Betclic 1 liga sezon 2026-2027
strona 10/12
23 lipca 2026, 23:30 / czwartek
Nie chce mi się za wiele pisać, aby nie powielać wcześniejszych wpisów, ale...
Plan prezesa na ubiegły sezon nie był wcale zły, po prostu "piłkarze" wszystko zjebali. Jak można również obwiniać trenera skoro nie miał kim grać a i tak dużo ugrał.
Piłkarze zjebali i tyle - jak można nie wygrać 7 meczów z rzędu. Mogą się trafić słabsze mecze, jednak słaby Piast grający w osłabieniu (-2 pkty), zmarnowane sytuację 100% z Rakowem (-3 pkty) oraz frajerska przegrana z Legią (-3 pkt). Z Legią z tego co kojarzę Sezonienko z kliku metrów napierdalał w bramkarza zamiast strzelić bramkę. Można jebac dalej Kapcia czy Rodina jednak gdyby Sezon wtedy strzelił wszyscy by nadal im klaskali i nosili na rękach.
Podsumowując - gdyby np. Sezon wtedy trafił prezes sprzedaje Bobcka za miliony euro, dostaje kasę z ligi i mamy całkiem inny początek sezonu, może miał również jakiś dalszy plan, tego się już nie dowiemy.
Kończąc wątek - na chwilę obecną najlepszy interes to jednak sprzedać te go Sezonienko, chociaż taka będzie z niego korzyść.
Pozdrawiam
23 lipca 2026, 23:30 / czwartek
Wszystkim fanom rozpoczynania od okręgówki chcę przypomnieć kilka rzeczy:
1. Nawet gdyby dosłownie jutro Urfer zniknął a Klub upadł i trzeba by było zaczynać od nowa, to zaraz Fifa by się czepnęła kasy za Conrado i Luisa Fernandeza, bo tak to teraz działa. Na dzień dobry byłoby do zapłaty ok 10 milionów złotych. A kto wie czy Urfer jeszcze jakichś ukrytych długów tego typu nie zaciągnął
2. Nie ma żadnej pewności, że powrót chociażby do Ekstraklasy udałby się sprawnie, jeżeli w ogóle. Zawsze grozi utknięcie na długie lata w 3. Lidze, jak np Zawisza Bydgoszcz (reaktywowali się bodaj w 2017 w B klasie, dopiero w tym roku awansowali do 2. Ligi po 5 latach w 3. Lidze, więc to nie jest takie proste)
3. Nie ma żadnej pewności, że znowu nie trafi się właściciel pokroju Kucharskiego, Mandziary, Urfera. W końcu gra w Esie to nie jest tania sprawa, już 1. Liga pewnie jest dość wymagająca, więc ktoś musiałby zacząć ciągnąć ten wózek. Jaka jest pewność, że znowu nie przyjdzie Urfer 2?
Innymi słowy tak czy siak potrzebny jest inwestor. Raczej majętny. A takich na horyzoncie brak póki co.
A gdyby nawet wyskoczył jakiś gdański Dobrzycki, to i tak łatwiej jest przejąć klub w 1. Lidze i spłacić jego długi, niż mozolnie budować wszystko od nowa w okręgówce
23 lipca 2026, 23:34 / czwartek
Moim zdaniem powinniśmy iść na mecz. Wszyscy. Jak jeden. Bo Lechia to nasz klub. I za chwilę może nie być nic.Jebać Urfera. Wiara do końca. TLG.
23 lipca 2026, 23:44 / czwartek
Ja myślę, że taka forma ostrzeżenia dla Urfera w postaci niskiej frekwencji nie zaszkodzi. Niech też pokaże, że zależy mu na wyprostowaniu pewnych spraw, bo póki co nikt nie rozumie w co on tak naprawdę gra.
Jeżeli doniesienia mediów są prawdziwe, to dostał dwie świetne oferty - za Sezona (milion euro na start i możliwe kolejne 500 tysięcy w bonusach) i za Kapicia (850 tysięcy + młody bramkarz Holewiński, którym Lechia juz się interesowała wiosną), a on żadnej z tych ofert nie akceptuje, i jednocześnie pojawiają się doniesienia o zaległościach z wypłatami (Wiunnyk mówił w sobotę o dwóch miesiącach, w środę prasa podaje dwa miesiące zaległości, wszystko się zgadza), to ja zupełnie nie rozumiem tej gry. Miało być prostowanie finansów, a w momencie w którym jest okazja żeby te finanse trochę odbudować (wciąż nie mówimy o transferze Bobcka!), on ciągle nic nie robi.
A nie, przepraszam, ciągle mydli oczy sprawą w CAS, która do niczego nie doprowadzi - ale jest pretekstem do dojenia kibiców na ekstraklasowe ceny biletów.
Z Pogonią Grodzisk musi być ostrzeżenie.
24 lipca 2026, 07:02 / piątek
Mam nadzieję że każdemu z nas zależy na tym samym czyli wielkiej Lechii. Rozumiem castropa i punkt widzenia aby trzymać się na powierzchni jak najdłużej licząc na ratunek, jest rozsądny. Wiecie co kwestia, jak i czy można liczyć na ratunek. Zawsze zostaje nadzieja ze ktoś będzie chciał kupić klub. Ale chętnych jak wiemy brak a i sam kłamca nie chce sprzedać. Jest też opcja podobna do tej we Wrocławiu, gdzie to miasto przejęło klub. U nas podobnie jak tam miasto jest w pewien sposób zakładnikiem Lechii ( stadion ). Ja nie jestem zwolennikiem grania po wsiach itd, ale nie jestem również zwolennikiem firmowania swoją osobą oszustów. Za Urfera to my nigdy nawet porządnego sponsora nie zdobędziemy. I min dlatego trzeba się tego typa pozbyć. Kwestia jak :) pozdrawiam Was biało-zieloni bracia i siostry. Jak będzie coś w stylu nie chodzimy na stadion a pod stadion aby wyrazić co się dzieje - będę :)
24 lipca 2026, 10:35 / piątek
W zasadzie to może faktycznie dobrym pomysłem jest protest pod stadionem, nie wchodząc na sam mecz. Pokażemy wsparcie dla Lechii, ale nie dla Urfera.
24 lipca 2026, 10:40 / piątek
O to chodzi! Wszyscy pod stadion!
Ps. Wolę A klasę niż z Urferem ekstraklasę...
24 lipca 2026, 10:43 / piątek
Akurat jestem w kraju to pod stadion też bym się wybrał :)
24 lipca 2026, 11:27 / piątek
Wszystko wyżej zostało napisane:
- robią Nas w chu#a
- znowu zostaliśmy oszukani
- brak jakichkolwiek informacji
- pośmiewisko na całą Polske
- zero konkretów
- brak światełka w tunelu
- ciężko jest być kibicem Lechii, taki nasz już los..
- nie wiadomo czy jutro zagramy lub kim
Pomijam teraz kwestie włąścicielskie, ale każdemu gdzieś limit "plucia w gębe" się wyczerpał
Ostatni spadek też był "szokiem" i wkurwem dla wszystkich, dużo ludzi na pewno na jakiś czas powiedziało stop - > potem powrót do e-klasy (nadzieje na coś lepszego) budowanie frekwencji inaczej zaufania i powrót niektórych na stadion, gdzie nawet niektórzy już widzieli nawet puchary.
Teraz kolejny raz akcje w/w gdzie jesteśmy kolejny raz już wręcz zrezygnowani i nie dziwie się kibicom, że po prostu nie wrócą, nie zaufają, będą obserwowali...
Efektem jest jak widzimy jutrzejszy mecz i frekwencja co jest i tak dla mnie szokiem że jest już tyle ludzi.
Z drugiej strony gdyby frekwencja nagle jakimś cudem była na poziomie - podaje tylko przykład 25k-30k
To pokazujemy że ten klub jest silny dzięki nam
= sponsorzy, media (normalne), zainteresowanie nowymi zawodnikami itp, itd + wiadomo powolna i mozolna odbudowa tego wszystkiego co zostało zniszczone.
Krótko pisząc " o kurde tu jest jednak mimo wszystko potencjał"
Z drugiej strony sami kibice tego nie odbudują, tu potrzebne jest wspólne działanie przede wszystkim wyjście do kibiców i cokolwiek zrobić ( chodzi o wiadomego gościa) i jakoś do nich dojść - > tak wiem ciężko o wiarę i zaufanie.
Na daną chwile nie widać tu żadnego światełka w tunelu a ostatecznym dowaleniem kibiców z mojego punktu widzenia są ceny biletów i karnetów...
uwaga! w 1 lidze! ale liść dla nas i strzał w kolano sobie...
24 lipca 2026, 12:15 / piątek
Do przed mówcy i połamania i innych kolegów którzy uważają, że trzeba być na stadionie, a nie pod stadionem. Kolega wyżej napisał, że na stadionie powinno być 20, 30 tysi kibiców, że pokazalibyśmy, ale po co pokazywać coś co jest wiadomo na cały kraj, Lechia kibiców ma i będzie mieć najlepszych na świecie. Pomyślcie jaki przekaz by miało 20,30 tysi pod stadionem. Jaki nerw by miał Urfer gdyby zobaczył ile kasy mu przeszło koło nosa, jaki przekaż poszedłby do potencjalnych inwestorów. Braci i siostry pomyślcie o tym. DOŚĆ KARMIENIA PASIBRZUCHA. MÓWIĘ BOJKOT ( Może to też obudzi Urfera, że z nami się nie pogrywa)
24 lipca 2026, 12:16 / piątek
Wolałbym pójść pod stadion jako prawdziwy kibic Lechii, a nie jakiegoś tworu paolo di pierdziello
24 lipca 2026, 12:17 / piątek
Nie połamania tylko plluma
24 lipca 2026, 12:41 / piątek
@Kary sugerujesz,że będąc na meczu nie jestem prawdziwym kibicem Lechii?
I że ci co chodzili na mecze Lechii za kadencji Urfera też nie? A jaki twór by Cię satysfakcjonował? 11 wychowanków, właściciel fanatyk co sponsoruje a nie pożycza? Też bym chciał...mimo wszystko pozdrawiam prawdziwego kibica!
24 lipca 2026, 13:00 / piątek
No to byłoby na tyle z odwołania w CAS, ciekawe co teraz Urfer będzie za głupoty pierdolił?
24 lipca 2026, 13:02 / piątek
No witam serdecznie. Jak tam się mają jeszcze ci, którzy Urfera popierają, pieszczotliwie nazywając do Urfim albo jakoś inaczej (jakby był kolega od piwa)?
Podobno po spotkaniu facet wyciągnął wnioski i przyjął lekcje szczególnie o sposobie komunikowania się z wszystkimi. Tymczasem wypuścił chyba najgorsze oświadczenie w Polsce jeśli chodzi o piłkę kopana.
To jest kurwa skandal, że takie rzeczy się tu dzieją i ktoś daje na to przyzwolenie.
Moja opinia względem chodzenia ne jeże jest taka. Raz czy dwa pójść sobie można. Ale dopóki ktoś regularnie zamierza chodzić na mecze akceptuje wobec tego patologię i wszystko co z Urferem związane.
24 lipca 2026, 13:09 / piątek
@Maroch
Ten raz czy dwa to derby i mecz z Ruchem?
24 lipca 2026, 13:24 / piątek
Dobrze ze ten wątek został założony bo okazało się że jednak gramy w pierwszej lidze...
24 lipca 2026, 13:26 / piątek
Dobrze, że rozstrzygnięcie dziś było i w końcu Urfer uznał, że gramy w I lidze, bo jutro mecz mamy.
24 lipca 2026, 13:27 / piątek
można liczyć na tańsze bilety ?
24 lipca 2026, 13:29 / piątek
Ne mecz pójdę, bo obiecałem synowi. Z karnetem się wstrzymałem, może kwestia naplucia nam w twarz w kwestii cen "ekstraklasowych" na sezon 2026/2027r.
Do jednej rzeczy się odniosę - Ufer omamił wszystkich - swoją wizją, ludźmi którymi się otoczył, piłkarzy których sprowadził (co by nie było, sporo jakości było), jego projekt jednak był od samego początku pudrowany, inaczej tego nie umiem ująć w słowa. Miało być normalnie, miała być stabilizacja a wyszło jak zawsze cwaniactwo, brak wizji i granie na czas. Wszyscy wokół winni tylko nie on.
Kibicie uwierzyli w jego projekt, w tym ja, bo mówił z sensem (cóż szkodzi obiecać), bronił się częściowo sportowo i LG grała przez te 15 kolejek naprawdę fajną piłkę. Ale organizacyjnie i finansowo to jest jeden wielki dramat.
Martwi mnie postawa Lwów, schowanych za swoim sklepikiem, tu już dawno powinny być radykalne rozwiązania. Świnia zrobiła u siebie porządek, Wisła potrafiła uciec spod topora Sarapaty i spółki, dlaczego u Nas nie ma żadnych działań? Przynajmniej z poziomu trybun ich nie widać.
24 lipca 2026, 13:37 / piątek
@bedi
Nie, jutrzejszy mecz i ze Skierniewicami. Resztę spotkań do czasu aż ten szkodnik rządzi zwyczajnie olać.
24 lipca 2026, 13:37 / piątek
@Maroch, jeżeli uważasz, że nazywam Urfera Urfim bo go lubię i popieram to chyba się Tobie pomyliła odwaga z odważnikiem.
24 lipca 2026, 13:40 / piątek
tak tylko tu zostawię.
Historia kołem się toczy. Podczas jednego z pierwszych wyjazdów odradzającej się KOCHANEJ LECHII w A-klasie śpiewaliśmy do piłkarzy:
"Znamy się tylko z widzenia
A jedno o drugim nic nie wie..."
Kolejne awansy i słynny okrzyk: NIGDY WIĘCEJ PIĄTEJ LIGI !!!
Życie pokazuje,że jednak jest inaczej. A MY SWOJE !!!
24 lipca 2026, 13:46 / piątek
@dg Nie zamierzam się tutaj kłócić, bo sytuacja jest wystarczająco nerwowa. Zależy mi na tym by coś zmienić, a jeśli wszyscy będą potulnie dokładali kasę do tego co robi ten "papardello", to nie za wiele się zmieni. Problem jest bardzo złożony.
TLG
24 lipca 2026, 13:57 / piątek
"My jesteśmy z gdańską Lechią, czy jest dobrze czy jest źle! CAŁA LECHIA ZAWSZE RAZEM! Nigdy nie poddamy się!"
Czy ktoś jeszcze o tym pamięta, czy to już się dezaktualizuje, hę?
Co do ew. protestów to teraz za późno na jakiejś decyzje o masowym. Każdy sobie rzepkę skrobie. Zabrakło stanowiska Lwów poza sugestiami zakupu biletów i karnetów oraz organizacji wyjazdów. Czas był na to jeszcze po ostatnim meczu w e-klapie a nie parę dni przed pierwszym w nowym sezonie.
Mam nadzieję, że obecna sytuacja nie skłóci nas na tyle, że przestaniemy ze sobą, mimo różnych stanowisk, z szacunkiem rozmawiać...
24 lipca 2026, 14:41 / piątek
@MarYO poruszył ważną kwestię, pomimo różnic powinniśmy trzymać się razem, powinniśmy też się szanować. Jak w każdej rodzinie zdarzają się różnice w poglądach, ale dalej są rodziną. Tak na prawdę na tym forum nie mamy wrogów, tylko różnie patrzymy na syf zgotowany przez prezia i widzimy różne rozwiązania, ale cel mamy jeden, dobro naszej Lechii. Ja wyraźnie opowiadam się za bojkotem, bo uważam, że kupowanie biletów, karnetów to jest to co Urfera teraz najbardziej cieszy. A jego ma boleć, ma być odcięty od siana, niech się wykaże czy jeszcze mu zależy i czy w ogóle ma jeszcze jakieś środki potrzebne do odbudowy ( szczerze wątpię ). Dalej, bojkotem pokażemy, że nie zgadzamy się na dotychczasowe działania, na robienie z Lechii klauna. I jeszcze jedno pisząc bojkot mam na myśli tylko mecze domowe, na wyjazdach pokażmy, że pomimo, że gabinety nie dojeżdżają to kibicowsko jesteśmy liczącą się siłą. Bracia, koledzy na tym forum jest nas naprawdę niewielu( choć fajnie, że pojawiają się nowe osoby) bądźmy razem, zjednoczeni. Pozdrawiam całą białozieloną rodzinę
24 lipca 2026, 14:45 / piątek
I jeszcze jedno, może wreszcie ktoś decyzyjny z Lwów określi się jak oni to widzą, bo że wiedzą co się pisze na tym forum to jestem pewien, dalej mniejszościowi i strażnicy. Jeżeli się okaże, że jesteśmy sami to tak naprawdę prujemy się na darmo
24 lipca 2026, 15:14 / piątek
@cooer jeśli popierasz szkodnika, który zgruzowal doszczętnie Lechię to nie możesz nazywać się jej kibicem. Rób sobie z nim biznesy i układy ale popierając kogoś takiego szkodzisz całej społeczności związanej z Lechia.
24 lipca 2026, 15:29 / piątek
Panowie to jak z Urferem jest każdy z nas wie. Każdy z nas ma tej sytuacji po dziurki.
Ja chciałbym tylko żebyśmy nie obrażali się nawzajem . W każdym z nas jest biało zielona krew. Nie piszmy sobie bzdur że ten kibicem jest a ten nie jest. Póki co stanowisko grup kibicowskich jest jasne. Idziemy na mecz i wspieramy Naszą Lechię. Jeśli ktoś ma odmiennie zdanie niech nie idzie ale do jasnej… nie ciśnijmy sobie nawzajem. Ja karnet kupiłem bo wierzę w ludzi którzy o tym decydują czytaj mniejszościowi oraz grupy kibicowskie. Jednak jeżeli ci sami ludzie stwierdzą że robimy bojkot to oczywiście ja w nim będę uczestniczył pomimo zakupionego karnetu. Moje krzesełko będzie puste.
Powtórzę jeszcze raz. Na chwilę obecną oficjalnego bojkotu nie ma. Wspieramy Naszą Lechię.
24 lipca 2026, 15:33 / piątek
Gdzie ja napisałem ze popieram Urfera, chyba jakiś za mocny towar bierzesz albo masz problemy ze wzrokiem albo głową. Zresztą nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, Urfer to szkodnik i gołodupiec i na dalsze zaczepki nie odpowiadam.
24 lipca 2026, 15:38 / piątek
Czasem też trzeba mieć swój rozum i nie iść z prądem jak cała ekipa, która w ogóle nie zajęła stanowiska.
Ile jeszcze musi się wydarzyć? Opinia o Lechii w Polsce jest zgruzowana totalnie. A obudowa takiej opinii to nie jest rok czy dwa, a minimum dekada. Jak łatwo szło to spieprzyć tak odbudowanie zaufania względem biznesowych partnerów i zawodników nie potrwa chwilę.
Im szybciej go tu nie będzie, tym lepiej dla Lechii.
24 lipca 2026, 16:05 / piątek
Prawdą jest, że Urfer raz po raz się bardziej kompromituje. Gdy już myślisz, że bardziej się nie da on jest w stanie przesunąć tą granicę. Wskrzesił trupa tylko po to by go zabić własnymi rękoma. Tylko zabić tak, że już nie wystarczy zasypać dziurę finansową teraz trzeba jeszcze odzyskać wiarygodność jako podmiot.
Jeszcze dzisiejszy hit, że trzeba będzie sprzedawać najlepszych zawodników, kto by się spodziewał? Zaraz się okaże, że skład zostawiony przez mendziarę był kosmosem przy obecnym...
24 lipca 2026, 16:38 / piątek
Każdy ma swoje argumenty w kontekście iść czy nie iść… ja będę twierdził dalej że nie, kasa nie powinna przymykać oczy ( wpis Aimara ) co
Do dobra klubu. Decydujcie sami. Wiecie co jakiś czas temu ktoś nawinął ciekawy temat skąd Urfer ma kasę itd. Poszedł temat że z pożyczek pod karty zawodników, dlatego on niekogo nie sprzeda bo i tak nie będzie z tego na rejestrację nowych; mam na myśli spłatę zobowiązań. Podobno on nawet pożycza kasę od ludzi związanymi z innymi klubami. Wiecie co - nasuwa mi się inna myśl - czy będąc w obliczu śmierci umrzeć od razu czy dać się chlastać niczym jakiś sado maho wiedząc że i tak się umrze
24 lipca 2026, 17:51 / piątek
Komunikaty, jakie wydaje Urfer na oficjalnej stronie to jest jakiś dramat. Piszą ludzie o proteście pod stadionem, aby dać upust swojego niezadowolenia i myślę, że to dobre rozwiązanie. Może uda się go pozbyć i już w 1 lidze, ktoś przejmie stery. Jeżeli on dalej będzie widział, że kibicom się wszystko podoba - brak protestów, głaskanie piłkarzy po nieudanych meczach i brak reakcji wobec ostatnich 8 meczów w ekstraklasie, to nigdy nie odejdzie. Środowisko kibicowskie jest zbyt poblazliwe i za malo jest reakcji na ten cyrk. Mozy nalezy porozmawiac w koncu z miastem ? Jestesmy jako kibice Lechii przerażeni brakiem wizji i strategii rozwoju klubu, zyjemy w takim pięknym miescie jak Gdansk i moze warto, jesli jeszcze nie bylo rozmow, porozmawiac z Prezydent szczegolnie, jezeli ona sama widzi, ze nie ma transparetnosci i nie chce wyłożyć kasy, dopóki nie bedzie spłaconych długów.
Naprawdę nie da sie pierdolnac pięścią w stół i postarać sie cos zrobic? W Lechii jest tyle mądrych glow, a stoimy w miejscu, raczej idziemy na dno, bo nic nie jest robione, zeby cos ulepszyc.
Zaraz gramy mecz, a nawet nie wiadomo czy 11.stka wyjdzie do grania. Kurwa circus jakich malo.
24 lipca 2026, 18:49 / piątek
Pamiętam czasy gdy Lechia robiła „ Paweł Adamowicz Lechia Tobie dziękuję” …. A coraz bardziej myślę że gdyby nie kibicie z tamtych lat to byście akceptowali Lechię Olimpie bo przecież na chuj grać w niższych ligach. Ja jebie co za czasy. Kończę moje wypociny w tym temacie
24 lipca 2026, 18:53 / piątek
@Paw, cieszę się kolego, że jesteśmy zgodni co do tematu jedności w śród forumowiczów jak i całościowo w społeczności kibiców Lechii Gdańsk.
Chciałbym jednak zapytać Cię o inny wątek Twojego wpisu, z którego wywnioskowałem, że LP, mniejszościowi i strażnicy nie zamierzają bojkotować, że wręcz to jest oficjalne stanowisko? Dobrze zrozumiałem? I kolejne pytanie, bo tego nie wiem, czy zostałeś przez LP i inne grupy o których mowa wyznaczony do przedstawienia ich wspólnego stanowiska? Czy jest to tylko Twoja inicjatywa? I żeby było jasne, nie czepiam się czy coś tylko chcę wiedzieć czy jest jasno sprecyzowane stanowisko decyzyjnych. Dla forumowiczów ma to duże znaczenie, przynajmniej będziemy wiedzieć czy nasze klikanie w klawiaturę ma sens czy nie. Bo jeżeli faktycznie tylko naszej garstce zależy na tym by było lepiej, to jesteśmy jeszcze bardziej w czarnej dupie niż myślałem. Pozdrawiam cię kolego i z góry dzięki za odpowiedź
24 lipca 2026, 19:49 / piątek
Maroch jesteś rozumny to siedź na dupie i nie kwestionuj czyjegoś pomyślunku. Z hasełkami myśliciel wyjeżdża. Chuj Ci do tego czy ktoś idzie na mecz Lechii. Bez odbioru pieniaczu wracaj na X i tam se popłacz.
24 lipca 2026, 20:07 / piątek
czarny74 Do meczu pozostał jeden dzień. Uznałem że skoro nie ma informacji od Lwów o bojkocie, a wręcz była informacja że kupujemy bilety i karnety żeby wspierać naszą Lechie, organizowane są zapisy na dwa wyjazdy i pomimo tego że mam serdecznie dość upokarzania mojej Lechii przez hujfera jutro idę wspierać tych chłopaków którzy zakładają święte barwy.
W kilka osób bojkotu nie da się przeprowadzić. Zdecydowana większość ma dość tego wszystkiego. Na chwilkę obecną przekaz jest że wspieramy nasz Klub. Jeden za wszystkich wszyscy za jednego, albo idziemy i wszyscy pokazujemy urferowi środkowy palec, albo na chwilę obecną wspieramy Lechie tak jak to było do tej pory.
Każdy niech zrobi jak uważa. Mi serce krwawi. Nie możemy jednak sobie tutaj strzelać jeden do drugiego pociskami. Każdy z Nas chce jak najlepiej dla naszego klubu. Ja w tym roku mam 30 lecie bycia kibicem Lechii. Setki meczy w domu jak i na wyjazdach. To że jutro pójdę na mecz nie znaczy że popieram urfera.
13 lipca Lwy opublikowały poniższy wpis.
Lechiści I Lechistki
O godzinie 21:00 ruszyła sprzedaż karnetów na cały sezon. Jak jest wie każdy z Was. Jest ciężko.
Pamiętajcie, że nie sztuką jest obecność na meczach jak jest dobrze. Sztuką jest okazać wierność w sytuacji jak klub spadł o klasę rozgrywkową niżej. Nie ma znaczenia, w której lidze gra ukochany klub. Nie ma znaczenia kto biega po boisku. Nie ma znaczenia kto jest prezesem. Ten klub był, jest i będzie nasz. Udowodnijmy to każdemu, który życzy nam źle.
Kupujcie karnety I w ten sposób wspomóżmy klub. To nasz Lechijny obowiązek.
Lechiści oni wszyscy pewnego dnia stąd odejdą, a my zostaniemy aż do śmierci.
24 lipca 2026, 20:24 / piątek
@Paw, dzięki za odpowiedź, tak jak pisałem moje pytania wynikały z ciekawości, a nie czepialstwa, zresztą tak jak Ty jestem za jak najściślejszą współpracą całego środowiska kibiców Lechii. Zobaczymy co przyniesie dzień jutrzejszy i następne. Ja osobiście dalej twierdzę, że na tą chwilę bojkot meczy domowych byłby jasnym przekazem do Urfera, gościu ogarnij się, albo wypad. Na meczach wyjazdowych najlepszy możliwy doping, dla drużyny ( DRUŻYNY, bez tych sprzedawczyków ). Pozdrowienia kolego, oby następne dni przyniosły chociaż trochę lepszych informacji
24 lipca 2026, 20:49 / piątek
Jebać pzpn i urfera. W tej kolejności. Do zobaczenia na meczu.
24 lipca 2026, 21:03 / piątek
@TECHLG Amen!
24 lipca 2026, 21:30 / piątek
Mam nadzieję, że będzie nasz dużo i w końcu trybuny przekażą „prezesowi” co o nim sądzą. Taczkę trzeba kupić i go na niej do Szwajcarii wysłać.
Lechia to My, a nie Urfer i jego psy!!!
24 lipca 2026, 22:04 / piątek
TECHLG, 100% poparcia
25 lipca 2026, 07:00 / sobota
W takim razie jak zawsze, idziemy na Lechię, a nie na najemników i papardello paello!
25 lipca 2026, 09:42 / sobota
PU do wczoraj konsekwentnie trzymał się narracji, że gramy w ekstraklasie i może dlatego nie było zgody na sprzedaż zawodników. Pewnie teraz na dniach będą ogłaszane kolejne odejścia, a w dalszej kolejności odblokowanie banu na rejestrację i kontraktowanie nowych graczy.
Trzeba się nastawić, że kadrę będziemy budować do września, a pierwsze kolejki to masa straconych punktów.
25 lipca 2026, 10:18 / sobota
Jeszcze tak dorzucę od siebie, Piłkarze działali na niekorzyść Lechii bo im się grać nie chciało i nas spuścili, Urfer działa na niekorzyść Lechi kłamie, nie płaci na czas,robi pośmiewisko na całą Polskę. Ale my robiąc bojkot zadziałamy na korzyść Lechii? Czy robiąc bojkot będzie sobie można zbić piątkę z Urferem, Kapicem i Rodinem? Jebiecie ich, że mieli wyjebane a sami robicie to samo. Pewnie zaraz kurew i chuji dostanę. Także bez odbioru i do zobaczenia na stadionie
25 lipca 2026, 10:39 / sobota
@bedi, przełomu się nie spodziewam. Przychodów ze sprzedaży zawodników klub nie zobaczy, bowiem są one już zabezpieczone dla "inwestorów", którzy pozyczyli klubowi kasę w poprzednim sezonie. Podejrzewam, że to co wpłynie co najwyżej starczy na zdjęcie banów i wegetację na poziomie walki o utrzymanie. Pytam się tylko siebie, po co ten nieudacznik trzyma ten klub i go niszczy, wszyscy go jebią jak szmatę, kasy z tego nie ma, wyników tez nie będzie. Niech to opchnie komuś i jedzie sobie do Monako czy na Majorkę jak Mandziara z życia korzystać.
25 lipca 2026, 11:34 / sobota
@Maszhasz, nie zamierzam cię j..ć, choć różnimy się w poglądach, każdy ma prawo do swojego zdania, choć żal, że jesteśmy tak podzieleni, ...jak cały ten kraj. Dalej będę pisał o bojkocie, bo uważam, że brak kibiców na stadionie to brak kasy dla Urfera ( tak, dla klubu także, tyle, że nie wiemy ile tak faktycznie zostaje dla klubu ). Z kolei tłumy pod stadionem pokazały by mu ilu kibiców ma przeciwko sobie, jaki potencjał rozwalił i ile kasy mu ucieka. Na stadionie można powywieszać transparenty, pośpiewać Urfer co, w....j , i co myślisz, że go to obejdzie? Wątpię, ten chłop nie ma za grosz godności. Pozdrawiam Cię kolego
@cooer, dokładnie jak piszesz, pozdro
25 lipca 2026, 11:36 / sobota
Witam wszystkich braci i siostry o Biało-Zielonej krwi,sercu,mentalności !!! Nie dokończyłem odliczania ... szkoda ale to nic ..wypuścili mnie ze szpitala na mecz niestety nie pójdę czy to na stadion czy pod stadion ale za nasz kochany klub ten przez nas wymarzony ten który kiedyś będzie trzymam kciuki !!!! Pozdrowienia dla wszystkich......
został 0 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
25 lipca 2026, 11:53 / sobota
@misiu67, zdrówka brachu