Gdańsk: środa, 12 sierpnia 2026

Lechia-Warta

strona 2/2

1 sierpnia 2026, 13:42 / sobota
Wracamy do punktu wyjscia. Nie przyjdą tu jakościowi zawodnicy. Nie przyjdą napewno Polacy. Wiec tym bardziej nie przyjdzie tu inwestor, sponsor ani nowy właściciel. Co robić w takiej sytuacji? To nie jest gra komputerowa gdzie można zacząć od nowa.
1 sierpnia 2026, 14:15 / sobota
Tech akurat dla potencjalnego inwestora jest to idealna sytuacja. Klub ma kłopoty finansowe, spadł z ekstraklasy i na dodatek zamyka tabele. Więc może klub przejąć za dobrą jak dla niego kasę. Potencjał mamy wielki w Gdansku tylko jest nie wykorzystywany. Co właściciel to kombinator.
Co do piłkarzy to zgadzam się z Tobą że żaden szanowany Polski grajek tutaj nie przyjdzie.
1 sierpnia 2026, 15:01 / sobota
@Paw, i tu masz rację, co nowy właściciel to kombinator. To tak trochę wygląda jakby poprzedni właściciel specjalnie sprzedawał klub inwestorowi, który delikatnie mówiąc nie rokuje, żeby tylko nikt nie powiedział, że za nowego jest lepiej. Jest też druga opcja, jedziecie po mnie, obrażacie, to teraz wam pokarzę, a może być i tak, że pod uwagę bierze obie opcje. Jeżeli tak faktycznie jest, to za chwilę możemy być w jeszcze większej dupie niż obecnie, choć wydaje się to już nie możliwe. I żeby nie było, że bronię Urfera, nie bronię, szkodnika trzeba się za wszelką cenę pozbyć. Pytanie co zrobić, żeby mieć wpływ na to komu potencjalnie sprzeda klub, czy prawnie jest możliwy jakikolwiek nadzór? Nie wiem, nie znam się na tych tematach, ale wiem, że na forum są osoby z odpowiednim wykształceniem, więc może się wypowiedzą na ten temat. Nadzieję tchną też we mnie Zyga, który powiedział, że jest możliwy do zrealizowania plan na to żebyśmy po ustąpieniu Urfera nie zaczynali od zera. Jedno jest pewne Urfer musi odejść, czym dłużej będzie w Lechii tym bardziej spaloną ziemię po sobie pozostawi.
1 sierpnia 2026, 17:23 / sobota
Pod KAŻDYM ( czytać dosłownie KAŻDYM ) względem jesteśmy w dupie.
1 sierpnia 2026, 18:02 / sobota
Jeżeli musimy w niej już być, to lepiej, żeby to była dupa bogacza. :)

Niestety tak chyba nie jest. Czy macie poczucie, że jeżeli sfinalizowany zostanie transfer Tomka, to ta dupa będzie lepsza? Boję się, że nie, że ten "projekt", który dotknął nasz ukochany Klub, ma braki i jest po prostu niezdarnie realizowany a deficyt pieniędzy jedynie potęguje ten chaos.
Tak naprawdę, to wydawało mi się, że w tych dwóch pierwszych meczach na boisku grają jacyś przebierańcy. Nie żebym jakoś alergicznie reagował na niedostatki młodych, ale że to żaden mecz o honor i punkty, tylko gra treningowa, za którą zapłacili nam patałachy niezdolne do wygrania meczu I-ligowego.
Brr, muszę się z tego otrząsnąć.
1 2

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.027