Gdańsk: środa, 12 sierpnia 2026

Betclic 1 liga sezon 2026-2027

strona 3/12

22 czerwca 2026, 12:17 / poniedziałek
Jest Viunnyk, Weirauch, Głogowski a czwartego nie rozpoznałem. Fajnie widzieć, że żyją. Koło Viunnyka nawet kul nie było widać na zdjęciu.
22 czerwca 2026, 12:21 / poniedziałek
Szczepankiewicz, młodzian wracający z wypożyczenia.
Wjunnyk wrzucał gdzieś na swoje sm że już zaczął rehabilitację
22 czerwca 2026, 12:43 / poniedziałek
W drugiej partii zdjęć widać naszą imprezową trójkę, i Iwana Żelizko. Ale raczej nie łudzę się, ten ostatni po prostu przyjechał podpisać papiery transferowe.
22 czerwca 2026, 12:51 / poniedziałek
Ważne, że coś się dzieje. Klub istnieje, jacyś piłkarze, sztab medyczny są. Zapowiedzi o powrocie 22 czerwca to nie były puste słowa. Za kilka dni ma być sparing z jakimiś Rumunami więc widać, że sprawy idą do przodu.
22 czerwca 2026, 13:31 / poniedziałek
Za parę dni zdejmą nam zakaz transferowy
Po mistrzostwach świata , najlepsi zawodnicy tej imprezy przyjadą do Gdańska by podpisać tu lukratywne kontrakty
Będzie git !!!
22 czerwca 2026, 15:02 / poniedziałek
Jakoś to będzie. Zawsze jest jakoś. TLG.
23 czerwca 2026, 07:25 / wtorek
zostało 32 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
23 czerwca 2026, 15:47 / wtorek
Za Dziennikiem Bałtyckim

Krzysztof Brede ma pomagać Kevinowi w przygotowaniach i może zostanie w sztabie na dłużej.

Fajnie, że człowiek z Gdańska, ciekawe czy nie z opcją na1 trenera jakby był problem ze znalezieniem kogoś z lepszym CV
23 czerwca 2026, 16:47 / wtorek
W naszej chujowej sytuacji Heniek to dobry wybór. Jak na trenera stosunkowo jeszcze młody i związany z Lechią.
Wolę jego od "znanych" nazwisk...
23 czerwca 2026, 17:33 / wtorek
Kurminowski odchodzi. Duzy kontrakt, spore obciążenie dla budżetu. Pożegnam bez żalu choć za gola w derbach ma wieczny szacunek.
24 czerwca 2026, 08:15 / środa
Niestety, coraz bardziej skłaniam się do tego, że spadek był zaaranżowany przez Urfera, co tu jeden z kolegów już pisał (brawa dla niego za przenikliwość). Wszystko co się dzieje po spadku na to wskazuje. Nawet takie drobne rzeczy. Urfer przedłuża kontrakt z sabotażystą, po czym Lechia przegrywa przez niego wszystkie mecze na koniec sezonu. Teraz Kurminowskiemu, który praktycznie nic nie grał wysmaża się długi i rzewny pożegnalny post, poświęcony w zasadzie kwestii -5 punktów, a o odejściu sabotażysty, który ma rozwiązany kontrakt w tym samym trybie a jednocześnie był podstawowym zawodnikiem, informuje się w zbiorczym poście podając jego nazwisko między Kałahurem i Sarnawskim. Pomijam już teatr z szukaniem trenera, tak aby go nie znaleźć. Poczekam jeszcze 2-3 tygodnie z definitywnym osądem, ale celowy spadek przez Urfera, aby sądzić się o odszkodowanie, do którego pewnie są podstawy to wydaje się scenariusz nie tyle możliwy co już najbardziej prawdopodobny.
24 czerwca 2026, 09:15 / środa
zostało 31 dni do pierwszego meczu w 1 lidze....
24 czerwca 2026, 11:36 / środa
@cooer

Jedna rzecz w Twojej teorii nie ma sensu. Utrzymanie dałoby takie samo lub większe siano niż spadek i wygrany proces odwoławczy, a to drugie przecież bardzo mocno niepewne.
Też mi natomiast brakuje jakiś danych by to wszystko co zaszło ułożyć w głowie i ciężko sobie wyobrazić by Urfer nie widział co się dzieje. Coś się tu nie spina, Widzew?
Jak nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi...
24 czerwca 2026, 11:50 / środa
Większe siano ale i większe wydatki. A tak Urfer spokojnie może sprzedać najlepszych piłkarzy, przyciąć ostro koszty i wyjść na swoje, zwłaszcza jeżeli wpadnie odszkodowanie. Zobacz co napisali o Kurminowskim, To przecież nie jest skierowane do kibiców a ma służyć jako podkładka do roszczeń od PZPN: "Tracimy zawodnika, z którego zapłaciliśmy pół miliona euro przez was". Jeszcze inne kwestie - pod koniec sezonu Carver nagle zaczął pozwalać piłkarzom na imprezy? Dlaczego Bellę tak szybko pożegnano? Dlaczego piłkarze mają zakaz wypowiadania się o sytuacji w klubie. Dlaczego wstydzono się pożegnania Rodina. Po co ten teatr z trenerami, których i tak nie chce się zatrudniać itp.
24 czerwca 2026, 11:57 / środa
Pewne jest, że coś się dzieje za kulisami. Edwin, a może gołodupiec jest pewny swego? I wie co mówi? Taka opcja też istnieje.
24 czerwca 2026, 12:08 / środa
Bez grubej kasy na boku nie ma to żadnego sensu.

-siano z odszkodowania pod wielkim znakiem zapytania
-budżet klub się kurczy o kilkadziesiąt % i nie tylko wydatki lecz przede wszystkim wpływy
-gorsza pozycja negocjacyjna przy sprzedaży wypromowanych piłkarzy
-utrata piłkarzy którzy mieli klauzulę spadku za free
-drastyczny spadek wartości klubu w przypadku chęci sprzedaży klubu jako całości

Mówiąc inaczej musiałby sabotować sam siebie, chyba że tu się pojawiają rozliczenia z funduszem i one są uzależnione od spadku bądź utrzymania. Generalnie w każdej wersji śmierdzi to wszystko na kilometry a oczywiście najbardziej w ch zrobieni kibice. Teraz kończąc temat pytanie się nasuwa do piłkarzyków, jak to jest być piłkarską prostytutką? To żegnanie tej bandy ch jest niesmaczne, nawet jak nie wszyscy ustawiali mecze to żaden nie miał jaj by się głośno sprzeciwić.
24 czerwca 2026, 12:10 / środa
Na stronie post o wprowadzeniu do składu młodych chłopaków ze szkolki.
Ja Ich chętnie wspomogę dopingiem jeśli ta liga wystartuje
24 czerwca 2026, 12:25 / środa
"Na stronie post o wprowadzeniu do składu młodych chłopaków ze szkolki.
Ja Ich chętnie wspomogę dopingiem jeśli ta liga wystartuje"

Pytanie się nasuwa czy nie należy tego czytać?: "żadnej walki o awans nie będzie, będzie bieda, granie juniorami i tanimi odpadami"???Z resztą Lechią zleciała z CLJ więc jak oni mają ogarnąć 1lige? Na razie to są same pytania a odpowiedzi bardzo mgliste
24 czerwca 2026, 12:32 / środa
edwin ja jedyne co wiem, to że spadek był celowy, dowodzony przez Rodina i prawdopodobnie paru innych a nie spowodowany względami sportowymi. To chyba każdy potwierdzi. Kto za nim stał, to można się jedynie domyślać obserwując co się dzieje i będzie działo. Ja najpierw myślałem, że chodzi o bukmacherów, potem że o lepszy kontrakt w innym klubie, teraz myślę, że to zaaranżował Urfer. Dlaczego, to być może się wyjaśni. W żaden Widzew nie wierzę, to zbyt grubymi nićmi szyte. Lechia miała dużą przewagę nad strefą spadkową i potrzebny był praktycznie cud do naszego spadku. Inna rzecz to, że Carver i Bella o wszystkim wiedzieli, tego jestem też pewien. Inni zawodnicy pewnie też siłą rzeczy musieli. To jest robota dla jakiegoś dziennikarza, pogadać z piłkarzami anonimowo. Ale wiadomo, że to grozi potem pozwami od Urfera i raczej nikt nie będzie ryzykować.
24 czerwca 2026, 12:39 / środa
15.07 jest spotkanie klubu biznesu jak zrozumiałem z inicjatywy prezesa i z prezesem, mogę zapewnić że się wybieram a pytań mam bardzo dużo.
24 czerwca 2026, 14:37 / środa
Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, że spadek Lechii był wydrukowany, to odsyłam do obejrzenia wszystkich meczy z rundy wiosennej. Ja jak ten masochista tak zrobiłem i nie wierzę w takie przypadki, tak jak nie wierzę w bezproblemowe rozwiązanie kontraktu z ,,rodinem". Wcześniej wyliczałem ile Urfer może ugrać na spadku, 20 baniek w euro za eksportową trójkę, zejście z kontraktów w/w. Odszkodowanie z e-klapy za spadek to kolejna bańka tyle że w naszej walucie. Wątpię, że zostanie ,,kapeć", jeżeli odejdzie za darmo to będzie kolejny dowód na układ. Chciałbym przypomnieć jeszcze o tym co pisał czarny66 ( albo czarny 68), że widział Urfera i Chodorowskiego wchodzących do kancelarii notarialnej ( to może się okazać kolejnym klockiem w tej układance). I jeszcze jedno o Widzewie, kto zagwarantuje, że właściciel Widzewa zamiast dogadywać się z przygłupimi piłkarzykami, którzy po kielichu mogą coś chlapnąć nie dogadał się z cwaną urferowską ku..ą? To takie moje przemyślenia.
I jeszcze jedno, najgorzej boli fakt, że tak naprawdę to my zostaliśmy wyruchani...po raz kolejny
24 czerwca 2026, 15:14 / środa
@czarny a Urfer biegał po boisku, że piłkarze mu niepotrzebni do dogadania się? Co do Kapica to nie ma w co wątpić, piłkarzy, których nie było na badaniach i na treningu, na pewno nie będzie też w klubie w I lidze. Swoją drogą ciekawe, co Iwan tam robił.
24 czerwca 2026, 15:16 / środa
Urfer jest poszkodowanym, nie ma wątpliwości, został zrobiony w ch... przez grupę sabotażystów.. Inna rzecz, że aby zminimalizować straty, postawiony w takiej sytuacji, niewykluczone, że będzie podejmował decyzje obiektywie szkodliwe dla Lechia, szkodliwe ze sportowego punktu widzenia. Żadne odszkodowania, wątpliwe czy w ogóle zostaną przyznane, nie zrekompensują szkód i strat jakie wynikają ze spadku, finansowych, sportowych, organizacyjnych, kadrowych, marketingiwych its Absurdem jest przypuszczenie, że Urfer dążył do spadku.
24 czerwca 2026, 15:24 / środa
@coer, dlatego pisałem że nie wierzę w tak nagły spadek formy. W tydzień z zespołu co zamiatał wszystkimi stali się zespołem co od każdego brał w łeb, tu musiał być układ, tylko z kim? Moim zdaniem to Urfer był drugą stroną układu, dlatego piłkarze ( k...y sprzedajne) odchodzą za darmo i mogą przytulić niezłe prowizje jako wolni zawodnicy
24 czerwca 2026, 15:37 / środa
@castorp jesteś inteligentnym człowiekiem, więc wytłumacz mi co się teraz dzieje, jeżeli Urfer jest ofiarą całej sytuacji, a nie beneficjentem. Gdybym był na jego miejscu i miał czyste intencje natychmiast po spadku próbowałbym kogo się da namówić do pozostania, jeżeli ktoś by nie chciał to odejście gotówkowe i przeznaczenie środków na wzmocnienia. Od m-ąca byłby już trener, byłaby jasna polityka klubu na najbliższy sezon, budżet, cele itp. Tu nie ma nic, że o braku jakichkolwiek informacji nie wspomnę, ale nie Urfer jest cacy, to kopacze go w ch.ja zrobili, przecież to bez sensu biorąc pod uwagę całokształt.
i jeszcze jedno nikogo nie zmuszam do akceptowania tego co piszę, to jest po prostu mój punkt widzenia, pozdro chłopaki
24 czerwca 2026, 16:09 / środa
Nie wiem czy spadli specjalnie za poruczeniem Urfera ale widać, że mogli sobie na to bezkarnie pozwolić. W lokalnych mediach w zasadzie sielanka i suche informacje a kibice jak widać też nie za bardzo aktywni w sensie jakiegoś protestu czy oficjalnego przekazu. Ja sam rozważam po 21 latach czy kupić ponownie karnet i czy w ogóle chodzić na to gówno. A wielu moich znajomych z bardzo długim stażem też to rozważa. Czas mija a wkurw mimo to nie przechodzi. Kiedys było inaczej i człowiek z czasem odpuszczał i miał znowu wiarę, ze w końcu będzie lepiej. Najbardziej mnie wkurwili tymi podziękowaniami dla Rodina i reszty sabotażystów. A jeszcze nie wszyscy dojechali...to mnie kurwa przerasta bo wszystko ma swoje granice i każdy nawet najbardziej zagorzały fanatyk powinien mieć poczucie osobistej godności. Czasy grających wychowanków bezpowrotnie minęły,były naprawdę mocne więzi emocjonalne. Teraz banda najemników po raz kolejny napluła mi w gębę a ja mam udawać, że jest ok bo Lechia to my? A chuja tam!
24 czerwca 2026, 16:27 / środa
@d.g

W punkt kolego, też nie wyobrażam sobie od tak przejść do porządku dziennego nad tym co się stało, a raczej co odjebali, żegnanie tych ".sk......"to już jest wyższa szkoła absurdu. Jedyne czego im życzę (tym którzy się przyczynili świadomie do spadku) to połamania nóg i końca kariery i wypierdalać. Natomiast to udawanie że padał deszcz ze strony klubu, dziennikarzy czy części kibiców powoduje że również bliżej mi niż dalej do decyzji żeby to olać do momentu aż będzie normalnie.
24 czerwca 2026, 17:01 / środa
Urferowi opłacałby się spadek tylko i wyłącznie jakby był pewny tego odszkodowania. A nie jest nawet pewny czy nie odrzucą wniosku ze względu na przeterminowanie. A nawet bez odrzucenia nie musi wygrać tej sprawy w casie.
Mi tam się wydaje, że jeżeli ktoś chciał celowo spadać, to piłkarze z trenerem. Skoro większość miała klauzule spadkowe to im się to opłacało, a nawet jeśli nie to i tak szanse na rozwiązanie kontraktu znacznie rosną w przypadku spadku. Mena, Bobcek i Żelizko jako jedyni się starali, bo wiedzieli i tak że ich sprzeda w lato. A robili to bo już mieli dosyć "współpracy" z Urferem. Ogólnie jestem zwolennikiem teorii, że to coś z zondą (bo akurat ich upadek i "Spadek formy" piłkarzy się idealnie pokrywa), może faktycznie mieli premie w tokenach? A Carver to mógł się wkurzyć że panuje burdel, transferów w zimę nie dostał, a do tego jeszcze całą wiosnę musiał grać na beznadziejnej murawie w Gdańsku (to też dla piłkarzy argument). Terminowo się to zgrywa. Ewentualnie wydarzyło się coś jeszcze o czym nie wiemy, ale ogólnie wydaje mi się że już mieli dosyć Urfera.
24 czerwca 2026, 17:03 / środa
Spokojnie, znakomita większość tych pozorantów w maju zakończyła przygodę z poważną piłką. Oni jeszcze tego nie rozumieją ale żaden poważny klub nie zaangażuje grajków zamieszanych w taką sytuację.
Pamiętajcie, że z poprzedniego spadku w sensownej piłce pozostali jedynie Kubicki, Nalepa i Tobers. Teraz będzie podobnie. Z uśmiechem będziemy się przyglądali tej weryfikacji grajków przez życie.
24 czerwca 2026, 17:15 / środa
@d.g. napisałeś dokładnie to co czuję i myślę i jak widać po wpisie edwina takich jak my jest więcej.
@animag, masz rację z tym, że nikt poważny nie zatrudni sprzedawczyków, ale mimo wszystko dla mnie to marne pocieszenie, jak dla mnie mogą zdechnąć na syfilis, ale Lechia jak jest w dupie tak będzie.
24 czerwca 2026, 17:22 / środa
Vojtko przychodził tu rok temu, żeby potem grać na spadek, aby móc rozwiązać kontrakt, który miał płacony terminowo. Gratuluję logiki.
24 czerwca 2026, 17:27 / środa
Taki kopacz niczym zbyt wiele nie ryzykuje podpisując kontrakt że w razie spadku moze go rozwiązać. Te gamonie powinny mieć tak skonstruowany kontrakt że w przypadku spadku kontrakt nadal ma ważny jednak jego wyposażenie ulega pomniejszenie o 50%. Tak by zapierdalał jeden z drugim że nasza liga tylko by byla ciekawsza. Mecze by sie chciało oglądać. Widać byłoby ich zaangażowanie.
A tak kolejny raz śmierdziele robią co chcą. Jak dla mnie wszyscy mogą wypierdalać. Człowiek kupuje karnet od 20 lat a oni lecą w chuja z nami jak chcą.
Za karę wszyscy powinni grać w 1 lidze za połowę kasy.
24 czerwca 2026, 17:38 / środa
Marcin pewnie masz rację ale marna to pociecha...człowiek po prostu już ma dość tego gówna w Lechii. Nie widać końca klątwy, która nad nami wisi od zawsze.
24 czerwca 2026, 17:40 / środa
@coer, przypomnij sobie fakty, przez 3/4 sezonu gramy dobrze lub zajebiście, pomimo -5 punktów był moment, że byłem w gronie osób które myślały o europejskich pucharach. I nagle co się dzieje? Z kolejki na kolejkę lider obrony robi karne, podaje do przeciwnika na 17, 18 metrze, w każdym meczu jest uwikłany w stratę bramki. Dalej, czołowy rozgrywający ligi ma 100% skuteczność w podaniach...tylko szkoda, że do przeciwników, nagle nie potrafi wracać do obrony tylko macha łapami. Można by jeszcze mnożyć przykłady nagłej, dziwnej zapaści formy. Ktoś odpowiada za to co się stało. Kto? Nie wiem i nie wiem dlaczego, ale zrobili nas kibiców i klub na grubo
24 czerwca 2026, 17:56 / środa
Czarny ale że co niby ja mam sobie przypominać? To że byłem pierwszym, który tu na forum pisał że Rodin i Kapić grają na spadek Lechii?
24 czerwca 2026, 18:10 / środa
@Paw
Yhy, tylko z takimi warunkami to by tu żaden piłkarz nie przyszedł w lato ani pewnie i wcześniej
Co do Vojtko, który niby nie miał powodów do grania pod spadek - a to problem, żeby reszta zawodników go przekonała, że z Urferem to regularne zachowanie i że lepiej jest spaść niż z nim siedzieć?
24 czerwca 2026, 18:29 / środa
@coer, może opacznie zrozumiałem twój wpis o Vojtko. Generalnie chodzi mi o to, że do połowy rundy wiosennej wszystko miało sens i logikę, także dla Vojtko, a od meczu z Piastem sensu nie miało już nic, a jeśli chodzi o kontrakt Vojtko, może ktoś mu zaoferował lepsze warunki plus prowizja za podpis jako wolny zawodnik? Takie gdybanie teraz. Trzymaj się kolego, bez urazy
24 czerwca 2026, 18:35 / środa
Czarny, myślę że nic takiego co piszesz nie miało miejsca. Vojtko to kompletny noname. Przychodził tu jako rezerwowy Slovana i świata u nas nie zawojował. Trudno oczekiwać, aby miał jakąś dobrą ofertę dostać, w sensie że dużo lepszą niż u nas. Wróci gdzieś tam sobie na Słowację albo pójdzie do jakiegoś Płocka czy Motoru jak dobrze pójdzie.
24 czerwca 2026, 18:40 / środa
Jest sprawą absolutnie oczywistą, że spadek dla Urfera był i jest nieopłacalny. Ewentualne odszkodowania to mało realna i co najwyżej symboliczna namiastka rekompensata w porównaniu z utrzymaniem ekstraklasy i utrzymaniem piłkarzy w składzie celem wypromowania i odsprzedaży. Co by nie robił Urfer, ci którzy znajdą sposobność, odejdą, bo nikomu gra na zapleczu ekstraklasy nie jest w smak, zwłaszcza gdy są pomni problemów z wypłatami, które miały miejsce rok temu. Sądzą pewnie, że teraz lepiej nie będzie, a może i gorzej. To oczywiście, całe ta nieciekawa sytuacja, prowadzi do prostej konstatacji, że z Urferem nic dobrego się nie już wydarzy. Nie ma on środków, sponsorów, skonfliktował się z układem. Jest w trudniejszej sytuacji niż rok temu. Powinien więc sprzedać klub komuś z pasją, wizją, planem i pieniędzmi. Nie wierzę w Urfera. Ale również w to, że zaplanował spadek. Nonsens. Widziałem już różne kryzysy, spadki, upadki, problemy, marazm, ale zawsze Lechia się odradzała. Teraz też tak będzie. Tylko po prostu zeyczajnie szkoda czasu. Szkoda zmarnowanej szansy, bo ta drużyna miała potencjał, potrzebowała szlifu, wzmocnień na kilku pozycjach i byłaby w stanie walczyć o wyższe cele. Odwracanej się od Lechii, teraz kiedy potrzebuje wsparcia najbardziej to nie jest fajne. Dla mnie nonsens. Moja wiara w mistrzostwo, prezentowana co sezon, nie została zachwiana ani trochę, także po tym sezonie. Tylko trzeba będzie poczekać. Może nie z tym właściciem, nie z tymi piłkarzami. Może ja nie doczekam, ale będą inni, którzy ujrzą ziszczenie się tego wielkiego marzenia nas wszystkich, i całych pokoleń, które odeszły.
24 czerwca 2026, 18:52 / środa
Wygląda to tak, że Urfer zwija swój interes. Tych co można sprzedać z zyskiem to sprzeda, a z innymi kontrakty rozwiąże. Może jeszcze powalczy o odszkodowanie od centrali. Nie sądzę żeby przystąpił do gry w I lidze. Na razie są tylko pozory funkcjonowania klubu.
24 czerwca 2026, 19:28 / środa
Na czym ma polegać to odwrócenie się od Lechii? Ze zamiast kilku stówek za karnet kupię coś zonie czy wnukom? W sercu Lechia będzie na zawsze ale już nie za pieniądze...
24 czerwca 2026, 20:33 / środa
@castorp, o odwracaniu się od Lechii nie ma mowy, weź jednak pod uwagę, że to co się wydarzyło trudno przełknąć i każdy z nas inaczej to przeżywa, inaczej próbuje zrozumieć. Możemy mieć różne opinie na ten temat, ale jeżeli ktoś czuje się oszukany, zdradzony, wykorzystany to ma prawo reagować jak chce i ma prawo nie kupować karnetu, to jest każdego indywidualna decyzja. Ja mam podobne odczucia co d.g. i choć minął już miesiąc od spadku, to dalej siedzi we mnie . Może gdybyśmy od początku grali piach, nie punktowali łatwiej byłoby się oswoić z tą rzeczywistością, ale to co się wydarzyło było chamskim przekrętem i tyle.
24 czerwca 2026, 20:36 / środa
Absurdalne, anty motywacyjne są te zapisy w kontrakcie. Wystarczy przestać grać w piłkę żeby się uwolnic od pracodawcy. Strasznych gnojków trafiliśmy.
24 czerwca 2026, 22:44 / środa
Ja to bym zbojkotował ( o ile będzie co bojkotować) pierwsze mecze w pierwszej lidze i zrobił manifestację pod pomnikiem Neptuna i zażądał od włodarzy klubu wyczerpujących wyjaśnień. W końcu to nie kto inny jak kibice są od zawsze głównym sponsorem klubu. Dzisiaj się nas traktuje jak nie potrzebny balast. Tak naprawdę Lechia to my. Szmatławe piłkarzyki odchodzą, zarządy się zmieniają. Przychodzą nowi szefowie, a my jesteśmy zawsze. I właśnie dla tego żądamy informacji o tym co się stało. Tak bym to rozumiał. Bo to nasze zgadywanie kto, co, kiedy, jak? nie ma kompletnie sensu. Bo tam dzieje się coś złego. W dawniejszych czasach w obronie klubu umieliśmy zrobić dużo więcej. Dzisiaj, tak jak by to nikogo z tak zwanej wierchuszki kibicowskiej nie interesowało co się dzieje. Ot popiszemy sobie na forach twiterów pejsbuków, naszym i różnych innych. I tyle naszego. A oni robią co chcą. Myślę, że czas na zmiany. I to pilne.
25 czerwca 2026, 00:03 / czwartek
@TECHLG zgadzam się. Te zapisy w kontraktach są absurdalne, wypaczają sens sportu. Jednak pamiętajmy, że ktoś tym najemnikom typu Rodin, Vojtko pozwolił na to, ktoś z nimi podpisał te kontrakty.
25 czerwca 2026, 09:08 / czwartek
@d.g. Mam podobne odczucia do tego co się stało. Tyma razem czara goryczy się przelała. Również nie mam zamiaru przychodzić na mecze i oglądać co nie których autorów spadku.
Minął już ponad miesiąc a w kurw jest dalej taki sam.
Tylko Lechia Gdańsk !!!
25 czerwca 2026, 09:27 / czwartek
Wszyscy twierdzący, że spadek Urferowi się nie opłacał. Zwróćcie uwagę na jedną rzecz. Wyniki się pogorszyły dokładnie w momencie, kiedy mieliśmy tyle punktów, że kara -5 ważyć będzie o spadku. Bo po co Urferowi spadek ze stratą 6 punktów? Teraz zrealizuje się prawdopodobnie scenariusz kolegi tr18. Przycięcie kosztów maksymalnie, sprzedaż Bobcka, Meny i Iwana, spłata swoich pożyczek i kolegów z Valmiery czy Emiratów, spłata Kevina, działa dla Rodina i heja, wszystko wina PZPN.
25 czerwca 2026, 09:30 / czwartek
No i oczywiście w takim przypadku trener jako dodatkowy koszt jest już niepotrzebny. Stąd cyrki z Feio, Szwargą, Stokowcem. Ludzie niech się podniecają, że coś się dzieje i a trenerzy odmawiają niepoważnemu Urferowi. No właśnie o to chodzi że mają odmawiać, żadnej oferty dla nikogo tu nie ma i nie było.
25 czerwca 2026, 10:49 / czwartek
Jeśli Wasz scenariusz się sprawdzi, to najpóźniej za tydzien powinno być już wiadomo że nie przystąpimy do rozgrywek. Czyli Urfer stwarza teraz pozory funkcjonującego klubu, żeby mieć czas na zarobek ze sprzedaży pilkarzy. Ale coś za łatwo puszcza niektorych w takim razie. Nie wierzę, że wszyscy mieli klauzulę o spadku. Szkoda, że sparing utajniony, wielu z nas chetnie wybrałoby sie na niego i wyraziło swój wkurw.
Rodin jeden z filarów spadku już spierdolił, co się dzieje z Kapicem, do kiedy dostał wolne?
25 czerwca 2026, 11:11 / czwartek
Obstawiam, że Urfi czeka do posiedzenia w Lozannie aby mieć podkładkę, że pozamiatane + od 1 lipca mogą wchodzić w życie jakieś klauzule w kontraktach zawodników. W ciągu 2 tygodni będzie bardziej jasne co się dzieje. Obstawiam, że przystapimy do rozgrywek z Brede na ławce i składem typu Weirauch, Kłudka, Sezon, Marvaj ten wysoki Murzyn + może ze 2 z poprzedniego sezonu, reszta juniorzy i może ktoś z 2-3 ligi z kartą w ręku, kilka porażek, niepłacenie i do widzenia.
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.028