Gdańsk: środa, 12 sierpnia 2026

Betclic 1 liga sezon 2026-2027

strona 2/12

8 czerwca 2026, 13:39 / poniedziałek
zostało 47 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
8 czerwca 2026, 14:23 / poniedziałek
@ koozzaa

Tylko to nie koncert życzeń. Ktokolwiek będzie za sterem oni mają zapierdalać jak chcą przelewy dostawać a nie wybierać sobie prezesów, trenerów, sztab czy chuj wie co jeszcze.
8 czerwca 2026, 15:33 / poniedziałek
Żeby klub sportowy prawidłowo funkcjonował muszą być spełnione podstawowe zasady. Wpływy z gadżetów i dnia meczowego zasilają kasę klubu. Zawodnicy mają kontrakty aby przeżyć reszta do podniesienia z murawy . W wielu sportach tak to funkcjonuje. Świątek czy Zmarzlik zera liczą dopiero po zawodach. Moje pobożne życzenia nic nie zmienią, ale może ktoś zrozumie dlaczego piłka nożna jest chora.
8 czerwca 2026, 18:35 / poniedziałek
apolityczny święte słowa i to by w zasadzie wyczerpywało ten wątek ale, no właśnie niektórzy uważają że jedyny winnym jest tylko Urfer, a winnych jest trochę więcej niż jeden szwajcar.
9 czerwca 2026, 07:09 / wtorek
zostało 46 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
9 czerwca 2026, 16:12 / wtorek
jakieś wieści się pojawił...ciekawe ile czasu zajmie zorganizowanie sztabu...no bo transfery będą co najmniej niektóre w trakcie sezonu...
9 czerwca 2026, 17:04 / wtorek
Pozwolę sobie wyrazić spiskową teorię. Już pół roku temu wróble ćwierkały że 5 punktów ma byc zwrócone. Nawet Trybunał w Lozannie kazał PZPNowi sie dogadać w tej kwestii. Oczywiste jest też że ich odebranie jest bezprawne (bo nie mogą choćby mieć skutków przed wyczerpaniem ścieżki odwoławczej). Ale PZPN nie chciał się dogadać bo bał się ze 5 punktów dla Lechii może zaszkodzić Legii, zwłaszcza że ta liczyła na jakis cud Papszuna i marzyła jeszcze o miejscu pucharowym. Prezes zagrał więc va banque. Świadomie z zawodnikami pozwolił spaść. Teraz wydatki ma na Pierwszą Ligę, zysk ze sprzedaży niektórych zawodników, natomiast odszkodowanie które uzyska bedzie równe temu co dostałby grając w Ekstraklasie... a w przyszłym roku dostanie awans z automatu bo okaże się że Lozanna każe zwrócić 5 punktów i spadku nie było. Tak to szwabski cwaniak ogra naszych leśnych dziadków...
9 czerwca 2026, 18:32 / wtorek
To że Lechia spadła celowo to 100%. Jakie motywacje mieli Kapic, Rodin i inni być może się nie dowiemy nigdy a być może czas pokaże. Zauważcie, że nawet Bob strzelał w ostatnich meczach swoje gole w końcówkach jak już niewiele dawały. Może nawet taka była umowa, że dowiozą go do króla strzelców.
9 czerwca 2026, 22:47 / wtorek
Już dawno pisałem, że Lechia ma małe szanse na utrzymanie w eklapie (nawet po wygranej z Lechem, gdy były głosy, że grożą nam puchary...), przewidziałem, że Bobcek, Mena, Zhelizko zostaną sprzedani z dobrym zyskiem. Nie sądziłem, że tak szybko odejdzie Boss. Po tym jak Lechia zawaliła dwa ostatnie miesiące ostatniego sezonu doszło do zniszczenia wszystkiego co budowano przez ponad 2 lata. Nie ma drużyny, trenera, asystenta. Urfer zgarnie profity za sprzedaż kilku zawodników i jeśli nadal będzie chciał tu zostać to w kolejnym sezonie Lechie czeka nieudana walka o utrzymanie w I lidze.
10 czerwca 2026, 00:02 / środa
Ja nie rozumiem czemu Wy sie tak czepiacie tej sprzedaży najcenniejszych zawodników skoro Urfer od samego początku mówił że taki będzie jego plan biznesowy i wydaje mi się ze w tym momencie to jedyna właściwa droga aby odbić klub z mułu, w ktorym ugrzęźliśmy po mościwie panujacym nam Panu M. Skoro może wyciągnąć 20 mln euro za kilku grajków to niech to robi i zabezpieczy trochę budzet. I niech poluje na nowych bobckow czy zelizkow bo co by nie mówić ale kilka strzałów miał konkretnych. Bez sponsora, z mimo wszystko marnymi przychodami z dnia meczowego to jaki wy inny model tu widzicie? Oczywiście nie mówię o wyprzedaży całej 11 ale 2 -3 nazwiska co 2 -3 lata to chyba nie jest najgorsza opcja.
10 czerwca 2026, 07:51 / środa
zostało 45 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
11 czerwca 2026, 06:37 / czwartek
zostało 44 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
11 czerwca 2026, 08:11 / czwartek
Nie można krytykować sprzedaży kilku najlepszych grajków za dobre pieniądze. Chodzi o zniszczenie tego co mimo wielu różnych problemów dawało nadzieję na rozwój drużyny. Obecnie nie ma już niczego. Nie tylko Boss odszedł, odszedł praktycznie cały sztab, który Mu pomagał. Odchodzi dyrektor techniczny. Czyli zburzono wszystko i będzie budowa od zera. Czy o to chodziło?
11 czerwca 2026, 10:59 / czwartek
Nie wiem czy to w tym temacie
Nie wiem czy to w ogóle ważne
Urfer z Chodorowskim odbyli dziś wizytę u notariusza Sprawa tyczyła naszej Lechii
12 czerwca 2026, 10:24 / piątek
zostało 43 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
13 czerwca 2026, 10:56 / sobota
zostało 42 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
13 czerwca 2026, 17:35 / sobota
Zostało też 70 dni do pierwszego meczu TLG w kolejnym sezonie w V lidze.
Na dzień dzisiejszy różnica 4 klas rozrywkowych, ale tutaj kluczowe pytania: kiedy Urferowi się znudzi? w jakim stanie i w jakiej lidze zostawi Lechię? gdzie będzie wówczas grać TLG?

Trafne spostrzeżenia Lecha Kulwickiego:
odnośnik
14 czerwca 2026, 11:53 / niedziela
zostało 41 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
14 czerwca 2026, 12:28 / niedziela
Witam wszystkich
Nie wiem czy to jest właściwe forum ale...
Cytując za Trójmiasto.pl...
"Wiele wyjaśnić powinno się w ostatnim tygodniu bieżącego miesiąca. 22 czerwca odbędzie się posiedzenie trybunału CAS w Lozannie, tego samego dnia lechiści wracają do treningów, do tego czasu powinien być już wybrany nowy trener. Wciąż najpoważniej rozważana jest opcja polska, a do finalizacji negocjacji i ogłoszenia nowego szkoleniowca powinno dojść w połowie przyszłego tygodnia".
15 czerwca 2026, 07:04 / poniedziałek
zostało 40 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
15 czerwca 2026, 20:54 / poniedziałek
40 dni do rozpoczęcia ligi, a my dosłownie nic nie wiemy. Należy zakładać, że wyjdziemy do pierwszego meczu prawie tym samym składem, jakim opuściliśmy ekstraklasę, tylko bez sztabu szkoleniowego. Bez trenera. Na 40 dni przed startem, już wszystko powinno praktycznie być dopięte na ostatni guzik i tylko treningi i szlifowanie formy pod okiem trenera i sztabu. A tu nikt nic nie wie. Ani komunikatu klubu, ani żadnych przecieków medialnych, nic dosłownie nic. Nie ma tam ktoś dojścia do tych naszych właścicieli i zarządców? Może chociaż słowo. Szukamy trenera, czy nam może nie potrzebny? Kto będzie kompletował zarząd, kto tu w ogóle za cokolwiek odpowiada? Czy tam ktoś żyje, czy zawodnicy trenują, czy prowadzone są badania czy może będzie jakiś obóz, czy może jakieś zgrupowanie? Czy wyjdzie ktoś z właścicieli i powie co tam w tym naszym klubie się dzieje? Kto odchodzi, kto przychodzi? Cy będą jakieś sparingi? Pytania, pytania i pytania. A MY CHCEMY WRESZCIE POZNAĆ JAKIEŚ ODPOWIEDZI. 40 DNI DO MECZU
15 czerwca 2026, 21:44 / poniedziałek
Za tydzień (22.06) zaczynają się treningi. Rozumiem, że Mena, Bobcek i inni piłkarze Lechii się na nim stawią? Kto ich będzie trenował to inna sprawa.
15 czerwca 2026, 22:05 / poniedziałek
Trener ma być podobno w połowie tego tygodnia, a czy faktycznie będzie to się przekonamy za kilka dni.
Start przygotowań jest zaplanowany na 22 czerwca, do tego momentu wszyscy na urlopach. Stawić się mają wszyscy z obowiązującymi kontaktami, więc należy się spodziewać że Bobcek, Mena i inni też.
No chyba że ich sprzeda w tydzień, ale w to bardzo wątpię.
15 czerwca 2026, 23:53 / poniedziałek
Trybunał CAS ma coś niebawem powiedzieć... jeśli punków nie przywróci można się spodziewać szybką sprzedaż kogo się da i skończy się przygoda funduszu w Lechii. Wrócimy do tego co było 3 lata temu, albo będzie jeszcze gorzej.
16 czerwca 2026, 06:14 / wtorek
zostało 39 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
17 czerwca 2026, 06:56 / środa
zostało 38 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
18 czerwca 2026, 07:01 / czwartek
zostało 37 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
18 czerwca 2026, 10:52 / czwartek
Dzięki misia odliczaniu przynajmniej widzimy w jak czarnej dupie jesteśmy, cytując klasyka ,,...ciemność, widzę ciemność...". Dzień za dniem ucieka, a na plac budowy nawet koparka nie wjechała, co ja piszę, nawet projektu jeszcze nie ma. A doniesienia o kolejnych kandydatach na trenera pokazują, że Urfer albo nie wie co robi ( Szwarga, Feio), albo już nikt z szanujących się trenerów nie podejmuje nawet z nim rozmów, przykro patrzeć ( czytać). Wyznawcy swojego guru Urfera mogą po mnie jechać, mam to w dupie. Nic bardziej niż końcówka poprzedniego sezonu i postawa zdrajców w naszych świętych barwach mnie nie dojedzie...
18 czerwca 2026, 11:01 / czwartek
Trzy lata temu Urfi jak Mesjasz przyszedł na spaloną ziemię objawił nam przed pierwszym meczem Fernandeza, a następnie zasiał ziarno, które pięknie obrodziło. Raz już ukręcił bat z gówna, ale powiem szczerze, że wątpię w powtarzalność takich cudów.
18 czerwca 2026, 21:45 / czwartek
Trwają poszukiwania trenera. Pewnie z wieloma już próbowano rozmawiać i jak znam życie są już jednak jacyś wyselekcjonowani a rozmowy trwają). A ja tak dla zabawy przedkładam listę bardziej znanych trenerów którzy są dostępni na rynku (z wyjątkiem ostatniego). Proponuję wam zabawę. Piszcie kogo byście chcieli a kogo nie. Oczywiście nie ma to żadnego wpływu na wybór Prezesa ale fajnie byłoby poznać wasze opinie jakiego trenera powinniśmy zatrudnić (doświadczonego, młodego, ofensywnego, defensywnego, taktyka).

Mateusz Stolarski
Robert Kolendowicz
Szymon Grabowski
Marcin Kaczmarek
Mariusz Lewandowski
Wojciech Łobodziński
Łukasz Piszczek
Dariusz Zuraw
Marek Saganowski
Dawid Szwarga
Krzysztof Brede
Tomasz Kafarski
Artur Skowronek
Maciej Bartoszek
Maciej Stolarczyk
Tomasz Hajto
Adam Majewski
Patryk Czubak
Kamil Kieres
Ryszard Tarasiewicz

Tomasz Kaczmarek
18 czerwca 2026, 23:33 / czwartek
Jeśli w Lechii rzeczywiście miano coś budować to chyba normalną koleją rzeczy po Carverze posadę trenera powinien dostać Bella, ale przewietrzno dokładnie wszystkich i wizje budowy czegoś na dłużej można uznać za bajki. Żaden szanujący się trener nie przyjdzie do Lechii. Głosy o rzekomych propozycjach zatrudnienia uważam za bajki, zasłonę dymną co do rzeczywistych planów. A swoją drogą takie osoby jak Szwarga, Feio, Piszczek - jako trenerzy - to niezły żart.
19 czerwca 2026, 00:01 / piątek
Ja bym wybrał Grabowskiego
19 czerwca 2026, 06:29 / piątek
zostało 36 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
19 czerwca 2026, 07:49 / piątek
Ja Stolarskiego z motorynek.
19 czerwca 2026, 10:16 / piątek
Ja Kloppa z Red Bulla, od razu z Red Bullem jako sponsorem.
20 czerwca 2026, 07:59 / sobota
zostało 35 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
20 czerwca 2026, 10:37 / sobota
@coer, jakiś sponsor pokroju red bulla jak najbardziej, ale nie ta konkretna firma, bo to by oznaczało koniec Lechii jaką znamy i kochamy. Dla tego austriackiego ch.ja, właściciela wspomnianej marki barwy, nazwa i herb nie stanowią, żadnej wartości, zaraz byśmy tu mieli jakieś gówno typu Red bull Gdańsk i niebiesko czerwone barwy, a tego moje serce chyba by już nie wytrzymało, pozdro kolego
20 czerwca 2026, 12:27 / sobota
za 2 podkreślam DWA dni powinno się zacząć zgrupowanie po letnim urlopie a my nie mamy ani TRENERA ani sztabu ani pomysłu...UPADEK...
20 czerwca 2026, 12:31 / sobota
za 2 podkreślam DWA dni powinno się zacząć zgrupowanie po letnim urlopie a my nie mamy ani TRENERA ani sztabu ani pomysłu...UPADEK...
20 czerwca 2026, 13:01 / sobota
Poprzednim razem chwile przed startem rozgrywek mieliśmy tylko dwóch bramkarzy i juniora a urfer wyczarował Grabowskiego, pilkarzy i zrobili awans w związku z tym po mimo, ze widzę wszedzie spaloną ziemię i nie widze jakby to miało dalej funkcjonowac a jednak wciąż wierzę, ze historia się powtórzy a tzw projekt długofalowy zadziała. Brzmi absurdalnie. Niepoprawny optymista bez dwóch zdań.
20 czerwca 2026, 13:07 / sobota
Taka drobna korekta, Grabowski był zatrudniony jeszcze przez Mandziarę, podobnie jak Kałahur.
Tylko wtedy Urfer miał chociażby Valmierę, z której praktycznie za darmo mógł wyciągnąć dobrych piłkarzy. Teraz nie ma Valmiery, nie ma kasy, są za to większe długi niż wtedy i bardzo zły PR.
Na celowniku za to znajduje się między innymi obrońca z Górnika Łęczna, który nie umie bronić.
A trening w poniedziałek ma podobno poprowadzić Kevin.
20 czerwca 2026, 13:51 / sobota
No właśnie, wszyscy płaczą że nie ma trenera, a przecież jest Blackwell. Pewnie na tej opcji się skończy, bo nie sądzę, że Urfer powierzy drużynę komuś poziomu Grabowskiego.
21 czerwca 2026, 09:36 / niedziela
zostało 34 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
21 czerwca 2026, 09:45 / niedziela
A wiecie że Lechia ZNOWU ma zakaz transferowy?
21 czerwca 2026, 14:09 / niedziela
Jakieś źródło tej informacji?
21 czerwca 2026, 14:28 / niedziela
Zajrzyj do rejestru na stronie FIFA, nadany został w piątek, do odwołania.

Kolejne epickie zwycięstwo Paulo Urfera.
21 czerwca 2026, 14:47 / niedziela
odnośnik fakt jest coś takiego...
21 czerwca 2026, 15:44 / niedziela
Przy złej prasie jaka towarzyszy Lechii, nie wydaje mi się, że przyjdzie ktoś z polskiej trenerskiej karuzeli. Spodziewałbym się raczej trenera zza granicy, mało znającego nasze realia.
Ewentualnie kogoś z niższych lig kto potraktowałby to jako szansę na wypromowanie się.
22 czerwca 2026, 07:30 / poniedziałek
zostało 33 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
22 czerwca 2026, 10:48 / poniedziałek
Przyszli dzisiaj na testy. Chociaz cos wiadomo.
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.438