Gdańsk: środa, 12 sierpnia 2026

Betclic 1 liga sezon 2026-2027

strona 12/12

4 sierpnia 2026, 13:06 / wtorek
A jest w stanie ktoś powiedzieć kiedy jest dobry moment na bojkot ? Teraz nie bo przechodzimy trudne chwile, później nie bo walczymy o awans… to kurwa kiedy ? Jak będziemy grać w ekstraklasie i bić się o majstra ?
4 sierpnia 2026, 13:44 / wtorek
Chciałbym dodać, że urfer w swoim stylu. Pyszny, arogancki, pewny siebie. Człowiek bez skazy. Niestety to cechy charakterystyczne albo dla socjopatów albo dla rekinów biznesu i ludzi sukcesu. Zainwestował w ten klub mnóstwo pieniędzy i energii i nigdzie się nie wybiera a spadek jest tylko z utrudnieniem w projekcie który dalej powstaje. Tak to odebrałem. Więc nie ma co liczyć na to, ze facet stąd odejdzie i ktokolwiek nas zbawi. Prawda jest taka, że jesteśmy na niego skazani i musimy sie nauczyć jakoś funkcjonować i wspierać klub bo innego miec nie bedziemy.
4 sierpnia 2026, 13:54 / wtorek
Zapomniałem dodać dobrej informacji o zatrudnieniu Jacka Jakubowskiego. Brakuje w klubie ludzi którzy znają środkowisko, wiedzą z kim i jak rozmawiać. Urfer jest obcy z zewnątrz z łatką ruskiego agenta więc potrzebujemy takiej osoby jak Pan Jacek.
4 sierpnia 2026, 14:10 / wtorek
@Matis i TECH oraz inni koledzy, którzy napisali o wczorajszym spotkaniu. Ewidentnie widać, że Urfer jak każdy narcystyczny oszołom nie widzi u siebie nic co mógłby poprawić, a szkoda, bo do poprawy ma on wiele.
@czarny 68, wielokrotnie nawoływałem do bojkotu, ale po oświadczeniu i uzasadnieniu przez LP wycofałem się z tego dla dobra klubu, jasno o tym pisałem. Społeczność kibiców Lechii jest tak podzielona, że nie trzeba do tego dokładać, wręcz przeciwnie, wielokrotnie pisałem żeby schować swoje ego i dla dobra klubu działać ramię w ramię. Lwów się nigdy nie czepiałem, nie pisałem o prowadzonych biznesach, ani nie podbijałem tego tematu, bo najnormalniej w świecie nie mam o tym pojęcia. Czy więc mam się uderzyć w pierś? Chętnie to zrobię, nie mam z tym problemu, tylko nie wiem z jakiego powodu. Pozdrawiam Ciebie kolego i starą gwardię, która jeszcze ma siły i ochotę udzielać się na tym forum.
4 sierpnia 2026, 19:28 / wtorek
Szanowni Koledzy, podstawowa uczciwosc wymaga, aby osoby, ktore ulegly manipulacjom pewnego dziennikarzyny (ha tfu) i w sposob bardzo niekorzystny wypowiadaly sie tu o Lwach, byly uprzejme posypac glowe popiolem (Matis LG- dziekuje i wyrazy szacunku). Wczorajsze wystapienie Zygi, mam nadzieje, raz na zawsze, wyjasnilo pomowienie Jerzego Urbana WP. Jego zlecone, zapewne przez niedoszlego wlasciciela naszego klubu dzialania, maja maksymalnie zohydzic wszystkim odbiorcom Lechie Gdansk, Lwy Polnocy, znane i szanowane osoby z naszego srodowiska (wymieniane ad personam) i za wszelka cene ubrudzic rowniez osobe Prezydenta K.Nawrockiego. Tego szubrawca nie interesuje prawda, tą gnide interesuje, aby mącić, jątrzyc i nas dzielic!
Wczoraj zostal przytoczony cytat z tej kreatury, jasno wskazujacy, ze ten łajdak nie spocznie w swoich staraniach sklocenia i obrazenia nas!
Jesli uwazacie, ze prawda powinna wygrac, to przekonani po wczorajszym spotkaniu, niech laskawie wyraza swoja opinie i napisza komentarz na koncie X tej kanalii.
Bialy SKLG Lwy Polnocy
4 sierpnia 2026, 23:19 / wtorek
Nie mogłem napisać tego w wątku poświęconym Bączkowi. Tak sobie siedzę i myślę o Matim i tej p...ie ,,kapciu ". Zasrany bałkaniec płakał, że przez trzy lata grał za darmo ( że za mało zarabiał ). Bączek żeby utrzymać rodzinę robił na poczcie i nie płakał jak ta cipa. Jak tak o tym myślę, że zamiast prawdziwego kapitana grał ten dwulicus i jemu podobni to tak naprawdę nie ma co się dziwić, że spadliśmy
5 sierpnia 2026, 14:36 / środa
Ktoś na trójmiasto.pl przytoczył pewne słowa trenera Pana Kazimierza Górskiego... dokładnie chodzi o "Skoro było tak dobrze, to dlaczego było tak źle?". Prezio chwali się ile tej kasy wpompował w Lechię, ale niestety obsuwy w różnych płatnościach były.
Teraz gonimy czas. Dwóch zarejestrowanych to jeszcze nic nie zmienia. Jak w takiej sytuacji przekonać dobrych piłkarzy do gry w Lechii?
5 sierpnia 2026, 15:32 / środa
My potrzebujemy jeszcze z 10 aby mieć jakąkolwiek ławkę
5 sierpnia 2026, 15:55 / środa
W teorii to te boki obrony mogą mocno pomóc w kolejnym meczu - już na sparingu z Duńczykami było widać, że potrafią w piłkę grać

Dołożyć im tylko do ataku jakiegoś napastnika, zakładając że Żelizko, Nojgi i Wójtowicz zagrają to już się robi trochę bardziej stabilnie.

Zobaczymy jeszcze co z Meną ale w jego miejsce można przesunąć Wójtowicza a Bambecki po drugiej stronie myślę, że na chwilę obecną sam się broni zwoją grą.

Trzymać piłkę z daleka od naszych środkowych obrońców a może nie będzie tak tragicznie jak do tej pory.

Ciekawi mnie to, że obrażone panienki nie chcą wychodzić na mecze nie myśląc o tym, że z trybun to ich nikt nie będzie chciał zabierać bo po co komu nieprzygotowany piłkarz w dodatku ze spadkowicza. Ja bym osobiście starał się pokazać a nie walił w huja
5 sierpnia 2026, 16:39 / środa
W ubiegłym roku wielu z nas narzekało na dużą ilość Ukraińców w Lechii, myślę, że chcąc zbudować coś na wzór drużyny pierwszoligowej z opcją utrzymania na tym poziomie rozgrywek, gołodupiec przywiezie tu ze dwa autokary Ukraińców w ciągu najbliższego miesiąca...
5 sierpnia 2026, 17:26 / środa
@Rombis obawiam się, że niestety masz rację...trenerowi tylko będzie łatwiej bo on ani w ząb polskiego i angielskiego...
5 sierpnia 2026, 17:34 / środa
lepsi Ukraińcy niż Chorwaci (Rodin) czy Bośniacy (Kapic)
5 sierpnia 2026, 18:00 / środa
Ale to , że to będą Ukraińcy to nie nowina; wczoraj wkleiłem własnie link.
A tu taki urywek, co mówi treneiro Władek:
"Nie jest dla mnie kluczowe, żeby nowy zawodnik był Ukraińcem. Teraz najbardziej potrzebujemy wysokiej jakości zawodników. Jednocześnie na Ukrainie jest wielu silnych graczy. Rozmawiałem już z kilkoma z nich i są gotowi do gry - zadeklarował".
5 sierpnia 2026, 18:37 / środa
Pewnie macie rację, choć tak myślę, że nie każdy piłkarz na Ukrainie to ,,szoszon", ale nie wiem co lepsze Ukry, czy bałkańce lub karpaty, innych się nie spodziewam
5 sierpnia 2026, 18:39 / środa
Trochę mnie irytuje jak wygląda zawód zawodowego piłkarza w praktyce. Człowiek myśli, że oni muszą dawać z siebie wszystko jeżeli chcą znaleźć pracodawce a wychodzi na to, że mogą się buntować, nic nie robić a menadżer i tak ich gdzieś wciśnie. Klub ma praktycznie zero możliwości karania takich leserów, swoje pieniądze i tak dostanie bez względu na to czy jest obrażony, symuluje kontuzje albo chodzi po boisku. Absurd! Zresztą z trenerami jest podobnie... co z tego, że wyleciał na zbity pysk bo się nie nadawał jak i tak reszte kontraktu trzeba mu wypłacić.
5 sierpnia 2026, 18:41 / środa
Jasne tylko ze coraz trudniej utożsamiać się z klubem a poza tym oni nie ogarniają już dla kogo grają. Im wsio rawno byle jakieś dziengi były i bomby nie spadały na głowę. Tak nigdy nie zbudujemy normalnego klubu.
5 sierpnia 2026, 18:44 / środa
@TECHLG, masz rację, że klub ma związane ręce, ale kibice nie mają i mogą takim leserom pobyt umilić
5 sierpnia 2026, 18:48 / środa
Jakiś masaż deską na obolałą od siedzenia dupę, czy coś...
5 sierpnia 2026, 19:11 / środa
cooer - w punkt. Możemy nie lubić napływu Ukraińcòw ale gdyby Bośniak i Chorwat nimi byli, dzisiak byśmy bili się w eklapie.
5 sierpnia 2026, 19:34 / środa
@carrol naprawdę tak uważasz, ze oni są tacy zajebiści? Zelizko ok ale Chłań, Wjunnyk czy ten stoper którego nazwiska już nawet nie pamiętam to zwykłe marne najemniki. Więc dajmy spokój teorii o ich zajebistości.
Ja chce jeszcze nawiązać do ostatniego spotkania LP z kibicami. Po okazaniu kwitów ludzie szturmują mendę Jadczaka, że tak kłamał w kwestii sprzedaży pamiątek i gadżetów klubowych.
Chujek nie wie co odpowiedzieć więc tylko wieszczy, że z Lwami skończymy jak Wisła z Sharksami. Skończyły się argumenty kurwie przebranej za dziennikarza i została tylko złośliwa inwektywa...
5 sierpnia 2026, 20:40 / środa
@d.g. nie wiem czy jest to możliwe, ale wydaje mi się, że stowarzyszenia też mogą pozwać kogoś o zniesławienie, o wyrządzenie nieodwracalnych szkód fałszywymi oskarżeniami itp. Może jest to jakiś pomysł, żeby tą mendę utemperować trochę?
5 sierpnia 2026, 20:44 / środa
Przecież Jadczak to zwykła popierdółka nie mająca nic do gadania, a realizująca to co jej każe pracodawca - Brański.
5 sierpnia 2026, 21:13 / środa
d.g. - śmiem twierdzić, że pomimo bycia "miernymi najemnikami" tak perfidnie meczów by nie odpuścili. Pozdro.
5 sierpnia 2026, 21:44 / środa
Wywiad z naszym nowym dyrektorem operacyjnym. Sensownie gada.

Link do Radio Gdańsk: odnośnik

Jeśli zostanie z nami na dłużej (na co liczę) to już nigdy nie powinniśmy usłyszeć o karach, aferach i ten mocno nadszarpnięty wizerunek, z mozołem odbudujemy.
6 sierpnia 2026, 01:24 / czwartek
Owszem, sensownie gada, tyle że to czy kasa będzie czy nie to zależy od Pinokia
6 sierpnia 2026, 08:06 / czwartek
Gościu mi się z Biesiadą kojarzy.
6 sierpnia 2026, 09:04 / czwartek
Niby każdy na początku powinien mieć czystą kartę. Jednak historia powinna uczyć i należy być ostrożnym. Mi nasuwa się takie skojarzenie: Kuchar przed Lechią był też mocno związany z koszykówką...
6 sierpnia 2026, 09:11 / czwartek
Tu nawet gdyby dyrektorem operacyjnym został Rafał Brzózka, to i tak ten zjebany szwajcar nie pozwoli mu działać po swojemu... Wszystko zostanie jak jest.

Obawiam się, że Jacek Jakubowski wytrzyma maksymalnie do końca roku z tym cymbałem.
6 sierpnia 2026, 09:26 / czwartek
Ja zalecałbym lekką ostrożność co do nowego dyrektora i spojrzenie na jego rolę w pewnym bukmacherze, w którym pracował.
6 sierpnia 2026, 10:24 / czwartek
No rzeczywiście, Betcris Polska pod jego rządami ponosił straty i był bliski bankructwa, a potem został przejęty przez konkurencję (e-toto) za symboliczną złotówkę.
7 sierpnia 2026, 14:28 / piątek
Zelizko łączy sie w bólu z kapitanem kapicem i solidarnie po zniewadze kolegi za jego trud i wkład w spadek Lechii obraził się i nie zagra w weekend.
7 sierpnia 2026, 15:48 / piątek
Teraz to mam satysfakcję, że potwierdziło się to o czym mówiłem od początku ..
Żelazko też byl w grupie trzymajacej władzę i czerwień z ległą nie byla przypadkiem.
Tak to oni łatwo nowych pracodawców nie znajdą. Mam tylko nadzieję, że w kontraktach mają zapis, że w przypadku odmówienia gry wypłaty brak.
7 sierpnia 2026, 15:53 / piątek
I co Carroll jeszcze podtrzymujesz swoje zdanie o nich? Niech spierdala i zabiera swojego kolegę Wjunyka...kurwa niech ten cyrk się już skończy.
7 sierpnia 2026, 16:34 / piątek
Nie bronię gnoja ale wspomnę tylko, że gdyby Rodin nie skasował jego gola z Piastem to Lechia grałaby w Ekstraklasie.
7 sierpnia 2026, 17:06 / piątek
Kurwa co za patologia... nie zagra bo obrażony... no nie ma żadnych narzędzi prawnych żeby im umilić pobyt? Kurwa klub kokosa to pikuś co powinni mieć w nagrodę...
Jebane fify i uefy zrobiły z najemników święte krowy... płacić bez względu na ich widzimisię... kurwa... przecież to musi działać w dwie strony...
Sabotażyści jebani... do spółki ze złotoustym gołodupcem
7 sierpnia 2026, 18:02 / piątek
Narazie wiemy, że nic nie wiemy. Może ma ofertę i to Urfer nie chce ryzykować.

Natomiast zgadzam się, że patologią jest brak chęci grania przez takie kapicie i planny. Skoro piłkarzyki mogą pozywać Klub za niedociągnięcia, Klub powinien mieć możliwość wyciągania konsekwencji wobec pracownika, który odmawia wykonania swoich obowiązków.
7 sierpnia 2026, 21:22 / piątek
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad fenomenem ego tego zjebanego szwajcara o którym wszyscy mówią, że jest takie wielkie. Lubię i cenię osoby, które mają mają poczucie własnej wartości.
Natomiast zastanawia jakie podstawy ma ten gołodupiec, żeby tak o sobie myśleć. Bogaty nie jest (oprócz tego, że tak pierdoli), bo nie pokrywa podstawowych płatności i na tym cierpi jego biznes, ba bogaty, on nawet zamożny nie jest...
Nawet takie Planny robią go w chuja mówiąc, że mam z tobą umowę o pracę, ale i tak nie zagram i co mi zrobisz...(czyli pizda życiowa maksymalna).
Skorumpowane związki (PZPN) dymają go jak tanią dziwkę i się z tego śmieją, a można było tego wszystkiego uniknąć...(wystarczyło się dogadać i zapłacić; ale trzeba mieć kasę i mózg).
Nie wiem skąd ten zjeb czerpie satysfakcję z samego siebie, ale to jest patologiczne...

ufer wypierdalaj!
8 sierpnia 2026, 09:24 / sobota
Rombis, w tej chwili ma takie podstawy, że dyskutuje jak równy z równym z Werderem, Strasbourgiem, Rangersami, Veroną czy nawet Pogonią, Cracovią, Legią i Rakowem transfery piłkarzy. To go niewątpliwie jara i podnieca, czuje się ważny i ze ma władzę, dlatego trwa to tak długo. Ciekawe skąd będzie brał przyjemność po zamknięciu okienka. Bo drugiego Bobcka czy Meny to tu już za jego czasów nie będzie.
1 ..... 10 11 12

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.028