był w zasadzie bezbłędny. Ze względu na wygrana nie będę się już znęcał nad Kurminowskim.
Brawo Lechijko!
21 marca 2026, 21:00 / sobota
Odszczekuje narzekania na Paulsena. Jeszcze 9 punktów i zostajemy w ekstraklasie.
21 marca 2026, 22:29 / sobota
Poulsen wiadomo
Ale Cirkovic..przy bramce Nojgiego slalom niczym najlepszy slalomista świata Zabawil się tyczkami Tak to oceniam
Dla takich chwil warto żyć
21 marca 2026, 23:19 / sobota
Fakt jest taki, że to Poulsen nam dzisiaj ten mecz wygrał. Kilka naprawdę zajebistych interwencji. Nie wiem w czym redakcja ma problem dać mu notę co najmniej 9. Moim zdaniem zasłużył jak nigdy. Mecz w końcówce Horror. Weźcie wy Panowie wygrywajcie w normalnym czasie gry ze trzy do zera. Bo ja naprawdę chcę doczekać pierwszego Mistrzostwa Polski. A przy takich końcówkach to może być problem. Kamień spadł z serca. Jedziemy dalej. Dobrze, że mamy tą przerwę na reprezentację. To do następnych pojedynków przystąpimy w najmocniejszym składzie i na pełnej piź..e. TLG
21 marca 2026, 23:33 / sobota
Rynio mysle ze moze interwencja z pierwszej połowy, gdzie Alex nie doleciał do pilki ma wpływ na ocene i dwa strzały wyblokowal chyba Pllana.
22 marca 2026, 00:15 / niedziela
Super mecz a @czarny66 słusznie dopatrzył się naszej siły w nierozeznanym składzie. Nawet my nie spodziewaliśmy się, że Cyrkowiec kiwać będzie jak cyrkowiec. Że źle podał Neugiemu, ale się tam znalazł, że portowcom już wtedy mogły popuścić zwieracze. Paulsen ma fantastyczny refleks, natomiast jeżeli przeciwnicy zaczną mu mierzyć wzrost opadającymi piłkami, to zaczynaja sie schody. Dziś wybronił nam zwycięstwo, bo pomimo kilku fantastycznych okazji do strzelenia bramek mogło nam ich na koniec zabraknąć. A tak w ogóle, jak spojrzę na tabelę, to nawet nie chce myśleć, jak by to wyglądało, gdybyśmy dzisiaj nie wygrali. Udało się a mimo to słychać sapanie drużyn ze strefy spadkowej. Koszmar. Wyjdzie jeszcze na to, że w pucharach zagrają ci, co wygraja trzy ostatnie mecze. Do tego momentu, aby pozostawać w grze, musimy jednak dociągnąć systematycznie punktując.
22 marca 2026, 01:00 / niedziela
Sąsiad Maorysów dzisiaj petarda. Pllana Pan piłkarz dzisiaj, gdyby nie te dwie parady bramkarza piłkarz meczu. Cirkovic załapał się na migawki w C+ pewnie. No i Sir Alex.. wróć, Sir John rozegrał swoją partię szachów. Pozdro po latach :)
22 marca 2026, 01:21 / niedziela
Po ostatnim meczu wkurwiony wjechałem na Paulsena że w końcu mógłby nam wybronić jakies spotkanie. Pewnie forum nie czytał ale mecz wybronił, do tego 3x lepsza wersja Udovicica na skrzydle i możemy świętować!
22 marca 2026, 09:00 / niedziela
Przypadek Cirkovica należy studiować po każdej połowie. Dalej twierdze, ze chłop sie urwał z orlika! Momentami nie wie gdzie jest i gdzie ma być... nawet rywale go nie traktuja poważnie a on potem odpala tryb osiedlowej finezji i wykonuje swój pierwszy drybling w ekstraklasie i to jaki! No ciężko gościa nie lubić... choc i tak bym go co mecz sadzał na ławkę! Sezon powinien ogladać nagrania z zachowaniem Bobcka bez piłki! Tam obroncy nie maja kiedy powietrza nabrać! Za to Sezon pokazuje jak można kolokwialnie mówiąc głupio biegać, miedzy rywalami, bez sensu! Po za tym i tak był aktywny! Choć najbardziej walecznym i pracującym piłkarzem z przodu był Nojgi! Co za metamorfoza! Czapki z głów. Chlopak daje z siebie ile ma i schodzi z boiska oddychając rękawami. Rośnie w moich oczach! Prawa obrona projekt Kłudka-Wójtowicz to bardzo niebezpieczny eksperyment. Zelizko kilkukrotnie ratował Kłudke i zapobiegał tragedii. Wójtowicz znajduje sie w tak doskonałych sytuacjach a jego dosrodkowania, podania są fatalnej, karygodnej wrecz jakości! No nie przystoi! Pogon w obronie niczym my na starcie sezonu, nawet grajac bez 3 filarow mogliśmy a nawet powinniśmy strzelić 5 goli. Vojtko już nawet nie wiem który solidny wystep, choć bez fajerwerków z przodu. Plana rośnie nam na lidera defensywy. Piekny gol, czesto znajduje go pilka przy różnych ale zawsze brakowało skuteczności a dzis jak rasowy napastnik! Diaczuk, niefortunnie i tyle. Paulsen dzisiaj zmazał plamę z katowic bez dwoch zdań. Fruwał tak jak potrafi przy swojej kosmicznej wręcz skoczności. To były bardzo ważne 3 pkt przed przerwa na kadrę przy najmocniej jak to możliwe wrecz oslabionej kadrze. Myślę, że wszyscy jesteśmy zadowoleni. Po reprze idziemy juz tylko w górę!
22 marca 2026, 10:25 / niedziela
@TECHLG Cirko podobne rajdy robił w Lidze Europy w barwach Baćka Topola przeciwko West Ham...co by o nim nie mówić gość ma potencjał i to "coś". Taki bałkański dryg do piłki. Tylko za rzadko go pokazuje. Ja bym go zatrzymał w Lechii. Nojgi faktycznie harował za dwóch.
22 marca 2026, 10:52 / niedziela
Zgodzę się, że Cirkovic to jest jakiś dziwny fenomen. To jest wręcz prawie niemożliwe, żeby w jednym meczu piłkarz pokazał tak fatalne zagranie, jak na początku do Sezonienki, a za chwilę w tym samym meczu zrobił taką asystę. A on praktycznie w każdym spotkaniu tak wygląda, że psuje dużo lub go nie widać, a za chwilę ma gola lub asystę
22 marca 2026, 12:09 / niedziela
Cirkovic - 17 meczów i 3 gole 5 asyst
Mena - 23 meczów i 5 goli i 6 asyst

Mają więc podobną skuteczność co w zasadzie może się wydawać dziwne ale Cirkovic to bardzo skuteczny skrzydłowy. Ma dopiero 24 lata więc dużo grania przed nim. Fajnie by było gdyby u nas został.

Co do meczu to brawo dla drużyny, świetny mecz Paulsena i Cirkovica ale wszyscy zasługują na brawa. xG na poziomie 2.62 bez Bobcka i Camilo? Wow!
22 marca 2026, 14:07 / niedziela
Pewnie, że chciałbym żeby Cirkovic został! Pod okiem Carvera będzie tylko lepszy! Koledzy wyżej zaczeli używać określenia Cyrkowiec i to nawet nie jest obraźliwe... to doskonale obrazuje jak ten chłopak dużo a zarazem mało potrafi! No fenonem bez dwoch zdań.
22 marca 2026, 14:12 / niedziela
Cirkovic- człowiek zagadka ale jak dla mnie ma wielki talent tylko jest trochę taki za bardzo wyluzowany lub inaczej niechlujny. Ale przy tym jest bardzo pewny siebie i nie ma takiego trybu ze jak cos mu nie wyjdzie to się zacina czy boi ,wręcz przeciwnie jest jeszcze bardziej nakręcony i stara się udowodnić ze potrafi i jest najlepszy to dobra cecha. Taka bałkańska ...ma styl trochę taki podwórkowy proste metody i środki i przeświadczenie o swojej wyższości ale piłka go lubi i to fakt. Dla mnie powinien zostać w Lechii ..da nam dużo radości ...ma jeszcze cos takiego ze da się lubić .. wczoraj w wywiadzie dla canal + mega pozytywne wrażenie .. taki trochę chłopek roztropek a jednak mistrz ...BRAWO cala LECHIA !!!!
22 marca 2026, 14:53 / niedziela
O naszym Cyrkowcu dodałbym jeszcze to,że po zjebach za brak zaangażowania w obronie w pierwszych meczach wziął to do siebie i teraz już dużo lepiej to wygląda.
23 marca 2026, 09:50 / poniedziałek
Na pewno przekonały go wpisy na forum, a nie rozmowa z trenerem. Tak jak wizyta w szatni w listopadzie.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.837