Betclic 1 liga sezon 2026-2027
strona 1/12
24 maja 2026, 13:14 / niedziela
Trzeba się z tym zmierzyć ... nie ma czasu ..niech szanowny Pan właściciel szybko się określi co do planów i naprzód w jedna czy druga stronę ..czas leci już jeden dzień mniej do rozpoczęcia nowego sezonu.. a tych dni nie jest za wiele a roboty w chuj... mam nadzieje ze to tylko 1 sezon...
26 maja 2026, 06:40 / wtorek
zostało 60 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
26 maja 2026, 07:08 / wtorek
Misiu67
Mam wylane na ten pierwszoligowy mecz który ma się odbyć za 60 dni jeśli w naszej Lechii nadal będzie Ufer !
Podobnie jak pod koniec rządów Mandziary tak od dzisiaj nie dołożę złotówki do kasy klubu dopóki ten oszust nie Zniknie.
Poza tym byłbym ostrożny z tym startem w 1 lidze bo na dzień dzisiejszy równie prawdopodobna jest 4 liga.
26 maja 2026, 07:18 / wtorek
pełna zgoda ale nic się nie dzieje ...cisza ..czas leci ... chce tylko uświadomić wszystkim ze za chwile nie będzie co zbierać...
27 maja 2026, 05:33 / środa
zostało 59 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
27 maja 2026, 09:12 / środa
W klubie jeszcze są w szoku i stąd chyba ta cisza. Podobno odejście Kapicia nie jest przesądzone ale ma sporo ofert z ekstraklasy i zagranicy.
28 maja 2026, 13:24 / czwartek
zostało 58 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
28 maja 2026, 16:24 / czwartek
zostało 58 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
29 maja 2026, 00:01 / piątek
zostało 57 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
29 maja 2026, 21:57 / piątek
Jeżeli Bobček zostanie sprzedany za 12 mln euro, to jest szansa na awans w przyszłym sezonie.
30 maja 2026, 07:13 / sobota
12? Cena z bajek. Realna kwota oscyluje bliżej 6 mln. Nie ma co wierzyć plotkarskim parapiłkarskim portalom.
30 maja 2026, 12:08 / sobota
zostało 56 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
31 maja 2026, 13:17 / niedziela
zostało 55 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
1 czerwca 2026, 07:09 / poniedziałek
zostało 54 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
1 czerwca 2026, 08:53 / poniedziałek
sorry ale to liczenie jest bez sensu
1 czerwca 2026, 09:29 / poniedziałek
Nie czepiaj się, to taki lokalny "kalendarz adwentowy". ;-)
1 czerwca 2026, 09:55 / poniedziałek
wszystko ok, ale nie jesteśmy dziećmi by bawić się w kalendarze adwentowe.
1 czerwca 2026, 10:19 / poniedziałek
Ja pierdolę, kurwa jego mać... czy na tym szacownym forum zawsze Ktoś musi się do Kogoś przypierdalać... jeśli misiu67 ma ochotę na odliczanie, to mi nic do tego, jak się nie podoba to po chuj komentarz?
1 czerwca 2026, 12:11 / poniedziałek
@louis nie czepiaj się że ktoś się czepia
1 czerwca 2026, 13:24 / poniedziałek
@joker nieładnie: przyczepiłeś się do loisa że się czepia czepiających się misia
Misiu odliczaj to może zmienić świat, nigdy nie wiadomo
Efekt motyla to metafora z zakresu teorii chaosu, która mówi, że drobne, z pozoru nieistotne zmiany lub wydarzenia mogą z czasem wywołać ogromne, nieprzewidywalne i lawinowe skutki w odległej przyszłośc
1 czerwca 2026, 13:33 / poniedziałek
Prosze o nie zasmiecanie watku, bo nie widac ile do pierwszego meczu w 1 lidze zostalo.
1 czerwca 2026, 15:04 / poniedziałek
Jak za bardzo nie ma o czym pisać, to Misu odlicza, a niektórzy się czepiają.
Misiu odliczaj dalej
Pozdro dla wszystkich
1 czerwca 2026, 17:15 / poniedziałek
Czas ucieka, wieczność czeka...
Komu bije dzwon? Nam...
Panie Misiu, licz Pan.
Słuszna inicjatywa.
Tylko Lechia!
1 czerwca 2026, 18:18 / poniedziałek
o ja pierdziele ... pozdrawiam wszystkich i tych lubiących odliczanie i tych co są wkurwieni.... Niech Biało - Zielony zegar odlicza czas do Chwały i Zwycięstw naszej Lechii!!!
1 czerwca 2026, 20:09 / poniedziałek
Tak czytam wasze wypowiedzi i... nie krytykuję ale się dziwię. Większość w poważnym wieku, mających Lechię w sercu. Sam "w Lechii" od lat 60tych. Z uwagą czytam merytoryczne informacje od osób, które tak jak ja są z Lechią na dobre i złe (chociaż chciałoby się by było tylko dobrze). Przepraszam,ale czytając przez kolejne dni ile to dni do pierwszego meczu w 1 lidze i mając w perspektywie czytać o tym przez kolejne dziesiątki dni... Tak wiem, mogę nie czytać. Tak już jednak jest że to moja codzienna lektura od dziesiątek lat. Konto założyłem blisko 20 lat temu, a czytałem jeszcze wcześniej. Przez ostatnie kilka lat prowadziłem pro bono na stronie Ligę Betonów. Możecie skrytykować wybory przeze mnie zestawów meczów do kolejki. Możecie krytykować podsumowania i zapowiedzi. Ale przyczepić się ,że ktoś ma inne zdanie? Przeklinać?
Nikogo nie obrażałem i nie chciałbym by mnie ktoś obrażał i na mnie przeklinał.
2 czerwca 2026, 06:02 / wtorek
pif44.. jeżeli uraziłem to serdecznie przepraszam... myślę ze to odliczanie to nie jest największy problem który meczy nas i nasz klub... pozdrawiam..
2 czerwca 2026, 06:29 / wtorek
No to witam w ten ładny wiosenny dzien...wiosna to optymizm ...
zostało 53 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
2 czerwca 2026, 06:52 / wtorek
Stokowiec przymierzany do Polonii Warszawa
2 czerwca 2026, 11:05 / wtorek
pif44
Bracie po szalu , Wiem ze mogę tak powiedziec...Jestem przekonany że Ty Misiu jesteście tymi mającymi w 100 % serce jedyne Biało - Zielone
Misiu , wg mnie , niczym Ciebie nie obraził Ani Ty jego I może się tego trzymajmy
Po raz kolejny powiem że nie mam w zwyczaju się wtrącać między wódkę a zakąskę ale odliczajmy te dni...
Co z tego odliczenia wyjdzie , czas pokaże
Oby nam go nie zabrakło
3 czerwca 2026, 06:10 / środa
zostało 52 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
3 czerwca 2026, 19:23 / środa
Misiu, uprzejmie donoszę, że jutro będzie już tylko 51 dni do startu 1 ligi no i co oczywiste oczekuję stosownej informacji na ten temat. Trzeba wywierać presję nawet w sytuacji beznadziejnej czyli takiej w której jesteśmy My. Pozdrawiam
4 czerwca 2026, 08:37 / czwartek
Misiu
Zaczynam poważnie się niepokoić...
4 czerwca 2026, 11:01 / czwartek
hahaha rozwiewam złudne nadzieje ....
4 czerwca 2026, 11:06 / czwartek
zostało 51 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
5 czerwca 2026, 08:31 / piątek
Misiuuu !!!
5 czerwca 2026, 10:00 / piątek
Trzymasz wszystkich w napięciu. Kiedy będzie 50?
5 czerwca 2026, 10:21 / piątek
zostało 50 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
5 czerwca 2026, 10:24 / piątek
głos ludu jest najważniejszy...szczególnie tak oddanym sprawie..💪
5 czerwca 2026, 11:42 / piątek
Czy w 50 dni przekonamy do gry u nas 20 osób a chociaż 18 z nich nauczymy grać w piłkę? Czy będziemy mieć Pana trenera?
5 czerwca 2026, 11:51 / piątek
Na ten moment temat nie aktualny, bo właściciel jak można wyczytać z wielu źródeł, uważa że to my jesteśmy w ekstraklasie dalej …. Cyrk a nie klub
5 czerwca 2026, 15:03 / piątek
Bzdecił, że chce z lechi zrobić drugi Feyenord, jak na razie robi z nas pośmiewisko na całą Polskę, a może i Europę
5 czerwca 2026, 15:06 / piątek
Lechii oczywiście, mea culpa
6 czerwca 2026, 06:30 / sobota
zostało 49 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
6 czerwca 2026, 10:31 / sobota
takie gowno ( w skali kwot i problemów) a musieli fest się spóźni i szybko załatwili sprawę ale już następny kamyczek do zlej opinii poszedł ...pytam się po co ???? jeżeli zawinił pracownik to powinien wylecieć na zbity pysk a jego przełożony również
6 czerwca 2026, 12:50 / sobota
I prezes też...
Misiu67, z tym panem, do pierwszego meczu w 1 lidze być może pozostały 3 lata i 49 dni...
Przekonamy się po ruchach jakie klub poczyni w najbliższych 2-3 miesiącach.
6 czerwca 2026, 21:04 / sobota
Ten wpis będzie nieco dłuższy. Wątek może nie jest odpowiedni, ale jak widzę powtarzane w tę i we w tę słowa cyrk, pośmiewisko, kompromitacja w kontekście Lechii, to mnie nosi. Przecież klub walczy o miliony, więc jeśli mają podstawy uważać, że kara została nałożona niezgodnie z prawem, to mieliby odpuścić? Jeszcze jestem wstanie zrozumieć emocje kibiców na forum, ale pseudo dziennikarze zamiast pisać o faktach, produkują tylko click baity.
Na początek kilka faktów. Lechia sportowo zdobyła 43 punkty i zajęła 11. miejsce w Ekstraklasie za sezon 2025/26. Przez feralne 5 punktów odebrane przy zielonym stoliku na początku sezonu, po 34. kolejce wylądowaliśmy na miejscu 16. To jak wyglądała końcówka sezonu, nie ma tu nic do rzeczy, więc pisanie, że zasłużyliśmy na spadek, bo wystarczyło wygrać jeden z ostatnich meczów, jest głupotą. Przypominam, że sezon liczy 34 kolejki i suma punktów ze wszystkich liczy się na końcu. Żadne serie nie mają znaczenia. Możesz wygrać pierwsze 14 meczów, a potem przegrać kolejne 20 i jak 42 punkty dają utrzymanie, to reszta jest bez znaczenia. Wiem, że to banały, ale jak widać w ostatnich trzech tygodniach, nie wszyscy to rozumieją.
Nikt nie jest zadowolony z tego jak wygląda zarządzanie w klubie (ani jak miały się sprawy z płatnościami w zeszłym roku) co było głównym powodem tej kary. Tylko dajmy szansę obrony, a nie idźmy z narracją mediów, dla których każdy artykuł o zaległościach w Lechii czy oświadczeniach to klikalna pożywka.
Należy pamiętać, że sprawa (albo odwołanie) opiera się na detalach prawnych. Potoczne myślenie o tym, że "nie zapłacili w terminie, więc kara była słuszna" ma się nijak do tego, co rozstrzyga się w prawniczych gabinetach. Z tego co pamiętam Lechia podważała możliwość nałożenia kary dyscyplinarnej za sprawy finansowe. Nawet jeśli byłoby to możliwe, to brak jest jakiejkolwiek transparentności w tej kwestii i można sobie zadać pytanie dlaczego nałożono karę pięciu punktów ujemnych. Dlaczego nie dwóch albo nie dziesięciu? W każdym razie dopóki nie zapadnie wyrok ostatniej instancji i wyczerpie się ścieżka odwoławcza (lub klub od niej odstąpi), nie ma powodu twierdzić, że sprawa jest zakończona.
Na tym etapie, walka najprawdopodobniej toczy się już "tylko" o uzyskanie milionów odszkodowania. Nie zdziwiłoby mnie, że Urfer może też grać na czas, bo od tego zależą kwestie kontraktowe niektórych piłkarzy (np. czy mogą rozwiązać umowy po spadku), co finalnie też przekłada się na pieniądze (bo kogoś będzie można sprzedać albo odejdzie za darmo).
Wiadomo, że wszystkim nam zależy, aby ten temat szybko się zakończył i wróciła względna normalność jak planowanie kadry i przygotowania zespołu na kolejny sezon, bo teraz wszystko wydaje się w zawieszeniu.
I jeszcze tak na koniec. Gdyby jednak okazało się, że niedługo w CAS albo za parę lat po procesie sądowym zapadnie wyrok o niesłuszności kary, to kto będzie pośmiewiskiem?
7 czerwca 2026, 14:05 / niedziela
zostało 48 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
7 czerwca 2026, 21:52 / niedziela
Jest wątek "kto ma odejść" ale jak tu liczy misiu, to zaczynam się obawiać żeby zbyt późno nie założyć wątku "kto ma przyjść?" Czas ucieka, a my nie mamy absolutnie żadnych perspektyw co będzie z drużyną na nowy sezon..! Gdzie jest trener?
7 czerwca 2026, 22:18 / niedziela
Na ten moment to my nikogo nie sprzedaliśmy a skład który mamy by wygrał tą ligę z 10 pkt przewagi nawet z taką obroną. Ja proponuję aby zacząć myśleć jak zwiększyć liczbę ludzi na trybunach ilość sprzedanych karnetów aby tych zawodników nie trzeba było sprzedawać a nie jak wszystkich wartościowych wyprzedać i liczyć, że drugi raz uda się znowu ściągnąć młodych którzy odpalą i zrobią awans. Jestem realistą i wiem, że jak przyjdzie oferta na Bobcka za 6-8 mln to go sprzedamy, Menę za 3-5 mln i Zhelizko za 3-5 mln. Chodzi jednak o to byśmy nie sprzedali Meny i Zhelizki za 1,5 mln bo spadliśmy z ligi. Walczmy o frekwencję i nowych sponsorów a nie o wyprzedaż i ściąganie nowych którzy odpalą lub nie. W naszej kadrze nie ma sensownego młodzieżowca a I lidze jest wymóg by taki grał. Musimy takiego wyszukać i to jest priorytet.
7 czerwca 2026, 22:35 / niedziela
Tak, ale jest mały problem, nikt nie chce grać dla Urfera.