Gdańsk: piątek, 16 maja 2025

TRANSFERY

strona 424/500

13 stycznia 2013, 12:02 / niedziela
Wiem, wiem, to był żart ;) Zresztą on ma w Krakowie otwartą swoją szkółkę piłkarską.
13 stycznia 2013, 12:05 / niedziela
Podawałem przykłady wcześniej.Z tych ,o których mówiłem odpada zapewne Teodorczyk, no to za niego np Cani . Gwarancji nie ma nigdy, ale tak patrząc to .... Liczenie ,że Bobo coś wyczaruje z obecnej kadry to jak planowanie życia w oparciu o wygraną w totolotka
13 stycznia 2013, 12:07 / niedziela
Tyle, że oprócz umiejętności piłkarzy w każdej drużynie ważny jest też team spirit a taki Cani raz dwa by to wszystko rozpieprzył.
13 stycznia 2013, 12:10 / niedziela
Nie przesadzaj. To już zadanie trenera by takie rzeczy ogarnąć.
13 stycznia 2013, 12:14 / niedziela
Traore też przychodził do Lechii z łatka konfliktowego.
Ale o czym tu Panowie dyskutują takiego gracza w Lechii jak Cani nie ma co oczekiwać.
13 stycznia 2013, 12:16 / niedziela
Ogarnął by albo by nie ogarnął. Możemy tylko gdybać.
Tak wogóle to Andreu do kiedy ma ważny kontrakt? Mam cichą nadzieje, że wkońcu zacznie coś swoją grą prezentować.
13 stycznia 2013, 12:18 / niedziela
Andreu,Brożek i Colombo mają umowy do końca sezonu i czas działać w tej sprawie.
Brożek moim zdaniem zasłużył na nowy kontrakt.
13 stycznia 2013, 12:20 / niedziela
Po tym co się dało ostatnio usłyszeć , to do czasu zmiany właściciela nie ma sensu oczekiwać czegokolwiek. Można się łudzić conajwyżej ,że z taką filozofią w kolejnym sezonie uda się utrzymać ekstraklasę. Bełchatowa i Podbeskidzia już nie będzie.
Mówienie ,że za 50.0000 miesiecznie można śćiągnąć samych Rasiaków to dopiero mijanie się z prawdą i tworzenie mitu
13 stycznia 2013, 14:23 / niedziela
Lubie Piotrka ale czym takim zasłużył na nowy kontrakt, Zobaczymy jaką formą błyśnie w tej rundzie bo w poprzedniej był przesłaby
13 stycznia 2013, 15:09 / niedziela
Z tego co pamiętam Piotrek trafił do Lechii tuż przed startem sezonu,bez okresu przygotowawczego.Z meczu na mecz było widać,że coraz lepiej funkcjonuje na boisku.
Pod koniec rundy jego dobrą dyspozycją dostrzegł nawet selekcjoner reprezentacji;)
Ale przede wszystkim,przynajmniej dla mnie głównym powodem dla którego Brożek powinien zostać jest to,że nie stać nas na lepszego lewego obrońcę,przykre ale tak to niestety teraz wygląda.
13 stycznia 2013, 16:00 / niedziela
Moim zdaniem z trójki Andreu,Brożek,Colombo przedłużać kontrakty można tylko z Andreu i Piotrkiem Brożkiem .
13 stycznia 2013, 16:10 / niedziela
Sebastian Mila złamał nos podczas treningu, wiec mozna powiedziec, ze i tak by sie nam nie przydal w rundzie wiosennej, o ile mozna tak powiedziec.

odnośnik
13 stycznia 2013, 16:35 / niedziela
A niby dlaczego miałby mieć straconą rundę?
Jak już coś wrzucasz to najpierw przeczytaj materiał.
- W poniedziałek Sebastiana czeka kontrola laryngologiczna. Dopiero wtedy powinno się okazać, kiedy będzie mógł wrócić do zajęć z resztą drużyny. Wszystko wskazuje jednak na to, że stanie się to najwcześniej za tydzień - dodaje dr Sznajder.
13 stycznia 2013, 16:37 / niedziela
"wiec mozna powiedziec, ze i tak by sie nam nie przydal w rundzie wiosennej, o ile mozna tak powiedziec." piękne stwierdzenie, chyba najładniejsze jakie tu widziałem
13 stycznia 2013, 18:07 / niedziela
Można tak powiedzieć.
13 stycznia 2013, 19:15 / niedziela
Uważam, że Brożek i Kolombo po solidnym przepracowaniu przerwy zimowej mogą dojść do bardzo dobrej dyspozycji.
Co do testowania młodych piłkarzy z III-V lig. To bardzo dobre podejście. Gdy będą o nich mówić fachowcy, cena wzrośnie 10-krotnie. Gdy ich nazwiska pozna piłkarska Polska, staną się dla nas niedostępni a i sami bardziej będą zainteresowani graniem w ligach, gdzie płace są z innej półki/. Wszołka a wcześniej Milę wyciągnął z Lechii … bobo. Nam dał Rasiaka. Nadszedł czas, aby zrehabilitował się za to i pozyskał dla naszej sprawy młode talenty, które swą ligową przygodę a może i karierę zaczną w Gdańsku.
Póki co kanał „kolega koledze” jest w takich sprawach najskuteczniejszy.
13 stycznia 2013, 20:01 / niedziela
W polskich niższych ligach ok -zdarzało się wyłowić perełki. Jaki piłkarz przyszedł z 3 czy 5 ligi zagranicznej i zabłysnął. Nie tyle do Lechii co w ogóle w skali ligi ?
Proszę bez przykładu Colombo który nie wiem skąd przyszedł , ale trudno o nim po 100min na boisku pisać ,że błysnął.
13 stycznia 2013, 20:43 / niedziela
Deleu przyszedl z jakiejs czwartej ligi brazylijskiej
13 stycznia 2013, 21:19 / niedziela
Ricardinio z 2 Polskiej i z podobnie jak Deleu z 4 brazylijskiej, nich szukają
13 stycznia 2013, 22:04 / niedziela
Ricardinio przyszedł z polskiej ligi. Deleu poza kilkoma ostatnimi meczami to wyglądał właśnie na 4-to ligowca
14 stycznia 2013, 12:49 / poniedziałek
edwindopot:

Trochę na siłę bronisz własnej tezy. Deleu miał wcześniej problemy, ale teraz pokazał, że stanowczo umie grać w piłkę. I jeśli mamy wyłowić kogoś jego pokroju, czlowieka, który naprawdę robi różnice, to jak dla mnie nasi przeskauci mogą infiltrować nawet piątą ligę Górskiego Karabachu.
14 stycznia 2013, 13:56 / poniedziałek
Zbierz do kupy wszystkie występy Deleu i jeszcze raz napisz ,że to człowiek ,który robi różnicę. Na razie to ma na koncie dziesięć dobrych meczy i 30-sci tragicznych
14 stycznia 2013, 14:12 / poniedziałek
Deleu miał idealne wejscie do Lechii. Najlepszy prawy obrońca ligi w tamtym momencie. Wtedy przyszła poważna kontuzja, przez którą stracił CAŁY okres przygotowawczy. Miał więc zero przygotowania.

Wrócił do treningów w połowie rundy, i pod koniec grał już pozytywnie. Teraz też gra pozytywnie.
14 stycznia 2013, 14:40 / poniedziałek
No dokładnie, miał dobry start i dobre ostatnie meczy. Zostają dwa lata gdy był najsłabszym ogniwem. To na razie nie uprawnia by pisac o nim ,że robi różnicę
14 stycznia 2013, 14:59 / poniedziałek
Ja bym o naszą prawą obronę się tak nie martwił. Deleu poprawił się we wszystkich , poza szybkością, elementach gry. Gdy przyglądam sie jego grze, dostrzegam spore podobieństwo między nim a Marcello z Realu, tyle że ten drugi jest bardziej masywny. Czy 4-liga brazylijska to dobre miejsce do poszukiwań ? Na pewno działa tam niezły skauting i co lepszych wyłapują miejscowi ale biorąc młodego z zadatkami na dobrą grę uprzedzasz miejscowych, ktorzy mówia : ten pogra z rok, przyjrzymy mu się póxniej a potem zobaczymy. A gość znika i leci do Gdańska , czy do Łodzi jak niegdyś Paulinho ( obecny reprezentant Brazylii) . Ponadto tych 4 lig jest tam pewnie z kilkadziesiąt.
Ale jasne promocja polskich - młodych i zdolnych piłkarzy ma dodatkowe wartości . Paradoksem jest jednak to, że im wiecej za młodu skorzysta z treningów w dobrej drużynie i grze w ekstraklasie, tym szybciej znika z niej .
14 stycznia 2013, 15:10 / poniedziałek
edwinsopot @ większych idiotyzmów na tym forum nie czytałem... Przez dwa lata Deleu był najsłabszym ogniwem? Takie rzeczy może pisać tylko osoba, która nie interesuje się meczami Lechii.

Deleu w swoim pierwszym sezonie zagrał 28 spotkań i był jednym z najlepszych prawych obrońców w lidze. Następny sezon był fatalny. Fakt, ale fatalny sezon miała CAŁA DRUŻYNA. W tym sezonie Deleu zagrał na razie w 8 meczach z czego słabo zaprezentował się w 3-4. Dodatkowo trzeba nadmienić, że w ostatnich 4 występach Deleu był jednym z najlepszych piłkarzy Lechii.

Więc ja się pytam gdzie są te 2 lata w których Deleu był najsłabszym ogniwem? Panie edwinie czas najwyższy zacząć śledzić mecze Lechii, albo dać sobie spokój z tym forum.
14 stycznia 2013, 15:15 / poniedziałek
No czekaj , czekaj. Pierwsza runda po przejściu ok i obecny sezon oceniam jak Ty, tu się zgadzam się. Potem dwa sezony lipy, ostatni na T29 gdzie m.in. załatwił Legii w pojedynkę finał PP i cały poprzedni. Gdzie się mylę ?
14 stycznia 2013, 15:25 / poniedziałek
Na pewno w obliczeniach, bo Deleu rozegrał u nas 2,5 sezonu (10/11, 11/12 i połowa 12/13) ;)
14 stycznia 2013, 15:33 / poniedziałek
Deleu -Co najwyżej zeszły sezon słaby -ale kto w Lechii miał dobry zeszły sezon.Nawet Art miał więcej kartek niż bramek.
14 stycznia 2013, 15:54 / poniedziałek
Zeszły sezon na plus moze zaliczyć jedynie Pawłowski (a w zasadzie pół sezonu). Reszta była cieniem samego siebie.

Czepiają sie wszyscy Edwina, ale ja go rozumiem. Tu nie chodzi o to, gdzie i ile grał Deleu, z jakiego poziomu rozgrywek trafił.
Generalnie chodzi o to ze przeszukiwanie niższych lig ma słuzyć ewentualnie uzupełnianiu składu zawodnikami z jakims tam potencjałem. Nie mozna z tego zrobić głównego "źródła zasilania".
Wszyscy tu podaja przykład Machaja, a zapominają ze do tego należy dopisać z 10 innych którzy tez tak trafili ale nie wypalili i po różnej długosci epizodach w rezerwach czy ME wypadli z Lechii.
Ja twierdzę ze mamy za małoskuteczny skauting i nie ma co liczyć na to ze co runde pojawi sie jakiś "Machaj".

ps. Zresztą na razie Machaj pokazał ze ma potencjał, ale jeszcze nie stał sie jakąs podporą drużyny, ja czekam na to aż stanie sie faktyczny liderem środka pola i zastąpi w przyszłosci Surmę (oczywiscie nie chodzi mi tu o samą pozycję)

TYLKO LECHIA!
14 stycznia 2013, 16:22 / poniedziałek
W poniedziałek do Gdańska przyleciał ofensywny pomocnik z Francji – Samuel Pietre. 28-letni zawodnik dołączył do drużyny Lechii, która przebywa już na zgrupowaniu w Cetniewie.
Pietre to wychowanek Paris Saint-Germain, gdzie grał głównie w zespole rezerw. Występował też m.in. w greckim Levadiakosie. Ostatnio występował we francuskim AS Poissy.
14 stycznia 2013, 17:09 / poniedziałek
Deleu piach zaczął grać jeszcze na T29. Widać wielu już nie pamięta jak przegrywał rywalizację z takimi mocarzami jak Janicki czy Pietrowski. Mówią ,że pamięć kibica jest tak długa jak ostatni mecz i jak widać czasem to prawda. Póki co to Deleu w pojedynkę przegrał więcej meczy i zanotował więcej "asyst" przy bramkach rywali niż zrobił dobrego , a prawa obrona nawet w poprzednim fatalnym sezonie "wyróżniała się " mizerią. Nie wiem , może nie pamiętacie , może tych meczy po prostu nie widzieliście. Za całokształt w Lechii co najwyżej dostateczny z minusem.
Dla jasności nie skreślam go i uważam ,że w formie z końcówki jesieni może dać Lechii wiele dobrego. Pozostałe kwestię Cygnus ujął idealnie, więc z mojej strony koniec tematu Deleu i piątoligowych wzmocnień.

Póki co to z piłkarzy ,o których pisałem ,że warto się starać Teodorczyk jest w Amice , Brzyski w Legii, Mila w Śląsku. U nas Buzała. Został Wróbel, ewentualnie Cani. To pokazuje ,że jeżeli z założenie nie chcemy byc w tej lidze piłkarskim tłem to byli oni w zasięgu.

W dobie kryzysu zakładanie ,że na mecze drużyny marnej sportowo i grającej o pietruszkę będzie przychodzić 20.000 to utopia. W klubie liczą ,że piknik zachowa się jak fanatyk i przyjdzie tak czy srak. Nie przyjdzie.Dziura w budżecie jeszcze wzrośnie. Ktoś napisał ,że zostaje płacz w internecie. Może tak , a może ktoś się obudzi zanim będzie za pózno. Nie obchodzi mnie też czy moje zdanie jest popularne czy nie. Historia pokazała wielokrotnie ,że większość (mówiąca o tym ,że należy oszczędzać) niekoniecznie ma rację. Zawsze uważałem i kierowałem się zasadą ,że lepiej koncentrować się na tym jak więcej zarobić niż na czym oszczędzić i uważam tak nadal
14 stycznia 2013, 19:53 / poniedziałek
Deleu? Kilka meczów naprawdę super, kilkanaście niezłych, reszta parodia. Nic więcej.
Ten murzyn z Francji to pewnie też przez znajomego znajomych bo z takim cv to żaden poważny piłkarz nie jest. Powoli to wszystko zaczyna przypominać Kafarskiego i jego kilkadziesiąt testowanych pajacyków na czele z pamiętnym czteropakiem z Nigerii. A chociażby na takiego Brzyskiego było warto zwrócić uwagę...
14 stycznia 2013, 20:06 / poniedziałek
AS PUSSY ?
14 stycznia 2013, 21:55 / poniedziałek
odnośnik
benzema w Lechii, jutro będzie oficjalne info.
14 stycznia 2013, 22:06 / poniedziałek
No wreszcie jakiś sensowny transfer... Chociaż chyba RvP byłby lepszy :/.
14 stycznia 2013, 23:02 / poniedziałek
odnośnik

i wilk w Lechii
14 stycznia 2013, 23:52 / poniedziałek
A juz myślałem ze coś przeoczylem :) a tu tylko fota Baka
15 stycznia 2013, 07:45 / wtorek
A ART jednak w Turcji :odnośnik
15 stycznia 2013, 08:56 / wtorek
Nie, żeby mnie to dziwiło, ale niektórzy są niereformowalni. Chcą mieć jabłko i zjeść jabłko.

Ktoś pisze, że nie rozumie strategii oszczędzania. Nie chodzi tyle o oszczędzanie, a nie wydawanie wiecej niż się ma. Czy w gospodarstwie domowym wydajesz więcej niż masz?

Ale ok założmy, ze wydać wiecej niż się ma. Skąd wziać siano? Jak to skad? Od Kuchara! I potem te same osoby, ktore chcą wydawać więcej będą ryczeć jaki ten Kuchar krwiopijca i czemu się klub zadłuża....

Ta sama grupa ludzi chce transferów - Teodorczyk, Brzysk itd, ale z drugiej mańki chce, zeby w Lechii grali wychowankowie, utożsamiajacy sie z klubem.

A ja napisze tak - nie trzeba Lechii wielkich transferów, szczegolnie za pożyczone pieniądze. Zrozumiał to sztab, teraz młodzież musi to zrozumieć - liczy się praca, praca i jeszcze raz praca, a będziemy mieli z niej pocieche.

I na koniec - wszyscy internetowi mędrcy - idźcie i przedstawcie swoje racje Bobowi. Jego drzwi na T29 są zawsze otwarte - dla każdego, jestem pewien, ze w Cetniewie też tak jest.
15 stycznia 2013, 13:20 / wtorek
Bardzo upraszczasz.
1) podpisując kontrakt nie wypłacasz całej sumy w dniu podpisania, więc rzecz w tym ,że teza opiera się na tym ,że silniejsza kadra wcale niekoniecznie wpłynie na wzrost zadłużenia. Paradoksalnie ta słabsza i tansza może je spowodować
2)grać wychowankami... brzmii pięknie i chyba wszyscy by tego chcieli, tyle ,że po jesieni dużo się o tym piszę , a rzeczywistość tak różowa nie jest. Występy Łazaja i Kacprzyckiego raczej nie uprawniają do myślenia ,że Lechię można dziś oprzeć na wychowankach. Mało realne póki co niestety.
3) do Boba?, myślę, że akurat on nie miałby nic przeciwko transferom w/w graczy

pozdrawiam
15 stycznia 2013, 13:53 / wtorek
odnośnik

może go wziąść, bysmy mieli kase na jakiś transfer
15 stycznia 2013, 15:15 / wtorek
przypadek tego gościa wskazuje na problem wywiązywania się przez pracodawcę , w tym przypadku - właściciela klubu, z zawartych kontraktów. Mówimy oczywiście o powaznych pracodawcach a nie jakich wojciechowskich, Królach czy jakis Cypryjczykach. Gść musi brać niezła kapuchę i to pewnie przez 2-3 lata , że ten właściciel jest gotowy dopłacić 200 tysiaków na nieroba. tylko po to , by rozwiązać dalsze zobowiązania
15 stycznia 2013, 15:34 / wtorek
200 tysięcy dalasi gambijskich ...
15 stycznia 2013, 17:44 / wtorek
Tuszyński idzie na wypożyczenie:

" Jestem jeszcze młodym zawodnikiem i chcę grać na trochę wyższym poziomie niż III liga - mówi Tuszyński w rozmowie z trojmiasto.sport.pl. - Po rozmowach z kierownictwem Lechii ustaliliśmy, że w rundzie wiosennej będę wypożyczony do innego klubu. To będzie zespół ze środka tabeli I ligi, ale na razie nie chcę zdradzać jego nazwy. Do końca tygodnia sprawa powinna się wyjaśnić - informuje Tuszyński."

Srodek tabeli I ligi? Hmmm śmierdzi tam zepsutą rybą, jakby tam wlazł to niech nie wraca, nawet jak bedzie królem strzelców I ligi.

TYLKO LECHIA!
15 stycznia 2013, 17:49 / wtorek
Obstawiam Olimpie Grudziądz.
15 stycznia 2013, 18:18 / wtorek
Też tak myślałem, że tam wyląduje - ale chyba będą to Stróże
15 stycznia 2013, 18:39 / wtorek
odnośnik

dobre:) szczególnie zdjecie fajnie nawiazuje do tematu

TYLKO LECHIA!
15 stycznia 2013, 19:10 / wtorek
Mało to ma wspólnego z naszymi transferami ale,że co niektórzy przymierzali go do nas to wrzucę.odnośnik Chłopak jakis dziwny jest.
15 stycznia 2013, 19:11 / wtorek
za wp...

Transferowa saga z Pawłem Wszołkiem trwa. Wydawało się, że piłkarz Polonii Warszawa odejdzie jednak do Hannoveru 96, ale nic z tego. Najnowsze doniesienia są takie... że Wszołek za granicę się nie wybiera.

(dziennikarskie pierdolenie)

ale ciekawe jest to zdanie:
"Sam piłkarz ponoć nadal rozważał temat swojej przyszłości. I podjął decyzję, że H96 podziękuje - Nigdzie nie lecę. Jadę za to na zgrupowanie Polonii Warszawa do Cetniewa - jego słowa cytuje "Przegląd Sportowy" na swojej stronie internetowej sports.pl"

Czyli moze jedzie pogadac z Bobem nt przygarniecia go ;]
1 ..... 422 423 424 425 426 ..... 500
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.891