DOPING - przyśpiewki,propozycje,uwagi !
strona 11/116
15 kwietnia 2007, 14:39 / niedziela
Calkiem niezle wygladal doping w pierwszych minutach meczu. Potem na gniazdo wszedl Robert i bylo Ooo Nasz co 10 min i Trojmiasto jest nasze co 5 min. Do tego siedzac kolo krytej slyszalem dwa mlyny jeden spiewal jedno, drugi drugie ludzie u nas nie wiedzieli co maja spiewac. A i pozdro dla pana ktory caly mecz krzyczal "aaaaa gincie za ta bramka", i "Taurusy to wszystko wasza wina"
15 kwietnia 2007, 15:46 / niedziela
Selekcja na młynie to był bardzo dobry pomysł ale w drugiej połowie dzieciaki wróciły i się zrobiło chujowo !! aha i jeszcze jedno ja rozumiem że każdy chce sobie wejść na gniazdo i pokrzyczeć ale ludzie jeżeli nie umiecie prowadzić dopingu to tam nie właźcie patrzcie co się dzieje wokół was i na boisku a nie tak jak na odrze weszło sobie dwóch typków i kurwa spiewało piosenki o zwycięstwie i o 3 punktach jak juz była 85 minuta ... a ten tekst "Chuje czy wiecie że z Gdańska nie wyjedziecie " to mnie rozjebał totalnie ... nie składajcie obietnic bez pokrycia ... jeszcze na dodatek spiewały to 12 letnie dzieci ... moim zdaniem doping powinien prowadzić tylko i wyłącznie Robert nie raz z małą pomocą Greengos.
Pozdrawiam :)
15 kwietnia 2007, 17:06 / niedziela
Doping wczoraj był na słabym poziomie ,ale wiem napewno że stac ten młyn na konkretny doping,ja wczoraj stałem po lewej od młynu i powiem szczerze że tych co stali na młynie w ogóle nie słyszałem mimo nie dużej odległosci,no jak Robert wszedł to było go słychac,przydało by się jakies nagłosnienie chociaz na sektor pod zegarem wtedy napewno doping był by o wiele lepszy... Może bysmy jakos wspomogli Ultrasów na zakup nagłosnienia??? co sądzicie o tym?
TYLKO LECHIA!!
15 kwietnia 2007, 19:14 / niedziela
<<Pytam sie jego;mlody dlaczego nie spiewasz ? a on na to;
bo kurwa nie znam calej tej piosenki ! >>
wtf ?!
Doping był chujowy bo nie było gniazdowego ...
a jak przyszedł na te 5 min to odrazu wszystko inaczej wyglądało i brzmiało ...
świetny był ten stary w dresiku animala :D:D
16 kwietnia 2007, 00:20 / poniedziałek
co za problem wspomóc w nagłośnieniu niech zrobią zbiórke specjalnie na ten cel na meczu ze swojej strony napewno dorzuce, ale nie mge uwieżyć w to co napisał czarny (ale jak to prawda to jakis wyjątkowo odosobniony przypadek)ale selekcja to wręcz konieczność bo wstyd mi nawet koło tych dzieci stać , niech podrosną przejdą mutację i wtedy ewentualnie niech wrócą do młyna......
16 kwietnia 2007, 00:36 / poniedziałek
No to proponuje niedowiarkom poobserwowac nasza mlodziez !
To jest smutne ale i niestety prawdziwe !
16 kwietnia 2007, 01:06 / poniedziałek
ej panowie . tulusik na tym forum 22marca napisal zajebisty tekst pod piosenke rier plate. pociagnijmy to na stadionie to jest pelen wypads!
16 kwietnia 2007, 01:19 / poniedziałek
tylko wprowadzilem male poprawki zeby bylo bardziej rytmicznie. podluzcie to sobie pod melodie river plate i sprawdzcie.
I TYLKO LECHIA! JEST TA JEDYNA!
UKOCHANA NASZA DRUZYNA!
TYLKO LECHIA! CALYM MAM SWIATEM!
SLASK I WISELKA! JEST NASZYM BRATEM!
BKS BKS BKS BKS BKS BKS BKS BKS!
16 kwietnia 2007, 01:41 / poniedziałek
NIE WIEM JAK ZROBIC TEN ODNOSNIK Z MELODIA DLA ULATWIENIA MOGL BY GO KTO TU PRZENIESC . DZEIKI Z GORY
16 kwietnia 2007, 01:54 / poniedziałek
odnośnik zajebiste i to trza zaśpiewac ,ale na twoim miejscu czarny to bym nie wytrzymał i delikwenta osobiscie wypierdolił.....ale mam nadzieje że dzieci juz od następnego meczu nie będe musiał w młynie oglądać
16 kwietnia 2007, 08:25 / poniedziałek
Koniecznie trzeba śpiewając „... Śląsk pozdrawiamy, Słupsk pozdrawiamy”, kończyć na „arkę w du... mamy”. Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby o tym zapominać. Należy powrócić do starej, dobrej tradycji.
16 kwietnia 2007, 13:05 / poniedziałek
Może po prostu wszyscy Ci starsi więksi itd.. niech wchodzą w sam środek młynu a wszystkich młodych itd. będzie się odsyłało na boki! W ten sposób będzie lepiej(Tylko tym ktoś musi posterować i zarządzić co i jak)... a u nas niestety jest tak jak jest że młyn wygląda tragicznie.... ale jak się patrzy na jego skład to można sobie odpowiedzieć dlaczego... a to że były bluzgi na odre na ostatnim meczu to najbardziej świadczy o niedojrzałości młynu... Ja tak naprawde straciłem już nadzieje że kiedyś będzie dobrze bo tu nic się nie zmienia od dłuższego czasu...
16 kwietnia 2007, 19:49 / poniedziałek
Sorki... kilka wpisów wcześniej ktoś napisał że niepotrzeba na młynie dzieciaków 16 latków. Ja mam 16 lat i jestem kibicem od niedawna ale już teraz znam większość piosenek a pozatym z tego co zauważyłem ja i moi kumple (też 16 lat) śpiewamy głośniej i lepiej niż wielu innych kibiców na młynie. Przynajmniej dajemy dużo więc lepiej jeżeli już robić selekcje, to zrobić jak w trakcie meczu gdy widać kto sie stara i ma duży wkład a kto nie...
16 kwietnia 2007, 20:02 / poniedziałek
Moim zdaniem młynarzem powinien być Robert ale od 1 do 90 minuty.... on potrafi zmobilizować do głośnego śpiewania ale załosne jest to jak on ciągle schodzi z tego gniazda. I powinna być wreszcie jakaś dobra oprawa!
16 kwietnia 2007, 21:02 / poniedziałek
Ejjj a moze by rozkręcić coś takiego....
Miałem 10 lat, gdy usłyszał o Niej świat
na Traugutta jest nasz klub.
Nazwa BKS a FLAGA w herbie jest,
na Biało-Zielonym tle.
Hej Lechijko ma zdobądź punkty jeszcze dwa,
Jeszcze jedną bramkę strzel,
A marzenia me niechaj mogą spełnić się,
pierwsza liga to nasz cel.
(Pod rytm piosenki Perfektu-biografia)
16 kwietnia 2007, 21:57 / poniedziałek
W pierwszej połowie doping nawet dobry. Troche awanturek było z powodu tej niby selekcji :) W drugiej nie zbyt dobrze poza tym tyle ile się osób przez gniazdo przewineło to ja nie wiem co to jest ?? Ogólnie powrót starych gniazdowych i Rzeźnik był i znowu te jego śmieszne teksty wróciły :P:P Wpadł też jeśli sie nie myle pan Ś. i styrał wszystkim tak agrdłą że łohooho a był bodajże tylko 2 minuty:) Co do panów wyżej Robert z pewnych względó narazie nie może poprowadzić dopingu i tyle w tym temacie !!! Brakowało mi bębna i megafon i jedziemy z koksem !!
16 kwietnia 2007, 23:37 / poniedziałek
Początek- doping o niebo lepszy od ostatnich. Tylko, że potem wszystko poszło i było jak zwykle.
Jak to się dzieje, że im bliżej końca meczu tym mniej dopingu? Czy naprawdę niektórym nie starcza sił na 90 minut?
Zgadzam się z Limakiem- bębna brakowało.
I coraz lepiej wychodzi 'Kto dzisiaj wygra' ;)
Ps. A tę przyśpiewkę z river ciągniemy czy plan poszedł się gonić?
16 kwietnia 2007, 23:44 / poniedziałek
Wcale nie chodzi o wiek panowie !
Do mnie puka czterdziestka ale jak tylko moge to dre ryja !
Ale jak widze ludzi(mlodziez)pchajacych sie do mlyna,
a pozniej nie spiewaja to mnie kurwica bierze.
Nie wiem,pisalem o tym rok temu czy dwa a nic sie nie zmienilo !
Pozdrawiam BIALO-ZIELONYCH
LECHIA PONAD WSZYSTKO !!!!!
17 kwietnia 2007, 08:19 / wtorek
no river trzeba pociągnać, i mam nadzieję że zostanie podjęta- kolejna próba w tym celu.
17 kwietnia 2007, 12:25 / wtorek
to river ok jest moze poprostu roztawic konkretnych ludzi po calym stadionie co by to pociagneli
17 kwietnia 2007, 12:48 / wtorek
POPIERAM MADIAN!! WARTO TO SPROBOWAĆ!!
PONAD TO UWAŻAM, ŻE ZGODA- ROBERT PROWADZI BEZWZGLĘDNIE DOPING, ALE NIECH GO PROWADZI PRZEZ 90MIN A NIE WEJDZIE NA CHWILE I JUŻ UCIEKA.. JEŚLI TAK BEDZIE DALEJ TO MUSI SIĘ ZNALEŹĆ INNY MŁYNARZ KTÓRY POPROWADZI CAŁY MECZ, BO CI KOLESIE KÓTRZY WCHODZĄ CO JAKIŚ CZAS SIĘ KOMPLETNIE NIE ZNAJĄ NA PROWADZENIU DOPINGU.. WIĘKSZOSĆ KIBICÓW MA NA NICH WYLANE I DLATEGO MAMY TAKI MŁYN JAKI MAMY:/ TRZA SIĘ WZIĄĆ W GARŚĆ, BO JEŚLI ZA ROK (ODPUKAĆ) PRZYJADĄ ŚLEDZIE TO PRZY TAKIM DOPINGU TO JAKOŚ MAŁO-WIARYGODNIE BĘDZIE KRZYCZEĆ 3MIASTO JEST NASZE, JAK ŚPIEWA 1/3 CZĘŚĆ MŁYNA..
TYLKO LECHIA GDAŃSK !!
17 kwietnia 2007, 14:34 / wtorek
Madian dał bardzo dobry pomysł !
Melodie napewno zna większość ludzi, tekst nie jest trudny, wiec warto sprobować.
Wiele osob sie skarży, że spiewamy źle piosenke ,, Przy kasach tłum '', ze nie spiewamy jej według melodii. Mam nadzieje że przy tym wyjdzie to nam dobrze !
Potrzeba jedynie troche chęci i chwili czasu by nauczyć tekstu ludzi.;)
RUSZMY WKĄCU Z NOWYM REPERTUAREM, RUSZYM Z PIOSENKAMI KTÓRE MOŻNA CIĄGNĄĆ PRZEZ DŁUŻSZY CZAS BO ONE DAJĄ NAJLEPSZY EFEKT !
Pozdrawiam - Piknik.
20 kwietnia 2007, 01:20 / piątek
no to jedziemy z tym river nie??
text po licznych nowelizacjach chyba ostatecznie taki
Tylko Lechia!
Ta jedyna!
Ukochana!
Ma drużyna!
Tylko Lechia!
Całym światem!
Śląsk i Wisła !
Naszym bratem!
BKS!BKS!BKS!BKS!BKS!BKS!BKS..
20 kwietnia 2007, 01:22 / piątek
20 kwietnia 2007, 08:49 / piątek
Kto poprowadzi młyn w sobote?
20 kwietnia 2007, 10:28 / piątek
Dawno nie pisałem, no ale teraz muszę.
Ostatnio próbujemy wprowadzać Lens, River (raz) wszystko ok, ale
Panie, panowie te piosenki mają swój rytm. W Lens liczy się nie tylko sama piosenka ale jeszcze bardziej nawet liczy się refren la la odpowiednio zaśpiewane. A u nas kto dzisiaj wygra ... x 4 i potem każdy dwa razy lala zaśpiewa i chuj. A najlepszy efekt jak każdy pewnie widział na filmiku Lens daje odpowiednio zaśpiewane lala. Bez tego nie warto nawet zaczynać tej piosenki.
Druga sprawa - gniazdo - jest w chujowym miejscu, bo kto by nie był na tym gnieździe mówi do małej grupki, gdyż z jednej strony jest zaraz płot. Gniazdo powinno stać po środku sektoru wtedy cały sektor mógłby śpiewać razem, głośno, równo a tak ja jestem na tym samym sektorze co Robert widzę go tylko kątem oczu bo jest pod samym płotem z sąsiadującym sektorem. Przez to młyn jest mniejszy, mniej słyszalny, śpiwey są nierówne.
20 kwietnia 2007, 10:45 / piątek
rytm river jest podany , co za problem sie go nauczyć, kurwa inni mogą to czemu nie my..
20 kwietnia 2007, 11:01 / piątek
Wystarczy raz posłuchać, raz przeczytać, proste jak dymianie, łatwiejszej piosenki nie ma, tylko ją trzeba zaśpiewać a nie wymuczeć.
20 kwietnia 2007, 12:20 / piątek
mi ten river pasi dobry prosty rytm niezly tekst jak tego nie damy rady zaspiewac to co???dobry bemben by sie zdal!
20 kwietnia 2007, 12:36 / piątek
Mnie osobiście doping na Lechii irytuje.kiedy miałem lat 15 chodziłem do młyna jednak teraz mając 18 wcale sie tam nie zjawiam...dlaczego?bo chodząc teraz na mecze odnosze wrażenie że młyn to dzieciniada,i taki stereotyp panuje wśród moich znajomych.. .Należy to zmienić inaczej o dopingu na poziomie możemy pomażyć.Nie może tak być że osoba mające więcej niż te np.18 lat wstydziła sie tam być.Jednak moim zdaniem tego zjawiska praktycznie nie da sie zmienić,bop usuwając małolatów z młyna usuwa sie w sumie cały młyn.Bo starszyżnie też jakoś sie tam nie spieszy..
20 kwietnia 2007, 13:55 / piątek
Ejjjj kto będzie młynarzem w sobote???!!!!
20 kwietnia 2007, 16:44 / piątek
pewnie castrop, jest ostatnio na topie
20 kwietnia 2007, 16:58 / piątek
Czechu świetna uwaga. Też jestem za castropem. Poznamy go po laczkach, które przyniesie Parasolowi
20 kwietnia 2007, 17:54 / piątek
kibiccc: słuszna uwaga!! może teraz warto by było pomyśleć o drugim gnieździe ?? Zebrać kase...
20 kwietnia 2007, 18:53 / piątek
A będzie selekcja czy dzieci po 11 lat będą w śroku młyna znowu siedziały???
20 kwietnia 2007, 20:11 / piątek
Rywin musi być :)
drugie gniazdo ciekawy pomysl ale niestety mamy tylko jednego " klasowego gniazdowego" :)
20 kwietnia 2007, 20:13 / piątek
oj mylicie sie jest paere osob z wrocjka ze maja taki glos i jj... ze jak stana na gniezdzie to bedzia jazda:)
20 kwietnia 2007, 22:21 / piątek
Jutro ciągniemy RIVER, i to bezwarunkowo ;]
Hehe, wątpię, żeby jutro było coś takiego jak selekcja ponieważ stadion zmieni się w jedno wielkie rodzinne miejsce [ale mi się powiedziało ;P].
Ważne, żeby było głośno, wyraźnie i zróżnicowanie.
Ps. I błagam, nie śpiewajmy że boją się nas kibice angielscy tak cicho jakbyśmy się ich bali sami ;]
21 kwietnia 2007, 00:58 / sobota
Tylko Lechia ! ta jedyna ! ukochana... ;)
jutro lecimy z river ! zapewniam ze dlugo przed meczem będzie słychac wersję wrocławską i gdańską ;) mam nadzieje ze na stadionie takze to usłyszymy !
ŚLĄSK WROCŁAW & LECHIA GDAŃSK
21 kwietnia 2007, 01:56 / sobota
co do usuwania z młyna małolatów to to jest debilny pomysł. Prawie kazdy z nas troche starszych swoja przygodę z Lechia zaczynal od młyna / w moim przypadku to prawie 40 lat temu:):):)/ Tylko że te kilkadziesiąt lat temu w młynie oprócz małolatów siedziała stara gwardia /teraz już bardzo stara/ i oni rządzili w młynie a dla małolata to był zaszcyt i honor że że mogą siedzieć obok gluta, gebelsa, makarona czy hipisa. Teraz jest inaczej i wydaje mi sie że nic na siłę nie można zmieniać. Po prostu młyn mamy młody i koniec! Wynika to po prostu z okresu naszego niebytu na piłkarskiej mapie Polski. Starzy się wykruszyli a młodzi są po prostu młodzi i jeszcze nie wydorośleli. Za 2-3 lata ci 15-16 latkowie będa mieli po 18-19 lat i jezeli dalej będą w młynie to już będzie oki!
Wydaje mi się że to normalna wymiana pokoleń musi nastąpić.
Oczywiście pomoc starych by była jak najbardziej na miejscu ale o tym już tu się pisało setki razy.
A co do piosenek to ta z Lensu mi się bardzo podoba chociaż na prostej jest ledwo słyszalna.
A hymn sie śpiewa raz góra dwa a nie po 5-6 razy!
a ze starych czasów to fajna też jest przyśpiewka: "Everybody, everybody Lechia Gdańsk". Krótka i treściwa w sam raz na 3-4 powtórzenia bo więcej nie pociągniemy.
21 kwietnia 2007, 10:20 / sobota
Kilka stron temu pojwaiła się taka propozycja (autor: Tulsik)
w Gdańsku mieście mym!
Lechia dzisiaj gra !
Jej dałem serce swe !
Bedę z nią zawsze !
Na dobre i na złe...
Naprzód BKS !
Naprzód BKS !
Naprzód BKS !
Naprzód BKS !
Naprzód BKS !
Zaśpiewajmy to! Ładna, a zarazem bardzo prosta i znana melodia, prosty tekst. Wystarczy tylko trzymać się rytmu, i uważać na tempo (żeby nie przyspieszać tak jak zwykle), i możemy to jechać przez kilka minut.
Melodia:
odnośnikEwentualnie (przewińcie do 1:05):
odnośnik
21 kwietnia 2007, 23:23 / sobota
Doping Lechii nie jest zły przez pierwsze 15-20 minut ,później jest coraz ciszej.Jest to spowodowane tym , iż :
- jest słaba selekcja w młynie
- nieznajomość tekstów większości kibiców
- brak nagłośnienia
Uważam , że młyniarz jest zajebisty tylko niepotrzebnie czasami wychodzi i póżniej jest wielki gnój. Trzeba wprowadzić piosenkę krótką, melodyjną, którą łatwo się nauczyć.
Śpiewa cały stadion , nawet kryta.
La la la la la la la la la la la la la la la LECHIA!!!!!
I tak w kółko przy bębnie i klaskaniu , daje zajebisty efekt i można śpiewać zawsze!
22 kwietnia 2007, 08:59 / niedziela
Ja mam pytanie... na jakiego ch..a na tym gniezdzie stoją 3,4 osoby...?
Moim zdaniem powinna stać 1 wyznaczona osoba i prowadzić doping mysle ze w tedy by sie poprawił doping w jakims stopniu.
Wszyscy do Sosnowca!!!
22 kwietnia 2007, 11:20 / niedziela
doping szczególnie w pierswszej połowie kompromitacja...zreszta jak zwykle ostatnimi czasy....
22 kwietnia 2007, 12:19 / niedziela
odnośnik zajebiście to wyszło GieKSie :)
22 kwietnia 2007, 16:17 / niedziela
Sobol1945 zapewnie chodzi Ci o przyspiewke ,,HSV'' - tak samo jak spiewa ją Wisełka ~>
odnośnik Piosenka jest naprawde Dobra , a by się jej nauczyć nie trzeba specjalnie się wysliać.
22 kwietnia 2007, 16:23 / niedziela
"...Za 2-3 lata ci 15-16 latkowie..."
2-3 lata temu, kiedy może na Lechię nie była taka moda, ale sytuacja robiła się podobna, słyszałem DOKŁADNIE to samo...i co? dupa
22 kwietnia 2007, 16:33 / niedziela
po jakiego chuja chcecie wprowadzac nowe piosenki ??!!??
po 1 mamy tyle starych nie spiewanych piosenek
po 2 te ktore spiewamy wychodza nam chujowo
wiec skupmy sie na tym co znamy i szlifujmy to a wprowadzanie nowego repertuaru przy slabej jakosci starego mija sie z celem...
22 kwietnia 2007, 16:43 / niedziela
To prawda nie powinniśmy szukać nowych przyśpiewke tylko szlifować, ilerazy coś śpiewamy to wychodzi tak nierówno że przegięcie.
22 kwietnia 2007, 17:19 / niedziela
tylko że nie mamy takiej co śpiewa sie non stop np tka jak powyzej, stąd próby wprowadzenia river........a zresztą jak juz widze ze nawet Bełchatów ma lepszy młyn .e tam szkoda słów.