Gdańsk: piątek, 11 września 2026

Lechia Gdańsk- Pogoń Siedlce, piątek 21.08.2026 r. 20.30

strona 1/1

20 sierpnia 2026, 21:46 / czwartek
Mecz rozpoczniemy od uczczenia minutą ciszy Ś. P. Mateusza Bąka...

Potem zaś będziemy walczyć, także dla Niego, o pierwsze zwycięstwo w sezonie.

Trudno cokolwiek powiedzieć jak to będzie wyglądać. Miejmy nadzieję, że drużyna pokaże charakter i pod wodzą Camilo Meny zdobędzie trzy punkty.

Na trybunach ci co zawsze i to nie wszyscy...

My wierzymy!!!
21 sierpnia 2026, 19:36 / piątek
Dobra czas na 3 punkty. Mamy już dwóch rezerwowych. Typuję 2:0 i nie przyjmuję do wiadomości innego wyniku.
21 sierpnia 2026, 20:03 / piątek
Myślę że 3-0 byś zaakceptował.
21 sierpnia 2026, 20:43 / piątek
Ja póki co akceptuję że Mena to jest gość. A te pizdy sfochowane buty mogą mu czyścić
21 sierpnia 2026, 21:44 / piątek
Poszedłem na młyn pomóc w oprawie bo ludzi za mało było zajebiście do czasu jak gniazdowy napodal gkm coś tam ,moje serce krwawi z takimi fsiunami zgodami cały Gdańsk jebie gkm
21 sierpnia 2026, 21:47 / piątek
Coś tam to chodzi o nazwę miasta żeby inteligentni inaczej to zrozumieli jebać grudziadz
21 sierpnia 2026, 22:03 / piątek
Skoro po czerwonej gramy w przewadze to już się boję, czy tradycji stanie się zadość...
21 sierpnia 2026, 22:22 / piątek
Lekka ulga na sercu... światełko w tunelu... po tym meczu.
21 sierpnia 2026, 22:26 / piątek
Brawo, dzięki za walkę
21 sierpnia 2026, 22:30 / piątek
Tak jak pisałem w innym temacie, że czas na zero straconych. Cieszę się że się sprawdziło.
Brawo za ambitną walkę i wygraną.
21 sierpnia 2026, 22:31 / piątek
Tak jak pisałem wcześniej, Mena pan piłkarz. Niech te winyuki, kapcie i inne żelazka zobaczą co stracili, szacunek tysięcy ludzi
21 sierpnia 2026, 23:27 / piątek
Cieszą 3 pkt.. jeszcze potrzebne kolejne wzmocnienia , trochę się bałem aby jakiegoś farfocla nie dostali grając w przewadze. Wielki szacunek dla Meny, jedyny z naszych gwiazd który poprostu robi swoje i pokazuje charakter.
21 sierpnia 2026, 23:32 / piątek
Zaczyna to wyglądać mimo braku przygotowań i sklejania na nowo składu. Mamy naprawdę bardzo solidne boki obrony. Ten Szach wygląda na kota a stylem gry przypomina Menę też z ciągiem na bramkę i piłka mu nie przeszkadza. Brawo dla całej drużyny! Fajnie się to oglądało.
22 sierpnia 2026, 00:43 / sobota
Fajnie to w miarę wyglądało, potrzebują jeszcze czasu żeby się zgrać na pewno, Ukraińcy póki co nie wyglądają na szrot tylko całkiem solidnie, Dodaj w pierwszej połowie wyglądał słabo w drugiej było już dużo lepiej. Szach mat i 3 punkty :-) Jeśli Urfer nie będzie w chuja walił z pensjami to będzie dobrze. A Camilo nawet jeśli odejdzie ma mój szacunek, nie obraża się, walczy,nie odstawia nogi.Stary już się robię, ale za każdym razem kiedy wspominaliśmy naszą legendę płakałem jak dziecko. Ten moment kiedy zgasło oświetlenie, to pomyślałem, że Bączek dla znać, że nas słyszy
22 sierpnia 2026, 06:54 / sobota
1 liga to nie ekstaklasa, mnóstwo przestrzeni, czasu i możliwości zagrań. Nasi młodzi chcą, nie boją się i próbują grać kombinacyjnie. Oby tak dalej! Niestety bez napastnika, klasowej 9. Chociaż jakiegoś drwala co czoło dostawi tam gdzie trzeba nic z tego klepania nie bedzie. Weirauch co za gra nogami, co za spokój! Nie poznaje ale doceniam! Boczni obrońcy kolejny mecz z rzędu robią różnicę. Pan Piłkarz Mena wiadomo! Dziś nawet Wójtowicz w środku się odnajdywał, natomiast Nojgi... no przecież ten chłopak człapie jak zawsze ale teraz z opuszczoną głową, tak to on za chętnymi do gry kolegami nie nadąży. Szkoda, ze nie udało się domknąć meczu w końcówce ale mniejsza o to. Potrzebujemy punktow i napastnika jak tlenu!
22 sierpnia 2026, 07:55 / sobota
No i mamy to! :-) Gdzieś w Sektorze Niebo Bączek może być z drużyny dumny!

Kolejny mecz walki został nagrodzony. Tak jak już pisałem, Malov i Kopasek robią różnicę. Podkreślić należy aktywność Wójtowicza, zwłaszcza w drugiej połowie. Można mu zarzucać braki w umiejętnościach, ale nie woli walki. Do tego technicznie kilka razy fajnie się pokazał.

W przeciwieństwie do Nojgiego, któremu chyba się nie chce.

Za to Weirauch odżył. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że broniąc regularnie w meczach ekstraklasy utrzymałby nas w lidze.

Ogólnie nabytki na plus. Szach, wiadomo. 😉 Wpadł jak dzik w żołędzie i pozamiatał.

No i Mena, nasz kapitan. Klasa i zawodowiec! Ideałem by było gdyby został i wrócił z nami do e-klapy, ale wiadomo jak jest...

Walczymy dalej!
22 sierpnia 2026, 09:24 / sobota
I liga to nie tak daleko od Ekstraklasy. Kolejny mecz wygrany w środku, gdzie piłka chodzi jak należy, często na poziomie co najmniej ligi wyżej. Przyjemnie patrzeć, jak odrodziła się pomoc Lechii. Bijące serce drużyny. Trener Łupaszko wie, co robi, a bałem się, że to gość z przypadku. Gdyby dołożyć do tego jakość w ataku, można byłoby się bić o mistrzostwo ligi a nie tylko pewnie o baraże. Meczu w Chorzowie też nie musieliśmy przegrać, gdyby nie słabsza dyspozycja i zejście Kopaska.
22 sierpnia 2026, 10:27 / sobota
Ja to z tymi achami i ochami to bym się jeszcze wstrzymał. Prawda jest taka, że to zwycięstwo zostało wymęczone. Drużyna jest jeszcze totalnie nie zgrana. Latają tak naprawdę jak jeźdźcy bez głowy. Równie dobrze mogliśmy ten mecz przegrać. Ale widać, że zaczynają się zgrywać, zaczyna być widać drużynę, coś się tam zaczyna kleić. No i przede wszystkim są bardzo młodzi, co jest atutem dodanym. Z tej drużyny można zrobić naprawdę mocny zespół. Moim zdaniem Mena powinien zostać, bo to jest kapitan z prawdziwego zdarzenia. Gołodupiec powinien wysupłać pieniądze i płacić mu jak prawdziwemu zawodnikowi o klasę lepszemu od pozostałych. Zresztą trzeba gołodupcowi przyznać, że ma rękę do transferów. Bo co by nie mówić tamtą drużynę z zeszłego sezonu gdyby prowadził normalnie i płacił wszystko i nie zaprzepaścił swoją arogancją, a wręcz głupotą i nie umiejętnością zarządzania, to mieli byśmy dzisiaj puchary. Oni naprawdę grali zajebiście do pewnego czasu i gdyby dano im normalne warunki to dzisiaj Kapiczów, Bobczków, Żelizków byśmy na rękach nosili, a oni by dalej całowali herb na koszulkach. Szkoda, bo zbudował silną drużynę i spierdolił wszystko koncertowo. I co najgorsze po spadku zamiast ukarać ich zatrzymaniem na siłę w klubie puścił ich bez żadnych zysków jak by w nagrodę. A wszyscy obrażeni dostali by u mnie chuja w zęby, a nie wypłaty. I za spuszczenie klubu do niższej ligi i za ten ich śmieszny bojkot. Mam nadzieję, że nauczy się na swoich błędach i tym razem to co zbuduje będzie pielęgnował, bo wie ile to trudu kosztuje. Jeszcze pare wzmocnień i będziemy ponownie mieli drużynę na miarę naszych oczekiwań. Pamiętajmy, że oni wszyscy wchodzą do gry jak by z marszu. Bez wspólnych treningów, bez żadnego obozu przygotowawczego. Ot dzisiaj zgłoszony i jutro już gra. Więc ponownie z nadzieją zaczynamy patrzeć na klub i liczę, że jednak awansujemy bezpośrednio z pierwszego miejsca. Potrzebujemy tylko czasu i żeby gołodupiec się ogarną. TLG.
22 sierpnia 2026, 11:22 / sobota
Oby Madej bez kontuzji i dalej się tak rozwijał na środku defensywy bo łapie pewnośc siebie i mogą być z niego same profity. W tym udział miał Beskorowajnyj, który nie odstawiał nogi, głowy i całkiem dobrze wyprowadzał piłke. O Camilo wszyztko napisaliście powyżej, noigdy bym nie pomyslał, że z tej trójki Kapic, Zelizko, Mena to ten ostatni okaze się najbardziej lojalny. Brakuje napastnika to fakt, wydaje mi się że Adkonis może też odpalić bo ma przegląd pola i zmysł do kombinacyjnej gry. Cięzko dziś ocenić Dodaja ale gość nie grał od czerwca więc trzeba dac mi czas. Z 3-4 transfery powinny nam dać trochę spokoju, trzeba być dobrej myśli.
22 sierpnia 2026, 12:56 / sobota
Napastnik jest, tylko brakuje go na boisku. I to rzuca się w oczy, szczególnie w 3 ostatnich meczach. Też wydaje mi się, że te nasz achy i ochy wynikaja ze spełnienia naszej tęsknoty za ... zwykłym zwycięstwem. Ile to już było tych upokorzeń ? Zwycięstwo jest i to jak na ironię w grze z przewagą, co w nowym odczuciu wydaje się ekstremalnym obciążeniem. Wydawać by się mogło "niemożliwe" a jednak :) Niestety trochę dziegciu dodam, nasza gra w 11 na 10 nie wyglądała lepiej. We wczorajszym meczu poza Camilo podobała mi się gra Bambeckiego. W doliczonym czasie gry niczego nie spieprzył. Pięknie włączył się do pressingu. To on wyłuskał piłkę, ale miał przed sobą bramkarza i kilku obrońców i żadnego oczywistego wsparcia. Był skazany na oddanie strzału. Zrobił to, ale było tak gęsto, że został on zablokowany. Mimo to Bambecki znowu dopadł piłki i znowu spróbował strzelić ze skutkiem i jego przyczyną podobnie jak poprzednio. Zachował się bez zarzutu.
22 sierpnia 2026, 13:21 / sobota
Z całym szacunkiem Lille, ale Bambecki był praktycznie sam na sam z bramkarzem (dwóch obrońców po bokach ,ale w bezpiecznej dla niego odległości, możesz zobaczyć to w skrócie meczu). Niestety uderzał lewą nogą w kierunku bliższego słupka, gdyby przełożył na prawą miałby dużo większe szanse (warunek czy potrafi). Ogólnie Bambecki ma wg mnie potencjał, szybki, walczący , nie odstawia nogi ,a takich nam potrzeba.
22 sierpnia 2026, 14:16 / sobota
Widać było tydzień temu, że on nieszczególnie dobrze strzela prawą nogą, więc to raczej nie było rozwiązanie dobre
22 sierpnia 2026, 14:27 / sobota
Widzę Panowie, że w ocenie Meny jesteśmy zgodni. W związku z tym napiszcie co myślicie o jakimś fajnym transparencie doceniającym naszego Kapitana? Zaraz pojawią się głosy, że robi co musi. Nieprawda, mógłby się zachować jak banda upa i ,,jugol", a jednak gra i zap...la.
Może wizerunek Meny i podpis po hiszpańsku ,,prawdziwy kapitan"? Czy coś podobnego?
Może Camillo jakby zobaczył jaki szacunek tu zyskał chętniej rozważyłby pozostanie na kolejny sezon w Lechii?
22 sierpnia 2026, 23:22 / sobota
Niestety nie transparent, a pieniądze i dobre perspektywy mogą go u nas zatrzymać. I tego nam potrzeba, żeby został.
23 sierpnia 2026, 12:52 / niedziela
@Rynio61, masz rację, że pieniądze i perspektywy, dlatego chodziło mi o to, że to mógłby być bonusik, który może przeważyłby szalę, wątpliwe ale jednak. Normalnie nie przyszłoby mi to do głowy, ale nasze gwiazdy pokazały, że nie jest normalnie, dlatego tym bardziej warto podkreślić postawę Camillo. Szacunek tysięcy kibiców to nie jest coś co kupisz, tylko co możesz zdobyć
swoją postawą
Rynio zdrówka brachu
23 sierpnia 2026, 16:55 / niedziela
@czarny74 uważam że możnaby by coś ogarnąć, bo tak jak ktoś napisał powyżej, z trójki Kapić Zhelizko i Mena wydawało się że Mena pierwszy odejdzie...Brawo Mena!
25 sierpnia 2026, 16:08 / wtorek
Transparent doceniający Menę jako kapitana nie spowoduje że będzie chciał tu zostać, ale na pewno byłby mocną szpilką wymierzoną w poprzedniego kapitana.
25 sierpnia 2026, 17:39 / wtorek
@stegowany, dlatego pisałem, że to mógłby być bonusik, tak jak Rynio61 napisał, przede wszystkim kasa i perspektywy. Jeśli chodzi o szpilkę wbitą kapciowi, to obawiam się, że nawet szydełko wsadzone w odbyt go obejdzie, szkoda klawiatury na tego ..ujka
Białozielone kolego

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.557