John Carver musi odejść
strona 2/2
2 grudnia 2024, 23:44 / poniedziałek
Tak, mądrze mówisz Urfer chce podciąć gałąź na której siedzi, a Blackwell ukręcić bata na własne plecy i powróz na swoją szyję. Knują intrygę by samych siebie czym prędzej wysadzić z siodła, by im nikt nie przeszkadzał skręcić sobie samym karku. Aby się to wszystko jak najprędzej stało, chcieli początkowo zatrudnić na trenera Jasia Fasolę albo lepiej błazna z londyńskiego cyrku. Niestety żaden z nich nie miał licencji UEFA.
3 grudnia 2024, 06:42 / wtorek
Castorp,
Jesteś niereformowalny... Trudno Ci zrozumieć kto jest odpowiedzialny za obecny stan ? Za ten beznadziejny wygląd personalny kadry odpowiada kevin... Za wymianę sztabu odpowiada kevin... Co za tym idzie za wygląd kondycyjny odpowiada kevin... Za sprowadzenie 60 letniego kolegi z 50 meczami na koncie odpowiada kevin... W tej sytuacji pierwszą osobą do wyjebania powinien być nikt inny jak.... Kevin....ale wierz dalej w kevinka i super słupa urfera ten przecież w swoim portfolio ma same sukcesy w prowadzeniu klubów ...
3 grudnia 2024, 08:42 / wtorek
Tja, Kevin sam w domu i podnosi winę prawie za wszystko zło. No tak, nie jesteśmy tylko odpowiedzialni za trzęsienie ziemi, gradobicie i koklusz, żali się Kevina.
3 grudnia 2024, 09:20 / wtorek
Odpowiedzialnymi za obency stan nie jest Blackwell tylko Urfer gołodupiec, Mandziara, który nas w dupie zostawił i pośrednio Jadczak z WP za swój artykuł, po którym Urfer jest w Polsce spalony. Co do Blackwella, to śmieszne jest że niektórzy piszą że wszystko co złe to on a wszystko co dobre to Grabowski. Jasne, że Grabowski jest dużo sympatyczniejszy, super swój chłop, ale zachowajmy jakieś resztki obiektywizmu. Ja też Blackwella za pewne rzeczy nie lubię i wolałbym aby zupełnie inaczej wyglądało zarządzanie klubem, jednak nie zmienia to obiektywnej oceny zarówno jego jak i Graby.
3 grudnia 2024, 11:03 / wtorek
Wcale nie jesteś obiektywny.
Ile meczów rozegrali w 1 lidze Mena i Bobcek,a ile w eklapie?
Graba nic nie mógł poradzić,że na zeszły sezon styknęło,a już teraz widać braki.
Oceniajmy uczciwie.
Trenera jedyny grzech,to przytaknięcie frajerom,że sobie poradzi w eklapie.
3 grudnia 2024, 13:47 / wtorek
Czarny68 a może napisz ile meczów rozegrali Carenko i Conrado a ile w zeszłym Neugebauer i Kałahur?
3 grudnia 2024, 14:12 / wtorek
Chyba mnie opacznie zrozumiałeś.
Mnie chodziło bardziej o kadrę,która występowała w 1 lidze.
Kto grał,to na tą ligę wystarczyło,ale niestety na eklapę już nie,tymbardziej w okrojonym składzie,przez kontuzję.
Bez wzmocnień nawet najlepszy trener nie dałby rady.
Taki Kapic,przyjął,poprawił,zrobił jeszcze kółko i podał.
Dziś nie ma na to czasu i nie istnieje.
Graby wina,że urferowska kurwa nie wzmocniła kadry?
Jego wina jest tylko taka,że kłamał,że jest wszystko ok.
3 grudnia 2024, 14:16 / wtorek
Mam wrażenie, że jak tylko ktoś ma jakąś wzmiankę o Premier League to obojętnie jaką chujnie by nie robił to nie będzie liczone na jego konto... Pan z zachodu wie co robi a głupi Graba nie zrozumiał tego angielskiego geniuszu.
3 grudnia 2024, 16:10 / wtorek
@castorp masz pierwsze wzmocnienie. Conrado jak widać nie docenił walorów nowego trenera i rozwiązał kontrakt. Jeszcze kilka takich wzmocnień i nie dogramy rundy wiosennej...jak widać jest bardziej chujowo niż myśleliśmy. Odejście zawodnika związanego dość mocno z Lechią jeszcze bardziej podłamie zespół. A to podobno nie koniec odejść z powodu braku pieniędzy.
3 grudnia 2024, 17:06 / wtorek
Nie bądźmy tacy wymagający poczekajmy na realizację wizji Castorpa, przecież Szwajcar wie co robi 😂 Conrado przecież był nie potrzebny - mamy 10 na jego miejsce... A może szkot sprowadzi, lepszych a może nawet im płacić nie trzeba będzie. Plan się realizuje teraz trzeba poczekać na efekty tego jakże skomplikowanego planu.
14 marca 2025, 19:58 / piątek
4 porażki z rzędu w bardzo słabym stylu. Drużyna Pana Carvera zaczęła męczyć , dla mnie chłop może już nie wracać po przerwie na Reprezentacje. Tutaj trzeba kogoś kto przyjdzie i zacznie działać. Gorszę personalnie drużyny potrafiły się utrzymać w ekstraklasie. Idź Pan w huj z tym wszystkim.
14 marca 2025, 20:17 / piątek
Masz kandydata do wolontariatu?
14 marca 2025, 20:58 / piątek
Badia może jest wolny?
14 marca 2025, 21:39 / piątek
Ojrzyńskiego niestety już Zagłębię przyklepało.
15 marca 2025, 09:02 / sobota
Efekt nowej miotły był efektowny ale krótkotrwały. Okazało się znowu że towar z biedronki do trwałych nie należy.
17 marca 2025, 14:37 / poniedziałek
Skoro Chodorowski twierdzi, ze pozycja Carvera jest bezpieczna, to znaczy, że nie wróci on juz Anglii. Ostatni tak "bezpieczny" był Grabowski na kilka dni przed zwolnieniem...
17 marca 2025, 18:19 / poniedziałek
Carver może nie wrócić z własnej woli, bo już ma dość Urfera i jego obiecanek.
Nowego trenera nie będzie bo Badia jest tylko jeden, nie da rady znaleźć jeszcze jednego desperata i wolontariusza zarazem.
Wściekłość bierze jak się widzi Mandziara show 2.0 - ostatni akt
TYLKO LECHIA!
13 maja 2025, 08:09 / wtorek
Warto odświeżyć wątek i poczytać zwłaszcza posty na początku. Poniżej przytoczę jeden z moich postów, cud się jednak wydarzył. Poza mną i castorpem nikt w to nie wierzył. Brawo Rzeźbiarz!!
"Ludzie, jesteśmy w połowie sezonu 6(7) punktów za bezpiecznym miejscem w jakiejś chujowej lidze z prezesem gołodupcem, długami i innymi problemami. Na jakiego trenera liczyliście? Z Grabowskim spadek był pewny, z Carverem jest bardzo prawdopodobny ale może wydarzy się jakiś cud. "
13 maja 2025, 08:21 / wtorek
Bilans Grabowskiego 2-5-8 i przedostatnie miejsce w lidze (tylko dzięki Śląskowi)
Bilans Carvera 8-1-6 i 5 miejsce
Za Grabowskiego traciliśmy miliony punktów w końcówkach, za Carvera było różnie ale w kluczowych meczach zyskiwaliśmy (Stal, Korona)
Za Grabowskiego nasza obrona była pośmiewiskiem, za Carvera Piła grał świetnie, Pllana na ogół solidnie, Olsson OK, Miłosz bardzo się poprawił
Za Grabowskiego ławka nie istniała i po zmianach przestawaliśmy grać, za Carvera ta sama personalnie ławka była wartościowa i dawała punkty.
Za Grabowskiego żaden mecz nie był pod kontrolą, nawet te wygrane mogły w końcówkach zostać zaprzepaszczone, za Carvera dominowaliśmy Lecha, Jagiellonię, Cracovię na wyjeździe. Gdyby nie indywidualne błędy to byłby też punkty w Częstochowie i Warszawie.
13 maja 2025, 08:26 / wtorek
Mój wpis z 30 listopada 2024
"Kto dałby radę bez wzmocnień ...osobiście nie wiem i nigdy się o tym nie dowiemy
Można gdybać
Graba ukręcił wynik ponad stan
A jeśli ten Szkot utrzyma Lechię to chciałbym Castorp Tobie postawic osobiście zajebistą Szkocką whisky
Rozliczymy kota "
Tak Osobiście bardzo się cieszę ze osobiście mogę odszczekać co zresztą robię
Castorp Różnimy tu się czasem dość mocno w niektórych spojrzeniach na pewne tematy
Ale chętnie postawię dobrą szkocką
13 maja 2025, 08:45 / wtorek
Również nie wierzyłem w 'wiecznego asystenta' ale dał radę. Duża jego wartością jest to, że ma na tyle autorytetu, że Blackwell nie wchodzi mu z butami do zespołu, tego brakowało u Graby. Zawodnicy mają jasny i spójny przekaz jak mają grać i to realizują. Niestety może się powtórzyć scenariusz Moniza - po dobrej rundzie odejdzie bo też ma dosyć naszego szwajcarskiego dobrodzieja.
17 maja 2025, 20:49 / sobota
Fajnie się czyta te starsze posty:) sam byłem sceptycznie nastawiony do Szkota, ale wygalda na to, że mało się na piłce znamy, brawo trener.
17 maja 2025, 21:04 / sobota
Przyznaje też mi się to zdawał najgorszy z możliwych wyborów, ale nie mam żadnego problemu by przyznać że Urfer wiedział lepiej
17 maja 2025, 21:08 / sobota
Akurat w tym aspekcie nie doszukiwał bym się zdolności Urfera... To, że Carver się pojawił w klubie to zasługa Kevina.
17 maja 2025, 21:13 / sobota
ok
17 maja 2025, 21:51 / sobota
Przekornie dodam, ze Kevina ściągnął do Lechii jednak Urfer...
17 maja 2025, 21:57 / sobota
A czyją zasługą jest to że Kevin jest w Lechii ?
17 maja 2025, 22:07 / sobota
A rodziców Paolo, że on jest na świecie... Każdy w klubie ma swoje pole odpowiedzialności - urfer ma ogarniać hajs i tego nie robi. U Kevina poza Carverem też nie widzę nie wiadomo jakiej wartości.
17 maja 2025, 23:21 / sobota
Fakt, że czegoś nie dostrzegamy, nie oznacza że tego niema. Po prostu możemy tego czegoś nie zauważać, bo nam coś innego to przysłania...
17 maja 2025, 23:42 / sobota
Ja również przyznaję, że się pomyliłem i na trenerze i mimo wszystko, co mnie bardzo cieszy na grajkach. Końcówkę odjebali, jak ta lala. Jednak co do Kevina dalej twierdzę, że spierdolił Grabie drużynę po awansie. Szkotowi się nie wpieprza bo Szkot sobie na to nie pozwoli, ale grabie właził w buty razem, z głową. Mówiłem, że gołodupiec nie zarobi na tych naszych pizdeczkach. Myliłem się, dobry trener zrobił z nich jedną z lepszych drużyn w kraju. I jeśli dał by radę utrzymać tą drużynę jeszcze przez jeden sezon razem z tym trenerem, to by zarobił i to naprawdę dobre pieniądze. Castorp, odszczekuję to co pisałem wcześniej i to z wielką radością. I jeśli się nadarzy taka okazja masz u mnie dobre zimne piwo. Choć w dalszym ciągu się z tobą nie zgadzam prawie we wszystkim.
18 maja 2025, 19:38 / niedziela
@rynio61, jesteś gość. A browarek w zacnym gronie (pomimo różnic w poglądach, to na tym forum wszyscy są zacni bo mają na sercu dobro Lechii) bezcenny. Białozielone pozdrowienia dla wszystkich.
19 maja 2025, 18:32 / poniedziałek
Podobno John jest jednym z kandydatów na trenera szkockiego Kilmarnock FC...
19 maja 2025, 19:44 / poniedziałek
Szkocka liga poza Celtic i Rangers Glasgow to paździerz, natomiast wiadomo, kwestia finansów i wypłacalności, tutaj leżymy. Niemniej pozostaje mieć nadzieję...
23 maja 2025, 14:06 / piątek
Zostaje
23 maja 2025, 14:06 / piątek
Carver zostaje i to chyba dobre wieści.
23 maja 2025, 14:11 / piątek
Bardzo dobra wiadomość, teraz trzeba zacząć całą układankę, od tyły ku przodowi.
23 maja 2025, 14:23 / piątek
W końcu jakieś pozytywne informacje i odpowiednia kolejność podejmowania decyzji, najpierw sponsor, teraz trener. Czekamy na przedłużenie kontraktów z piłkarzami.
23 maja 2025, 14:32 / piątek
Urfer ma za zadanie latem ogarnąć 3 kwestie: Rzeźbiarza, kasę i zapewnić że będą maks 1-2 odejścia zawodników z podstawowej 11. O nowe transfery będzie ciężko i ryzyko cyrków jak z Wójtowiczem.
23 maja 2025, 14:39 / piątek
Podobno za Trójmiasto.pl John Carver zostaje z nami na 3 lata.
23 maja 2025, 15:36 / piątek
To najmocniejszy transfer sezonu w ekstraklasie już mamy! Dzieki Paolo. Jeszcze tylko zastąpmy kimś Kałahura, utrzymajmy kadrę i pniemy się w górę! Pod warunkiem, że prezes bedzie płacił rzecz jasna.
23 maja 2025, 16:11 / piątek
Najlepsza wiadomość od dawna. Taki trener to inwestycja. Pokazał, że ma warsztat. Przy nim młode grajki mają szansę zostać piłkarzami i zyskać na wartości rynkowej. To daje dobre perspektywy dla klubu i zawodników. Mocna karta i argument żeby zdolni chcieli grać dla Lechii. Super !!!