Gdańsk: środa, 12 sierpnia 2026

Vladyslav Lupashko musi odejść

strona 2/2

3 lipca 2026, 12:17 / piątek
Ono wcale nie jest takie mega słabe. Bo co wtedy powiedzieć o cv Grabowskiego (nawet obecnego, już nie będę porównywał z tym co przychodził 3 lata temu) czy Piszczka, który był jednym z kandydatów?
Cv jest przyzwoite jak na panującą sytuację w Klubie, ja się spodziewałem wiecznego asystenta z drugiej ligi ukraińskiej bądź chłopa bez roboty od 5 lat
3 lipca 2026, 12:28 / piątek
Dajmy gościowi popracować 2 miesiące i zobaczmy. Urfer nie jest głupi, nie powierzyłby interesu pierwszemu lepszemu z łapanki, amatorowi z TKKF. Gość prowadził seniorskie drużyny w ligach ukraińskich. Na razie nie ma powodu ani do optymizmu ani pesymizmu. Nie trener, ale skład martwi najbardziej na chwilę obecną. Ze słabymi piłkarzami żaden Capello nic nie zrobi.
3 lipca 2026, 12:29 / piątek
Przyszedł bo był tani i nie wybrzydzał. Ze wspominanymi w mediach Polakami pewnie w ogóle nie było konkretniejszych rozmów, bo byli "poza zasięgiem" gołodupca, ze względu na "ryzyko finansowe, jakie wiązałoby się z podpisaniem umowy w przypadku, gdyby ostateczne rozstrzygnięcie Trybunału CAS nie było korzystne dla Lechii Gdańsk"
3 lipca 2026, 12:49 / piątek
@plum,
Co masz na myśli, że nie jest złe? Jako pierwszy trener - na liczniku 80 spotkań... Może jestem ignorantem, ale jego pierwszego klubu kompletnie nie znam więc uznaję Karpaty za jedyny 'sensowny' klub w jego portfolio, gdzie osiągnął średnia 1,35 punkta na mecz - czyli się nie sprawdził... Wspomniany przez Ciebie Grabowski przychodził do Lechii z dwukrotnie większym stażem na ławkach trenerskich i ze średnią punktową 1,6 - 1,74... Kończył z Lechia na bilansie 1,52 więc wyższą niż nasz nowy trener miał w Karpatach... Zgadzam się z tym, że pewnie wyboru nie było żadnego i dlatego padł na niego wybór... Pewnie na zasadzie prompta do chataGPT - znajdź mi bezrobotnego trenera z małym doświadczeniem, który z góry nie odrzuci Naszej oferty....
3 lipca 2026, 13:23 / piątek
No to jak nie znasz kompletnie jego pierwszego klubu to chyba większy wyczyn, że z nimi awansował do tamtejsze ekstraklasy z komfortowym wynikiem? Też z całym szacunkiem do Grabowskiego, ale on te 1,74 to wykręcił w Podhalu w III Lidze.
Poza tym w następnym sezonie w tych Karpatach zakończył sezon na 6. miejscu ze stratą 2 punktów do europejskich pucharów, a oni tam byli wtedy beniaminkiem. Więc moim zdaniem to nie są złe osiągnięcia. Fakt, potem go w połowie sezonu zwolnili, ale to nie przekreśla jego poprzednich dwóch całkiem dobrych sezonów.
Nie mówię że jego cv jest bardzo dobre, jest po prostu przyzwoite. Na pewno dało się ściągnąć kogoś o wiele gorszego. No i jeszcze w kwietniu reprezentacja Ukrainy go rozważała na pierwszego trenera.
3 lipca 2026, 13:44 / piątek
Gdzieś kiedyś widziałem, że Graba był kandydatem do naszej kadry(pewnie na tej samej zasadzie jak Vlad do Ukraińskiej). Więc takie rewelacje raczej z przymrużeniem oka powinno się traktować. Prawda jest taka, że obojętnie jak chujowe będą wyniki będzie dupochron na zasadzie braku zawodników - jakby nie było trafny... Więc nawet ciężko będzie ocenić jego warsztat racjonalnie... Zobaczymy czy powtórzy scenariusz Graby...
3 lipca 2026, 13:49 / piątek
Przede wszystkim o ile klub nie będzie ogarnięty organizacyjnie, to nawet najlepszy trener może co najwyżej rozstawiać pachołki na treningu.
3 lipca 2026, 19:17 / piątek
Kur...mać
Znowu czytam słowa jakiegoś nowego trenera Dla mnie to już mało ważne jakiego Sądzę zupełnie poważnie że moja żona nie znająca się kompletnie na piłce moglaby to poprowadzić
" zobaczyłem długofalowy projekt "...to mnie przekonało
A mnie kurwa nie przekonuje!!!
Jak słyszę gadki o kolejnych projektach , chuj mnie strzela na to wszystko
Czy kiedys będzie tak że nasza Lechia nie będzie kolejnym projektem Kuchara Mandziary i jebanego Urfera czy też kolejnego frajera ?
Nasze chłopaki , tam u góry w grobach się przewracają a niestety kolejni będą dołączać
Przykre to A ten nowy trener jak go zwał nie jest teraz problemem naszej Lechii
25 lipca 2026, 18:01 / sobota
Lupaszka mówił że chce pięciu nowych a najlepiej ośmiu, a na pierwszy mecz dostał minus czterech, trzech niezarejestrowanych plus Mena w Brazylii. Wie już co znaczy słowo szwajcarskiego gołodupca przynajmniej.
1 2

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.020