Gdańsk: piątek, 11 września 2026

P. B.-B. Lechia Gdańsk (sobota 08.08.2026 - 20:15)

strona 1/1

7 sierpnia 2026, 19:04 / piątek
... karawana jedzie dalej.
Tyle złej energii jest wokół Lechii, że wielu zwątpiło. Ja jednak jestem optymistą i wierzę że kiedyś będzie dobrze. Trzeba tylko przetrwać tych trudnych czasach.
Mam nadzieję, że tym razem już w ten weekend będą jakieś punkty. Najlepiej 3.
7 sierpnia 2026, 20:30 / piątek
Idzie, idzie Podbeskidzie...
Coś czuję że wygramy i Mena strzeli hat-tricka.
8 sierpnia 2026, 07:35 / sobota
Remis byłby największą sensacją w historii klubu. Najbardziej realny kolejny "walkower" i podobnie będzie jeszcze przez jakieś półtora miesiąca. To do czego ten szwajcarski nieudacznik doprowadził.
8 sierpnia 2026, 08:06 / sobota
To ile teraz znowu dostaną w dupę? Kibicom, którzy jadą jak zawsze szacunek.
8 sierpnia 2026, 08:57 / sobota
Dzień dobry :)
Kurs na Lechię 7.75 - chyba zaryzykuję ;D
Panowie więcej optymizmu !
8 sierpnia 2026, 20:36 / sobota
Postaw póki co nie wygląda to zle
8 sierpnia 2026, 20:40 / sobota
Porównując do poprzednich męczy bardzo dobrze to wygląda, chłopaki łapią pewność siebie, Mena dobrze rozprowadza i prowadzi grę
8 sierpnia 2026, 21:04 / sobota
Świetne ustawienie na boisku, wreszcie wola walki ale obrony to my nie mamy za grosz. Przeciwnik robi jedną akcję w całej połówce i wyrównuje.
8 sierpnia 2026, 21:07 / sobota
Wynik znacznie gorszy niż gra. Świetna połowa Lechii. Kopasek kozak. Bez piątej kolumny od razu inaczej się to ogląda.
Pilana, Kapic ,Żelizko = ZERO
8 sierpnia 2026, 21:09 / sobota
Dokładnie brak piątej kolumny i widać że im się chce. Generalnie boki obrony na plus. Sonko zagubiony jak wafelek
8 sierpnia 2026, 21:29 / sobota
Da radę na to patrzeć! Mena powoli zasługuje na pomnik! Ile on pracuje! Jeszcze w defensywie pomaga juniorom! Ogromny szacunek! Malov i Kopacek dobrze sie wprowadzili, jest jakość. Adkonis chce dużo ale wychodzi mu mało! Wójtowicz w środku aktywny ale dalej nie potradi dośrodkować. Sonko to wół ktory nie pasuje kompletnie do gry kombinacyjnej. Drżę o naszych młodych stoperów! Żeby chociaż Weirauch im coś pomagał... Jest nadzieja, podbeskidzie to nasz poziom obecnie.
8 sierpnia 2026, 21:42 / sobota
Znając życie to w końcówce wyjdzie brak ławki i coś nam wcisną.
8 sierpnia 2026, 22:10 / sobota
I są pierwsze bramki i jest punkt.
Pokazali za potrafią, brawo.
8 sierpnia 2026, 22:12 / sobota
Niebo a ziemia w porównaniu z poprzednimi meczami. W pełni się zgadzam, że zniknięcie dywersantów Kapicia i Żelizki spowodowało odrodzenie linii pomocy, wreszcie nie było tam dziury, dobrze chodzi piłka, zawsze jest ktoś do odegrania.
Rzadki widok, gdy Lechia po strzeleniu gola nie cofa się, tylko dalej gra swoje.
Mniej głupich dośrodkowań do nikogo, więcej inteligentnych rozegrań - do których mamy zawodników - a będzie tylko lepiej. Napastnik potrzebny na cito no i oczywiście brawo Igor!
8 sierpnia 2026, 22:13 / sobota
Brawo! Walka ale i fajna gra piłką. Wiadomo Mena świetnie ale na chwilę. Boczni obrońcy naprawdę super. Zwłaszcza ten lewy .Bambecki póki miał siły też. Gdybyśmy mieli choć jednego stopera spokojnie wygralibyśmy ten mecz. Jebać obrażonych najemników!
8 sierpnia 2026, 22:14 / sobota
Brawo mlodzi ładnie się to oglądało w szczególności w pierwszej połowie, Mena jak profesor, dobrze nowi, jest nadzieja, że z tej mąki będzie chleb.
8 sierpnia 2026, 22:16 / sobota
Dobrze że udało się pkt zdobyć.. na plus na pewno pomysł na grę, zaangażowanie i ambicja, środkowym obrońcom brak doświadczenia dlatego każda wrzutka siała popłoch..
Mena harował jak wół, dwa nowe nabytki w obronie też na prawdę dobrze.. na minus na pewno Sonko. Mam nadzieję że Bambecki nie złapał jakiejś poważnej kontuzji.. bo zmienników brak…
8 sierpnia 2026, 22:22 / sobota
Dobre i to. Liczyłem na remis. Od czegoś trzeba zacząć.
8 sierpnia 2026, 22:25 / sobota
Biję się w piersi bo nie wierzyłem w chłopaków, a zagrali fajny mecz i przede wszystkim z jajem, bez tej bandy ch..a. Panowie szacun
8 sierpnia 2026, 22:36 / sobota
Na mega plus Madej i Bambecki, fajnie wyglądała współpraca Mena z Adkonisem, całkiem nieźle zaprezentowali się nowi boczni obrońcy ale już w sparingu było widać, że będzie z nich pożytek. Jak byśmy mieli napastnika to mecz był nawet do wygrania. Szacunek dla Meny bo jako jedyny z naszej wielkiej "4" zachowuje się profesjonalnie i zapierdala po całej szerokości boiska. Nojgi i Wójtowicz widać, że 1 liga to ich poziom bo niczym się szczególnym nie wyróżniają. Dołożyć do Madej jakiegoś doświadczonego drwala który umie wyskakiwać przy rożnych + dać kogoś szybkiego do ataku i można spokojnie grać. No i oczywiście z 4-6 chłopaków na zmiany bo widać było dziś po wpuszczeniu Górskiego jaka jest różnica w graniu juniorem na gracza doświadczonego.
8 sierpnia 2026, 22:57 / sobota
@Lechia.gda z oceną Meny na 6-tke to chyba się nie ta cyfra kliknęła, bo ślepy widział że był klasę lepszy od wszystkich innych na boisku, a i zaangażowanie było jak na kapitana przystało, piłkarz meczu
8 sierpnia 2026, 23:41 / sobota
Mena dzisiaj był WSZĘDZIE. W pierwszej połowie absolutnie to był jego mecz, w drugiej zabrakło prądu. Wspierał młodych w obronie, jednocześnie rozprowadzając całą grę ofensywną. Gdybyśmy tylko mieli takiego kapitana w końcówce poprzedniego sezonu...
8 sierpnia 2026, 23:43 / sobota
Popieram 6 dla Meny ? Chyba oglądaliśmy inny mecz.
8 sierpnia 2026, 23:59 / sobota
Mena szacunek za ten mecz.
9 sierpnia 2026, 02:59 / niedziela
10 dla naszych co pojechali tam
9 sierpnia 2026, 09:57 / niedziela
Miałem w planach po meczu uczepić się znowu Wójtowicza ale wybrnął pięknym golem. Mimo wszystko uważam, że on i Nojgi na poziomie 1 ligi z takim rywalem powinni robić większą różnice i dawać coś więcej niż tylko wybieganie. Szczególnie, ze w 1 połowie panowali w środku pola. Niedokładności było multum i nic nam to nie dało.
9 sierpnia 2026, 10:55 / niedziela
Dla Neugebauera usprawiedliwienia nie ma (dla mnie wczoraj najgorszy na boisku)
Wójtowicza trochę usprawiedliwia fakt, że jest rzucany po pozycjach i nie gra tam, gdzie gra najlepiej (a przynajmniej sam twierdził w jakimś wywiadzie w grudniu/listopadzie, że najlepiej się czuje na prawej obronie). Więc wczoraj jest trochę usprawiedliwiony, bo środek pomocy to kompletnie nie jego pozycja. Natomiast nie jest to już wymówka na zeszłotygodniowy mecz, gdzie na lewej obronie był najgorszy na boisku, rozumiem że nie ta strona, ale to tylko zmiana stron z prawej na lewą, nie można przez to tak fatalnie grać
9 sierpnia 2026, 14:34 / niedziela
Wójtowicz na prawej obronie to taki sam piłkarz jak z eks kalahura obrońca czyli dno dna. Widzicie sami jak ci co grali w ekstraklasie wyglądają na boiskach 1 ligi. Czyli oni się tak nadawali na esktraklase jak samochód terenowy na tor f1…. Jedynie Mena robi mega różnicę. Szacunek że gra i się stara a nie jak te obrażone kurwy. A tfu im na ryj
9 sierpnia 2026, 17:47 / niedziela
Wójtowicz nominalnie nie jest obrońcą, a skrzydłowym, pomocnikiem. Carver przerobił go na obrońcę z braku opcji, a i tak był lepszy od Jaunzemsa i Kłudki. Gdyby Dominik Piła nie odszedł, do tej pory nie miałby poważnej konkurencji.

Teraz jak Mena odejdzie, spodziewam się że Wójtowicz będzie grał właśnie na prawym pomocniku, wczoraj na środku zagrał trochę z braku sensownych alternatyw.

Ofensywną grupa w ogóle mi się już zarysowuje, wydaje mi się że będziemy grali Bambeckim na lewej stronie (bardzo fajny występ, okraszony debiutanckim golem), z Neugebauerem i Adkonisem w środku pola, Wójtowiczem na prawej, i ja docelowo w ataku widziałbym Głogowskiego. Pytanie czy będzie gra na dwóch napastników (Sonko w pierwszej połowie tragedia, ale z każdą minutą jakoś to zaczynało wyglądać, można mu dać trochę czasu i oceniać na koniec jesieni), czy na jednego - wtedy pewnie Adkonis na rozegraniu, a do Neugebauera trzeba będzie dostawić kogoś typowo defensywnego. Czy Wendt tu się nada? Najpierw niech wróci do zdrowia.

Boki obrony też raczej już wyglądają na docelowe.

Zostaje nam dwóch środkowych obrońców - obecni dwaj młodzi Madej i Ziółkowski to zawodnicy z potencjałem, ale ich odblokowanie będzie trwało kilka lat. Tutaj potrzebujemy nowych na już.

No i bramka, Weirauch może być "od biedy", ale ciągle wierzę w wymianę z Pogonią na zasadzie "Kapić za Holewińskiego", mimo że były plotki o przejściu Axela do Cracovii, ale dalej nie ma transferu.

Czyli jakiś wyjściowy skład mamy, ale absolutny brak rezerwowych. I to jest problem, z którym borykamy się od kilku lat.
9 sierpnia 2026, 20:34 / niedziela
Najpilniej to potrzebny stoper bo młody Ziółkowski niestety, ułatwia zadanie rywalom. Ciężkie zadanie przed chłopakiem postawili i nie ma co sie dziwić. Mam nadzieje, że tak zebrane doswiadczenie szybko zaprocentuje ale na teraz potrzebujemy lidera defensywy.
9 sierpnia 2026, 20:55 / niedziela
Za Antka który jest lewym obrońcą kupiłbym doświadczonego stopera, ale Madeja bym zostawił. Chłopak ma duży potencjał, a Antek niech wchodzi za Malova. Potrzebny jest bramkarz który będzie dyrygowal obrona i będzie w stanie celnie podać.
10 sierpnia 2026, 15:49 / poniedziałek
Ten mecz potwierdził, że w zespole brakuje wyraźnego trzonu i piłkarskiego kręgosłupa, wokół którego można budować. Transfery doświadczonego obrońcy, pomocnika oraz napastnika są potrzebne na już.

Wieczysta intensywnie szuka pierwszego bramkarza i fajnie byłoby to wykorzystac i dodatkowo wzmocnić tę pozycję Antonim Mikułko – zwłaszcza jeśli chcemy budować zespół na ludziach stąd. Do wzięcia jest jeszcze Paweł Dawidowicz, ale nie jestem fanem jego "talentu", a do tego pewnie sporo się ceni. Mena man of the match, na mega plus Bambecki.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.520