Gdańsk: piątek, 11 września 2026

PP MKS Kluczbork - Lechia Gdańsk 01.09.2026 r. godz. 19

strona 1/1

1 września 2026, 09:02 / wtorek
Ten mecz musimy wygrać!

Spotkanie będzie ciekawe z racji tego jaki skład wystawimy. Miennicy j nowe nabytki dostaną szanse sie pokazać. Zapewne Holewiński w bramce a Mena na ławce.

Niemniej jednak nie spodziewam się innego wyniku niż zwycięstwo! Z całym szacunkiem dla przeciwnika, ale to nie jest renomowana Puszcza Niepołomice. 😉

Transmisja ma być gdzieś na PZPN+. Ponoć wystarczy założyć konto i oglądać za darmo.

Puchar (oby!) znowu będzie nasz! 😉
1 września 2026, 10:24 / wtorek
Skład będzie bardzo eksperymantalny.
Debiut bramkarza - Holewiński.
Myślę też że zagramy na 3 obrońców: Madej, Łopata i Ziółowski.
Wahadła to Bambecki i Wójtowicz lub któryś junior.
Środek: Ivanow i Atkonis albo Górski.
Atak: Blanuta i Głogowski.
1 września 2026, 10:43 / wtorek
Miało być oczywiście: "Zmiennicy i nowe nabytki". Szkoda, że po zatwierdzeniu posta nie można edytować.
1 września 2026, 16:57 / wtorek
Coś w kwestii transmisji wiadomo? Na klubowym YT może jest jakiś plan?
1 września 2026, 17:45 / wtorek
na pzpn+ czy czymś takim ma być transmisja
1 września 2026, 17:58 / wtorek
Przecież w pierwszym poście już napisałem gdzie będzie transmisja...
1 września 2026, 19:02 / wtorek
Umiejscowienie kamery transmisyjnej na tym kurniku to jakaś tragedia. Męczarnia straszna będzie.
1 września 2026, 19:54 / wtorek
Bez wprowadzenia zmian, może być duży problem, aby pokonać średniego III-ligowca.
1 września 2026, 19:54 / wtorek
Słabo. Widać że to głównie juniorzy grają. Jeśli Głogowski jest kapitanem to nie mam pytań.
1 września 2026, 20:01 / wtorek
Sztab i prezes powinni się poważnie zastanowić czy gramy na maxa w Pucharze czy odpuszczamy. Bo dla mnie to jakieś nieporozumienie wystawiać dzieciaków i liczyć że to przepchną, a jak widać sznase coraz mniejsze na kolejną rundę... 1:0
1 września 2026, 20:52 / wtorek
Jeszcze cztery
1 września 2026, 20:52 / wtorek
Koniec. 1:2 Będziemy mieli wielką pociechę z Dodają i Szacha, przyjemnie się ogląda tych chłopaków z piłką przy nodze.
Ps. MarYo zakładaj wątek meczowy z Niecieczą bo masz serię 3 Win.
1 września 2026, 20:53 / wtorek
Trzeba pamiętać o nieciekawym terminarzu i o tym, że większość nie przepracowała okresu przygotowawczego. Nie ma się dziwić, że na 3 ligę trener wystawia juniorów - to podobny poziom,
Puki co trener broni się decyzjami zarówno przed jak i w trakcie meczu.
1 września 2026, 20:54 / wtorek
Najlepiej już zakładaj. Brawo drużyna, brawo trener, mądrze to rozegrał.
1 września 2026, 20:57 / wtorek
Brawo! Niektórzy zapominają że to nie jest jeszcze gotowy zespół. Trzecia wygrana z rzędu.
1 września 2026, 20:59 / wtorek
Pierwsze pucharowe koty za płoty. Trochę się pomęczyliśmy, ale ostatecznie jesteśmy w 1/16.

Na plus Holewiński broniący sam na sam. Dobrze zmianami zareagował Łopaszko. Nie czekał zbyt długo. Widać, że nowe nabytki robią różnicę. Wójtowicz również aktywna zmiana.

Odnośnie Pucharu Polski to ja bym grał o pełną pulę, z pewnymi odstępstwami dla odpoczynku (tak jak dzisiaj Mena). Mecze w PP także pozwolą lepiej się zgrać a tego mamy mało.

Trochę irytował komentator. Słychać było, że lubi pogadać sam ze sobą. Merdał debiutantów a za "lechitów" powinien mieć dożywotni zakaz komentowania meczów Lechii.

Inna sprawa, że PZPN ogarnął siedemnaście transmisji spotkań pucharowych w tych dniach, chociaż to PZPN+ nie wszędzie mi działało.

A tak na koniec to trzecie z kolei zwycięstwo drużyny cieszy. :-) Jedziemy dalej!
1 września 2026, 21:01 / wtorek
Bardzo dobry Holewiński! Najgorsi Ziólkowski mimo gola i pomyłka Głogowski. Dodaj I Szach to zupełnie inny poziom. Brawa dla Sonko, jest jaki jest ale próbuje. Gol na wagę zwycięstwa super. To jest puchar sklad był jaki być powinienem na takiego rywala. Obraz meczu wedle przewidywań ale daliśmy radę. Odpoczywać przed ligą.
1 września 2026, 21:14 / wtorek
W tym roku, premia za puchar to grupa w pucharach czyli 10mln euro, cztery mecze w tym większość z nich u siebie, trzeba być skończonym debilem by odpuszczać.
Już nie ma Wisły, Zagłębia zaraz Legii. Plus można przy farcie wjechać do finału nawet nie trafiając na zespół z eklasy. Z resztą czym się kończy odpuszczanie to pokazał poprzedni sezon.
1 września 2026, 21:25 / wtorek
Pierwsza połowa zagrana rezerwami obnaża kompletną posuchę ławki. Po dokonaniu zmian pojawiła sie nadzieja na to, że Wójtowicz, Szach i Dodaj przepchną wynik. Bogu dzieki udało się, ale jakość gry ( mówię o drugirj połowie, po w pierwszej nie było ani gry a już tym bardziej jakości) pozostawała wiele do zyczenia, szczególnie takich piłkarzy jak Ziółkowski, Danielewski, Żakowiecki . Średnio poruszali się Iwanow, Sonko, chociaż starał się być w grze. Ciekawiło mnie, jak zaadoptuje sie ten Rumun. W tym meczu nie miał wielu okazji. Siła strzału jeszcze mniuejsza od sredniej zespołu, czyli z 30 km/godz., czym nie postraszyłby bramkarzy na orlikach. Ale nic, oby chłopaki dalej doskonalili swą grę a fart nie opuszczał ich.
1 września 2026, 21:50 / wtorek
Ludzie, ci nowi piłkarze są w totalnie różnym okresie przygotowania. To i tak cud że tak to wygląda i sytuacja została ogarnięta.
1 września 2026, 23:38 / wtorek
Żakowiecki to pomijając straconą bramkę to akurat grał całkiem nieźle, najlepiej z juniorów bym powiedział. A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że on jest (jeśli dobrze pamiętam) nominalnie środkowym pomocnikiem. Danielewski (to z kolei nominalny napastnik) też tak tragicznie na lewej obronie nie wyglądał. To już gorzej zagrali nieco bardziej doświadczeni koledzy, jak Ziółkowski, Madej też bez szału (to chyba on słabo główkował przy straconej bramce), Sinkiewicz, Adkonis czy jeszcze starszy Głogowski.
2 września 2026, 11:52 / środa
Cel został osiągnięty, nie ma co marudzić. Źle, że grali młodzi? To kiedy mają grać i łapać ogranie? W lidze? Pierwsze dwa mecze pokazały, że to za wysokie progi dla większości z nich na ten moment ich piłkarskiej kariery, a uczciwie trzeba przyznać, że swoje zrobili, trzymali wynik do momentu wejścia doświadczonych zawodników, brawo sztab za rozegranie tego meczu w kontekście piątkowego spotkania.
Jednak żeby nie było za słodko, ten mecz pokazał przepaść między pierwszym składem, a ławką. Nie chcę marudzić, ale przyjdą kartki, tfu... urazy i jesteśmy w d.... .Potrzeba jeszcze konkretnych zmienników, mam nadzieję, że prezio uczy się na błędach i działa w tym kierunku.
Pozdro dla wszystkich
2 września 2026, 12:11 / środa
Słuszna uwaga, ale pocieszające jest, że taki hurtowy wysyp rezerwistów, aby się ogrywali, w lidze nam już nie grozi. A jeden, dwóch w towarzystwie lepszych piłkarzy, nie rzutują tak na wynik meczu. Zresztą Holewiński, Bambecki i, jak słusznie mnie poprawiono, mimo pewnych błędów, również Żakowiecki pokazali, że mogą dać rady i wspomóc, kiedy będzie taka potrzeba.
2 września 2026, 12:32 / środa
W punkt, zgadzam się z tym twierdzeniem, teraz tych rezerwowych to było z 9, więc to kumuluje w sobie brak minut, zgrania i przede wszystkim w tym przypadku doświadczenia - chciałbym zauważyć, że podobno wczorajszy pierwszy skład Lechii był najmłodszym w XXI wieku na szczeblu centralnym - średnia wieku 19,8. A i tak w tym składzie nie przegrali pierwszej połowy, więc aż takiej tragedii nie ma. Aczkolwiek nadal uważam, że dużym problemem jest brak rezerw, w których mogliby się ogrywać takie chłopaki jak np Ziółkowski czy zaraz wracający po kontuzji Mavraj, a na wiosnę tego roku mogli tam grać Bambecki czy Głogowski/Sonko, na pewno by to dzisiaj zaprocentowało w jakiś sposób
4 września 2026, 12:52 / piątek
Losowanie 1/16 - 17 września 2026, 14:00.
W tej fazie rozgrywek pozostało 11 klubów z ekstraklapy.
4 września 2026, 15:22 / piątek
Ciekawą datę wybrali.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.021